Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   213 / 213
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2024 /
 
Gondolom nem a TNY274 kontroller tápfeszültségét adja, mert ahoz előbb működnie kell a trafónak. (amit nem tudna elindítani, ha nincs is tápfeszültsége.)
PL az szolgáltatja a Vdd-S tápfeszültségét, ami megy pl az IC902, IC909 be.
Azt még mindig nem értem, az IC901nek be kell először indítania a trafót, hogy be tudja állítani a kitöltési tényezőt az IC906 opton keresztül?
Tehát ha még hibás is, vagy nincs benne, egy pillanatra fel kellene ugrania a szekunder oldali feszültségnek?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Aug 17, 2024 /
 
De, a TNY és az optó működéséhez szolgáltat feszültséget. A kontroller a PWM kontroller végfokkal, azaz a TNY, és a konkrét működéséről az adatlapjában olvashatsz.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2024 /
 
Olvasnám ha tudnám mit, és érteném.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Aug 17, 2024 /
 
Az egész működésében úgy látok értelmet, ha első bekapcsoláskor legalább egy impulzot ad a trafónak, hogy legalább a primer kört tudja táplálni a trafó 4-5 lábán, majd ugyanúgy ha már van valami feszültség a szekunder oldalon, akkor az IC906 opto ugyanúgy már tud jelet adni a TNYnak, hogy milyen freknevcián menjen a trafó. Ahogy írtam persze ehez az egészhez kell hogy menjen a trafó, amit a TNY kapcsol valahogy áram nélkül, amibe csak úgy látok értelmet ha előbb egy rövid pillanatra minden vezérlés és áram nélkül bekapcsol.
C912 mérek 5V feszültséget kB.
(#) img válasza Kraaken87 hozzászólására (») Sze, 15:11 /
 
A véletlenszerű, színes, függőleges vonalak az sérült video adatot jelent, valószínűleg a CPU hülyült meg a firmware összeborulása miatt, amit a gyári visszaállítás rendbe hozott. Viszont a hibás ROM tartalom még mindig jelen lehet, ami miatt elállítódhatott a paraméterezés, a szervizmenüben le kellene ellenőrizni a beállított panel és T-CON típust, hogy megegyezik e a benne lévőkkel és a hibalistát (ERRORS).
Következő: »»   213 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem