Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
János! Ha már idáig segítettél légyszives i2C 1602 LCD-t konfiguráljál bele nekem, mert a másik fajta LCD-m az fut egy progiban.
Összetettem, de felül 16 fekete kocka. Nem ír ki semmit.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Cseréled az elején a minta szerint:
Bővebben: Link
Próbálj állítani a kontraszt potin.
Vagy ellenőrizd a lábak bekötését.
Nem az igazi megint. János én kezdő vagyok!!!
Ha a felső sorban látszik a 16 fekete kocka akkor nem a kontraszt beállítás a hiba. A kijelző nincs megfelelően inicializálva, a vezérlő és adat jeleket kell ellenőrizni.
Most már az I2C LCD tettem bele a progiba, hogy a másikkal már nem szeretnék tovább szórakozni.
Jó nagy gabesz van benne.
Nem jól írtad ezt a sort. Így írd be.
compilation terminated. Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "OneWire.h" Használt: C:\Users\Koncsar Nem használt: C:\Users\Koncsar Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "DallasTemperature.h" Használt: C:\Users\Koncsar exit status 1 Hiba a(z) Arduino Duemilanove or Diecimila alaplapra fordításra. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Moderátor által szerkesztve
Ezeket keresd meg:
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "OneWire.h" Használt: C:\Users\Koncsar Nem használt: C:\Users\Koncsar Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "DallasTemperature.h" Használt: C:\Users\Koncsar És amelyik könyvtár nem kel, azt töröljed! Viszont az egész beállítás nem jó nálad. Mert a helyes útvonal ez lenne: C:\Users\Koncsar\arduino\librari A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Illetve javítom az útvonalat:
c:\Users\Koncsar\Documents\Arduino\libraries
sketch_nov24a:4:1: error: 'LiquidCrystal_I2C' does not name a type
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE); ^~~~~~~~~~~~~~~~~ sketch_nov24a:5:1: error: 'OneWire' does not name a type OneWire ourWire(DS18B20); ^~~~~~~ sketch_nov24a:6:1: error: 'DallasTemperature' does not name a type DallasTemperature sensors(&ourWire); ^~~~~~~~~~~~~~~~~ C:\Users\Koncsar Iroda\Desktop\Homero arduinora\sketch_nov24a\sketch_nov24a.ino: In function 'void setup()': sketch_nov24a:13:1: error: 'sensors' was not declared in this scope sensors.begin(); ^~~~~~~ sketch_nov24a:15:1: error: 'lcd' was not declared in this scope lcd.begin(16, 2); // start the library ^~~ C:\Users\Koncsar Iroda\Desktop\Homero arduinora\sketch_nov24a\sketch_nov24a.ino: In function 'void loop()': sketch_nov24a:23:1: error: 'sensors' was not declared in this scope sensors.requestTemperatures(); ^~~~~~~ sketch_nov24a:24:1: error: 'lcd' was not declared in this scope lcd.setCursor(0,1); ^~~ exit status 1 'LiquidCrystal_I2C' does not name a type
Így valahogyan:
Bocsi! A családom is elment a 2. monitorról. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Böngészés butonon be tallózod.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
sketch_nov24a:4:1: error: 'LiquidCrystal_I2C' does not name a type LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE); ^~~~~~~~~~~~~~~~~ sketch_nov24a:5:1: error: 'OneWire' does not name a type OneWire ourWire(DS18B20); ^~~~~~~ sketch_nov24a:6:1: error: 'DallasTemperature' does not name a type DallasTemperature sensors(&ourWire); ^~~~~~~~~~~~~~~~~ C:\Users\Koncsar Iroda\Desktop\Homero arduinora\sketch_nov24a\sketch_nov24a.ino: In function 'void setup()': sketch_nov24a:13:1: error: 'sensors' was not declared in this scope sensors.begin(); ^~~~~~~ sketch_nov24a:15:1: error: 'lcd' was not declared in this scope lcd.begin(16, 2); // start the library ^~~ C:\Users\Koncsar Iroda\Desktop\Homero arduinora\sketch_nov24a\sketch_nov24a.ino: In function 'void loop()': sketch_nov24a:23:1: error: 'sensors' was not declared in this scope sensors.requestTemperatures(); ^~~~~~~ sketch_nov24a:24:1: error: 'lcd' was not declared in this scope lcd.setCursor(0,1); ^~~ exit status 1 'LiquidCrystal_I2C' does not name a type A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Moderátor által szerkesztve
Szerintem az egész arduinot újra kellene rakni.
Először a telepítős változatot. És nem feltétlenül a legújabbat! Nálam az 1.8.9 van fent. Utána csak egyszer bele rakni azokat a libeket amiket kér. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Az arduino szerintem jól működik. Gyakorlatilag az összes libet fel lehetne rakni, az nem kéne , hogy gondot okozzon. Találtam egy másik progit valamelyik fórumon, megpróbáltam ezt is. De ez is valamiért kiabál.
Akkor passzolok! Mivel nálam tökéletesen fordul a program.
Biztos jön valaki, aki rátalál a megoldásra:
Leírtam már - kb néhányszor eddig:
CORE függőségek _NEM_ keverhetőek! Arduino 1.6.5 vagy Arduino 1.8.5 Ha nincs betartva a verziókövetés-verziófüggőség - akkor én itt most kiszálltam....
Szerintem ebből hiányzik pár #include és #define sor.
Alapból nincs benne, vagy valamiért te törölted?
Ne a programot piszkáld annak semmi baja. A könyvtárakat rakd rendbe ahogy kapu48 mondta.
Összedugdostam és feltoltam a programot egy nanora. A sok vezeték ne tévesszen meg, egy I2C interfészről megy.
Üdvözlet Mindenkinek
Dc motoros cnc projekben problémáim merültek fel. Tudna valaki segíteni?
Szuper! Letöröltem. Honnan szedjem le az 1.8.5-t?
Kedves Mapetek, ugyan az a helyzet.
Azt nem értem, hogy az arduinoban lévő példaprogikat lefordítja hibamentesen. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |