Fórum témák
» Több friss téma |
Soha nem értem az olyanokat akik titkolják, hogy mi a hardver, de konkrét választ azért várnak...
Először csak az 512 MB modult tedd be és nézd meg mit lát a rendszer. Utána a másik 2 modult is teszteld egyenként. Nézd meg milyen időzítéssel dolgoznak. Az alaplap pontos típusát is írjad meg.
Idézet: „Szerintetek mit csinálok eléggé rosszul?” Rövid a válaszom, hozzányúltál.
További rendszerinformációk a géppel kapcsolatban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2020
XP-ből az sp3 a legfrisebb..
A hwinfo32 prg több infót mutatna.. (kép) A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2020
Közben feltettem még egy képet.^
Ha ez egy ECS P4VMM2 alaplap (Mercury brandinggel), akkor lehetséges, hogy a 4 memóriaslotból 2 SD másik 2 pedig DDR RAM-ot fogad. Ha így van, akkor vagy SD vagy DDR memóriát tegyél bele, a kettő típus együtt nem fog menni.
Nagyon úgy tűnik, hogy az, KOB P4M266. Ahogy írtad is vagy DDR, vagy SD.
Valóban kettő ilyen és kettő olyan RAM foglalat van az alaplapon. Akkor a két típus egyidejű jelenléte okozhatja a RAM méretének hibás detektálását is?
Nem egészen hibás a detektálás, normális, hogy nem megy egyszerre a kettő. Csak az 512-es feltételezem DDR ramot tedd bele és kész is vagy.
Három modult nem tud kezelni az alaplap, vagy 2 darab DDR, vagy 2 darab DIMM modult fogad.
Ezt írtam már itt:
Hozzászólásom
Nem, nem ezt írtad. Te azt írtad, hogy egyesével próbálja a modulokat és nézegesse az időzítéseket, ami stimmelt is volna és ennél többet nem is lehet csinálni amíg nem ismered a lapot, de vakvágányra vezetett volna, mert ítéletnapig próbálgathatta volna a modulokat utána együtt. Előbb mindíg tudni kell a hardverek pontos típusát, különben időpocsékolás az egész.
DDR RAM-mal el sem indul. van-e ehhez valahol jumper?
Nehéz nem észrevenni a ramok mellett jobra a böhöm hosszú jumpersort.
A BIOS mit ír? Amíg ott nem látszik amit beleraktál addig nincs tovább.
Azt se tudom, hogy ebben a BIOSban hol kellene látni...
Jelenleg nincs aktiválva. Aktiváljam?
Innen töltsd le az alaplap leírását (legalábbis feltételezem, hogy ez az, hisz pontosan nem lett megnevezve). Vigyázz, hogy mire kattintasz, neked a PDF fájl kell, nem más.
Úgy tűnik, hogy igen sok mindent jumperrel kell beállítani, nem árt, ha jól odafigyelsz, hogy mit hova dugsz.
Mi nincs aktiválva? Van egy sor jumper, egyik állásban SD, másik állásban DDR ram megy, feltételezem oda van írva a lapra, hogy mikor melyik az aktív.. Ne kelljen már mindent szájbarágni. Ha ennyire nem megy, hívj szakembert.
2× 512 MB modul = 992 MB rendszermemória!
Végre megfogadod a tanácsot és láss csodát: működik!
Azért nem semmi az a sok passzív-agresszív cinizmus, amit az illető kapott a problémája mellé. Miért kell olyan stílusban írni, mint aki saját maga találta fel a memóriamodulokat és nincs kedve elmagyarázni a dolgokat egy nyomi laikusnak? Végig bunkóztok vele.
"Miért írnak úgy, hogy nincs típus?!" - megkérdezed, derogál? "Mit csinálok rosszul? - Hozzányúltál." - Most okosabbnak érzed magad? "Ha ennyire nem megy, hívj szakembert" - vagy magyarázd el érthetően, ha már segíteni akarsz. Nem mindenki fekszik és kel ezzel. Szerénység, elvtársak, Fogtok még kérdezni olyat, amire nem tudjátok a választ és ugyanazt kapjátok vissza. Idézet: „"Mit csinálok rosszul? - Hozzányúltál." - Most okosabbnak érzed magad?” Igen, én már több mint 5 éve segítek neki, ismerem a képességét ebben a témában. Az első választ tőlem kapta. A segítséget kérőnek már legalább ötvenszer leírtuk, hogy minél több információt adjon meg, hogy érdemi segítséget kapjon. Egy számítógép bővítéséhez akkor kezdjen hozzá, ha tanulmányozta az alaplap leírását és tudja mik a lehetőségek. Akkor nem fordulna elő, hogy olyan memóriabővítést végez mint Ö. Az általam mellékelt képek segítettek a helyes konfiguráció beállításához. Zsombor ismer és nem panaszkodott a hozzászólásom miatt, mert tudja, hogy igazam van! Több mint 45 év szakmai tapasztalattal rendelkezem, talán okosnak érezhetem magam, öreg fejjel is. A Te segítő hozzászólásodat nem találtam meg a témában! A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2020
újSziasztok!
Van értelme 10 GB ram ról 16GB-re bővíteni egy 2x1.65Ghz kis gépet? win 8.1 fut rajta. A rendszer ssd van. Lesz számottevő változás? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2020
Inkább a processzort növelni, ha lehet.
Attól függ mire használod a gépet. Ha el szokott fogyni a ram akkor van értelme, ha nem, akkor nincs értelme.
Ha alaplap támogatja a nagyobb procit káros kompromisszumok nélkül, egy 4 magos hasonló órajelű processzorral egészen más gépet fogsz kapni, de alaplap információk, géptípus, tápegység ismerete nélkül nehéz volna megmondani hogy mit tegyél.
Hp t610 "built-in cpu". Szóval nehéz lenne a csere.
Retro gamer pc lesz belőle. Win 8.1 alapon virtual boxok...
Retro játékos pc-nek bőven elég a 10GB RAM. Régi konzolok emulálásához az egyik legjobb hardver az xbox classic, 64MB vagy bővítve 128MB RAM, 733MHz P3 procival, és mindent vitt, ScummVM-mel csomó pc-s címet is. Milyen játék van, ami azon a procin elmegy, de 2-3GB-nál több RAM-ot igényelne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |