Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   10 / 113
(#) kameleon2 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 1
 
Csak példaként hoztam fel az ötvenezres opelt. De az élet igazolt. Volt nálunk - neveket nem írok - egy pali aki nagyon hirtelen gazdagodott meg a kárpótlási jegyekből. Egy ősöreg subaruval járt, mert nem akarta, hogy tudják - milyen jól megy neki. Mindenki röhögött rajta aki ismerte. Egy másik helyzetben egy igen gazdag ismerősöm járt úgy, hogy a 7 autójából éppen egy sem volt hadrafogható (mind szuper német márkák és prémium kategória), ezért a kollégám szakadt suzukiját kérte kölcsön. Meg is kérdezték egy építkezésnél: "Úristen P. ! Csak nem elérted az 5 milliárdos forgalmat!?"
(#) Tardief hozzászólása Dec 19, 2016 /
 
Valami olyasmit nem lehetne, ami kinyomva tartja a kuplungot?
(#) lazsi válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Nekem egyszer a 20+ éves Zsigulimat akarták elvinni még a '90-es években. A gyári kormányzár (az "eredeti", amit a slusszkulcs működtet, és nem az a rátehető, amit az írásodban kormányzárnak nevezel...) tökéletesen megvédte. Bár a tolvaj egyetlen határozott mozdulattal eltörte, cserébe az a kis pöcök úgy beszorult, hogy nekem is több órámba került, mire kiszedtem...
(#) sonajkniz válasza lazsi hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 1
 
Venni kell a közteresektől kerékbilincset.
Az még a tréleres lopást is megnehezíti.
(#) Robin2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Hevederes emelővel, vagy a nem bilincses keréknél megemelve elviszik. És a kerékbilincs miatt még hitelesebbé is válik a trélerezés.
(#) sonajkniz válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 2
 
Valamelyik TV adón láttam egyszer, hogy az autóriasztó nem szirénázott, hanem baromi hangerővel nyomatott aktus közbeni nyögéseket, szövegeket. Na erre már felfigyeltek a járókelők. A tolvaj meg olyan zavarban volt, azt se tudta hirtelen, mit csináljon.
(#) Robin2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Ez sem rossz ötlet (Főleg mikor megyek az óvodába, két gyerek ül hátul, megérkezünk és jön egy téves riasztás )
(#) voodoo hozzászólása Dec 19, 2016 /
 
Akinek ellopják a 6-10 milliós autóját én attól nem sajnálom. Biztos becsületesen megdolgozott érte. Akinek meg nem tiszta a lelkiismerete magából fog kiindulni és mindent lakatra zár, dugdosni fog. Mert azt hiszi, hogy más is úgy lop mint Ő. Jól lehet így élni állandóan azon aggódni, mindent bezártam-e reggelre meglesz -e még a "becsületes" autóm.

Ne higyjétek azt hogy ha valaki vesz egy 8 millás verdát, hogy annak csak jó akarói vannak...
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Ismersz olyat, akinek nincs ellensége? Létezik ilyen? Szerintem nem.
(#) Norberto válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Juj, ez az utóbbi tényleg vér ciki. Meg is érdemli, ha ilyen gondolkodású, hogy romhalmazokat gyűjt.
(#) nagym6 hozzászólása Dec 19, 2016 / 1
 
Régen ha Bp.-en voltam, parkoláskor a gyujtáselosztón cseréltem meg a gyujtókábeleket. Erre nem jön rá senki pár perc alatt. Csak ez eléggé macerás, és mai autók zömén már nincs is elosztó.
Manapság vonattal megyek, na azt lopja el valaki, meg hát nem is az én károm.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
(#) Ktulu válasza Gabó hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Tolvajkergetőkről hallotál már? (Tomcat és csapata) Hasonlókat csináltak csak kerékpárokkal. Mi lett a vége? A rendőrség őket szívatta, míg a tolvajok vígan lopkodtak tovább... Az ügy addig fajult, hogy abba kellett hagyják az egészet.
(#) jocko válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Az ügy addig fajult,hogy mikor a tolvajkergetők Budakeszin az egyik elkövetőt tetten érve nem tudták megoldani békésen a szituációt,akkor a jelen, levő bizonyítottan tudatmódosító szerek hatása alatt álló elkövető tanúvállomása elég volt a tolvajkergetők akkor jelen levő három-négy tagjának állításával szemben,és Tomcat-et elítélték.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) Dióda hozzászólása Dec 20, 2016 /
 
Jelentem én motoregér vagyok (bár van autóm de az asszony vezeti nekem nincs jogsim mert sosem vonzott az autókázás) de érdekesnek találom eme eszmecserét. Ugye minden elektromos kütyüt ki lehet játszani a tréleres móditól pedig semmi sem véd meg.A hagyományos lopás ellen szerintem a legjobb lenne a levehető kormánykerék . Feltűnő lenne ha valaki 15-20 darab kormánykerékkel menne autót lopni mert mindegyik más fajta és kitudja melyik jó hozzá.Persze a gyártóknak ehhez hozzá kellene tervezni szerelhetőséget meg kormánykerék szállíthatósági eszközöket és ennek egyszerű és biztonságos használhatóságát. A tréler ellen meg az autó ültetése lehet csak jó megoldás bár ettől a szervek is idegbajt kapnának . Annó volt a légrugós citroen talán amit le lehetett engedni a földre bakokra és a kerék alig ért a földhöz . Azt szerintem trélerezni sem lehetett álom bár ha a tulajnak van vele hiba miatti baja akkor oda is spéci cucc kell hogy szállítható legyen.
(#) nagym6 válasza Dióda hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
A kormánykerék le-fel vétele biztonsági okokból kizárt dolog. Valaki nem jól teszi vissza, menet közben kiakad, leesik, stb. Légrugós citroent is lehet tréleren vinni, annyi, hogy ha leereszt, akkor gumibakokra ül a futómű, alacsony a padlómagasság, de még menni is lehet vele, csak nem ajánlott.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Egyszer húztam egy BX-et haza. Mondtam a haver feleségének hogy üljön át hozzám mert a vontatott autóban ugye csak a kormányos maradhat. Nem ült át. Mire hazaértünk megbánta... Végig a tükröt néztem és vigyorogtam ahogy pattogtak az ülésben, pedig nem mentem gyorsan.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Itt lehet tökéletesen érzékelni, mennyit jelent autón a rugózás. Leeresztett citroennel a tükörsimának látszó úton is olyan érzés, mint ha vibrátoron ülnénk.
(#) Karesz 50 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 2
 
Márpedig ez a kormánykerék leszedős dolog jól bevált a Forma1-ben is. Mióta magukkal hurcolásszák a versenyzők, nem loptak egyetlen F1-es autót sem. (Ha jók az értesüléseim. Vagy csak nem merik bevallani a lopás tényét, mert szégyenlik, hogy ennek ellenére is... ).
(#) Bakman válasza jocko hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Két halvány árnyalat a dologhoz, azt is zárójelben: Sok munkát adtak a rendőröknek, talán ez nem tetszett nekik. A csalikerékpár kihelyezése tudtommal tilos, mivel bűncselekményt segít elő. Nem biztos, hogy pontsan fogalmazok, de egyszer egy rendőrségi szóvivőt kérdeztek erről autók kapcsán és a fenti okot említette meg, miszerint ezért nincs a rendőrségnek csaliautója.
(#) _BiG_ válasza Bakman hozzászólására (») Dec 20, 2016 / 2
 
Az a rendőr ökörséget beszélt... Akkor ne legyen semelyik kocsiban nyomkövető, ezzel a logikával. Sőt, kocsija, bringája se legyen senkinek, hiszen ingerlik a lopásra az arra hajlamos egyedeket. Nagyon agybeteg logika, nem? Az, hogy dolgoznia kell a rendőrnek, az meg a minimum, különben minek ment oda? Kint esett, vagy mi?
Nem. Politika volt emögött, Tc csípte a szemét pár korifeusnak. Volt, ahol üdvözölték a kezdeményezést, de pl. a IX. és XI. kerületben meg nem. Na, hol voltak agyrogyott, alkalmatlan rendőri vezetők? Lehet tippelni.

Amúgy az egész igazságszolgáltatás hemzseg a justizmordos esetektől. Kreálnak indokot, vagy elmismásolnak bizonyítékot. Törvényt is sértenek, ha kell, ha nem vagy szimpi és el akarnak sikálni. A törvény őrei. Ez van most.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) kameleon2 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Igaz. Viszont F1 kormánykereket lopnak azóta Íme.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Idézet:
„A csalikerékpár kihelyezése tudtommal tilos, mivel bűncselekményt segít elő.”
Biatorbágyhoz közel, az Alpine-nál Van kint egy Peugeot csali autó. Az talán törvényes? Több mint fél éve ott van. A forrásomat nem nevezném meg.
(#) Bakman válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Kb. nekem is ezek jutottak eszembe, de nem mertem határoozttan nyilatkozni, így inkább egy követ dobtam a tóba.
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Na, ezután biztos nem próbálják ellopni.
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Igazad van, de nagyon rendőr észre vall a dolog. Arrafelé kétféle ember fordul meg. Aki ott dolgozik napi 9 órát és alig várja, hogy hazaérjen a buszmegállóból. Nem fog odakutyagolni az autóért, hogy ellopja, mert egyrészt becsületes (ezért jár dolgozni), másrészt fáradt. A másik fajta ember, meg elhúz mellette autóval. No az meg azért nem. Nem véletlenül van ott olyan régóta. Még csak ki sem fogják fosztani, mert ahhoz túlságosan forgalmas helyen van. Sokkal ésszerűbb lett volna olyan helyre tenni, ahol több tolvajlás elő is fordult már, mondjuk némi kamera, GPS stb felszerelése után. Bár nekem még mindig a régi Robotzsaru film egyik megoldása a legszimpatikusabb. Mikor beszáll a tolvaj és azonnal szénné ég a nagyfesztől. Tudom - antiszociális megoldás.
(#) sonajkniz válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Meg is érdemlik. Milyen hibbant nagyzási hóbórt színarany, gyémántberakásos kormányt rakni egy versenyautóba.
Mert gondolom, abból van. Másképp nem tudom elképzelni ezt az árat.
Ezért került annyiba a 4-es metró is. Mert aranyból vannak a sínek.
Aki mindenféle síbolást emleget, azt félreinformálták.
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Akkor megvan a biztos védelem, ami után itt kutatunk.
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Ha a 4-es metró kivitelezését végző cég vezérigazgatója havi (nem tévedés - primer információ) 1 milliárdot keresett, akkor van kérdésed?
(#) sonajkniz válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Persze hogy van!
Hogyan lehetek a következő ilyen beruházás főgóréja?
(#) kowi hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
A tolvajkergetőket én is szeretem Azért ott az is baj volt hogy fegyvert rántott és lőtt is vele
Következő: »»   10 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem