Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ha bemenetnek állítasz egy lábat, akkor az magas impedanciás lesz, lebeg. Relé ide túlzás. Az Arduino lábai is félvezetőket tartalmaznak, ezért ha utána raksz még egy félvezetőt, csak megdupláztad őket, nem változott semmi. Arra ügyelj, hogy a felhúzó ellenállás ne legyen bekapcsolva, mikor bemenetnek állítod a lábat.
Nem értek az elektronikához, de az jutott eszembe, hogy a kérdező kapcsolója egy szimpla cucc, gondolom rá lehet kötni az arduino 5V-ot, és a további két kivezetésen pedig figyelni az arduino-n, hogy van-e jel, vagy sincs. Szerintem még interrupt sem kell hozzá, azonban a prell-re figyelni kell ilyenkor. Nem értem pontosan, mert nem írta, hogy a fényképezőgépet akarja működtetni, hanem modellezni arduino-val.
Innentől pedig szimpla programozás, hogy egyiken van jel, másikon is van jel, vagy egyiken sem. Nagyon rossz ötlet?
Használd az input lábait outputként, felhúzó ellenállás nélkül. Szerintem minden problémát megold. Még irányt sem kell forgatnod.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
Helló!
Csak a sima programot telepítettem (arduino-1.8.2-windows.exe) aztán tanulásként a Jedles videóban látottakat gondoltam megcsinálom. Aztán kicsit kibővítve szórakoztunk a gyerekkel kicsit... És jött az IR próbálkozás, de kiírta a hibaüzenetet. (viszont ha fixre beírom a 12-t akkor jó). Persze az lenne a legjobb, ha vissza tudnám állítani, mert a jövőben ha hozzá nyúlok nehogy galiba legyen..
Szerintem nem rossz ez, csak másképp kell használni.
Próbáld ki, hogy a saját kódodba a define-al: #define TKD2 12 !!Nézz utána a define-nak, mert én rögtön rosszat írtam! Nem kell ; a végére és nem kell egyenlőség jel sem! Szerintem így is el kell indulnia, és ekkor simán variálhatod. Természetesen akkor a 'IRremoteTools.cpp'-ben vissza kell állítanod az eredeti állást!
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
Én egy 97-es A4-re csináltam meg és biztos vagyok benne, hogy a modernebb autók még több dolgot tudnak és kell mérniük. Szóval ott van minden az autódban, csak tudni kellene, hogy milyen protokollon lehet szóra bírni. Ennek neked kell utánanézni.
Helló!
11111111111111111111111) Átírtam a fájlt is, és a programban: #include<IRremote.h> #define TKD2 12 IRrecv tsop4838(12); decode_results result; Hiba: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\RobotIRremote\src\IRremoteTools.cpp:5:16: error: 'TKD2' was not declared in this scope int RECV_PIN = TKD2; // the pin the IR receiver is connected to 222222222222222222222) Viszont tovább léptem, és problémám még mindig akad: (A progi röviden: Távirányítóról várok adatot, és tárolom. ha többet kapok, tovább léptetem) A program eleje: #include<IRremote.h> IRrecv tsop4838(12); decode_results result; long egyes = 0; long tizes = 0; long szazas = 0; byte kiirva1 = LOW; byte kiirva2 = LOW; byte kiirva3 = LOW; void setup() { // put your setup code here, to run once: pinMode(2,OUTPUT); pinMode(3,OUTPUT); pinMode(4,OUTPUT); pinMode(5,OUTPUT); pinMode(6,OUTPUT); pinMode(7,OUTPUT); pinMode(8,OUTPUT); pinMode(9,OUTPUT); pinMode(11,OUTPUT);//Harmasnal mindenhol 11 tsop4838.enableIRIn(); Serial.begin(9600); Serial.println("betolte kesz"); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: if(tsop4838.decode(&result)) { Serial.println(result.value); tsop4838.resume(); } if (result.value == 4129172055)//Ha kikapcs { egyes = 0; tizes = 0; szazas = 0; kiirva1 = LOW; kiirva2 = LOW; kiirva3 = LOW; result.value = 0; Serial.println("Belepett torlesbe"); Serial.println(result.value); } else { if (result.value > 0 && result.value != 4129172055)//Ha új érték van beolvasva { szazas = tizes; tizes = egyes; egyes = result.value; result.value = 0; kiirva1 = LOW; kiirva2 = LOW; kiirva3 = LOW; Serial.println(result.value); Serial.println("Belepett leptetesbe (egyes/tizes/szazas)"); Serial.println(egyes); Serial.println(tizes); Serial.println(szazas); És mait monitorozok: betolte kesz 4146609271 0 Belepett leptetesbe (egyes/tizes/szazas) -148358025 0 0 Valamiért az az érzésem, hogy nem jó formátumokat használok. Próbáltam már mindenfélét, de sosem egyezik meg a két adat... Vajon miért nem? Viszont jó leírást sem találtam, ahol kellő részletességgel kapok választ, hogy például van-e még másik változó, vagy ki lehet-e íratni a result formátumát. A fentiek tanácsán kívül még jó leírást, és ebben segítséget kérhetek? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
UNSIGNED LONG ... De jó lenne nem próbálgatni...
Sajnos nem látom, hogy nálad miként/mik vannak telepítve, de itt azt írják, hogy egyszerűen törölni kell az RobotIRremote könyvtárat, mert az Arduino IDE-ben már valahol telepítve van az IR, és összeakadnak. Vagy máshonnan is le lett töltve nem tudom. Sajnálom, hogy nem ment a define.
Bővebben: Link
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni! Van egy 1284p Arduiono kompatibilis lapom amit össze szeretnék hozni egy 2.8 Mcufriend TFT LCD-vel. UTFT könyvtárakkal próbálkozom, az Arduino komunikál a lappal de csak fehér kijelzőm van. Tud valaki lábkiosztást vagy bármi használható infót? A lapom: 1284p Köszi.
Az 1284 NEM Arduino kompatibilis. Az 1280 és a 2560 az. Létezik hozzá nem hivatalos támogatás. Az említett hibajelenség oka akár ez is lehet.
Sziasztok!
Elkezdtem egy akvárium vezérlőt, de sajnos elakadtam ott, hogy ha a "hofok" BE értékét beállítom akkor a KI érték is ugyan annyi lesz. Tudnátok segíteni, hogy mit rontottam el?
Szia!
Reggel van nekem még nagyon, de itt a gond szerintem: EEPROM.write(addr1, kikapcs_val); Az addr1, és addr0 minden esetben 0. Szerintem felülírod a ki-val a be-t. De lehet tévedek, mert mint mondtam reggel van, illetve a programod sem kicsi! Szép nagyon, gratulálok!
Szia! 46-47 sornál lesz a bibi.Lekéstem
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Köszi a segítséget, tényleg ott volt a bibi
Igen nem kicsi a program sem, de még koránt sincs vége
Sziasztok.
Vásároltam egy ilyen távirányitó adó-vevö szettet. És Arduinoval le szeretném kódolni, hogy más ne birja másik távirányitoval használni, mert ugy tudom, hogy ilyen vevö jó az összes olyan távirányitohoz. Remélem érthetöen irtam le. Üdv.
Na ez kemény dió lesz.
Szerintem ez nem megoldható sem arduinóval se mással, vagy ha meg is oldható az nem egy kezdő hobbista feladat. Gondolom már a távirányítónak kódolva kéne küldenie a jelet amit a vevő tud értelmezni. Mind a távba és mind a vevőbe bele kéne piszkálni ami egy arduval szerény véleményem szerint nem megoldható.
Adó oldalon nem csak a 4 gombot nyomod meg, hanem azok kombinációját, esetleg egymás utáni sorrendiség alapján "üzenetet" tudsz küldeni a másik oldalnak. Pl. abcdadcb egymás után jelent valamit. De úgy sejtem, hogy ha egyszerre lenyomod az a és b gombot, akkor a vevőnél is meg fog ez az információ jelenni, tehát 4bit-et át tudsz vinni. Innentől úgy kódolsz, ahogy akarsz, akár ellenőrző összeggel, vagy amivel akarsz. Egy biztos: az eredeti dobozba nem fogsz beférni, tehát építened kell egy másikat (sajátot), akkor pedig már érdemesebb egy nRf24 modula befizetni, kiforrottabb technika sokkal. Ne füstjelekkel kommunikálj, ha ott a telefon a zsebedben.
Köszönöm mind kettöttöknek.
Igazábol ez egy kapu nyitóba menne a távirányitó. És hát nem szeretném ha mindenki nyitogatná a kapumat. Mert csak 4 távirányitora kellene, hogy reagáljon.
És egy 500 Ft-os kütyüre szeretnéd bízni a kapu nyitogatását?
Tanítható ugrókódos távirányítót már közel 25 éve kitalálták, azzal talán biztosabb lenne a technika.
Írd meg mindezt ardura. Akkor lehetne hozzá bízni. Vagy sajátos protokollal védeni a titkosított adatforgalmat a 2 uC között. Ha mindezt enélkül teszed akkor elég 1szer lehallgatni az adat forgalmadat akkor már nyitható a kapud. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Szia!
Én is rendeltem ilyen adó-vevő szettet 2db-ot is ugyan azon személytől, de nekem nem akart az egyik adó a másik vevővel menni, illetve fordítva sem akart működni, csak a sajátjukkal. A kapu már 2 éve teszi a dolgát eddig hibátlanul
Akkor annyi vevőt kel beépíteni, ahányan akarjátok vezérelni?
Mondjuk 1 nagy család vannak 4-en! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2017
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem Ilyen távirányítókat, ezekben van olyan funkció hogy az adott gombot az adott gombra fel tudod tanítani, ebből csinálsz 4-et és már meg is van. Nyilván ha valaki nagyon akarja akkor ezt is fel tudja törni.
Videó a táv tanításról
Ha megnézed a távirányító belsejét láthatod, hogy beállítható egy 8 bites kód az adón és a vevőn is. Ha mindkettőt beállítod azonos kódra, akkor csak a Te adód jelét veszi a vevő. Az 1-8 lábak GND-re és a pozitív tápra is köthetők, vegyesen.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2017
Biztonsági szempontbol az ask protokol nagy nulla fix kodot küdözget ez simán klonozható!
Valami bluetooth vagy wifis komunikáció előnyösebb mert az olcsobb is talán meg van titkositás is meg egy androidos telefonal lehet mind távirányitó már mindkét protokolra! A vevöt meg megoldod arduino+bluetooth vagy wifi értelmeze... hc-05 vagy esp8266 A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2017
Oké, de családban csak 2 okostelefon van. A szüleim akkor nem bírják majd nyitni és csukni...
Gondolom a kütyük mellett ott vannak a kutyák is
Idézet: „Oké, de családban csak 2 okostelefon van. A szüleim akkor nem bírják majd nyitni és csukni...” Olvass vissza és kövesd le azokat az eszközöket amiket emlegetnek a hozzászólásokban, ha ezt megtetted volna akkor ilyet nem válaszolsz . |
Bejelentkezés
Hirdetés |