Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem ez egy kínai olcsó (promóciós célokra szoktak adni) nyomkodós rádió lesz.
Ez valami számítógépes hangszóró erőlködöje lehet, vagy valami hokuszpók. A formájából gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Van azon érték is az a kicsi borda a többi semmire sem jó
Ha 12V ot rá kötöm fel villan a led és ég...ha viszon egy mássik be menethez kötöm a 12V-omat akkor peddig villog az a led...ezt az IC-t műveleti erősitőként használják ha nem tévedek.
A Q192C és a Q129A mindhárom lábán ugyan úgy megjelenik a40V.
És akkor mit csinál a villogáson kivül?
Egy db ellenálás drasztikusan melegszik (szerintem zárlat miatt villog az a led ha oda kötöm a 12v-omat)
jajj jajj, csak a kollektorokon szabadna megjelenjen.
Kapcsold ki a gépet, huzd ki a konnektorbol, majd cinezd ki a trenzisztorokat, majd dioda mérövel ellenörizd, de ojan 99% elhaláloztak. Na de mitöl halálozhattak el? Q109 és Q111 en is ellenörizd hogy ugyaneze a helyzet.
Probáljam kissebel?
De nem tudom a bekőtését. van egy ami az áram megy van egy csatlakozo meg ami a hangszoranak van. de nem tudom egyszerüen be kötni.
Ha az esetleges hangszóró kimenetre már adtál 12v-ot akkor búcsúzz el tőle.
Egyszer raktam rá...azon nyomban le is vettem mert mellegedett az ellenálás
de nem tudom ösze "kutyulni".. elől van ahova megy az áram. vele szemben van egy csatlakozó a hütö borda mellet szerintem meg van a hangszoronak a helye. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Igen annál a kettőnél is ugyan az a helyzet. Ma már voltak kint a tranzisztorok és jók voltak (multiméterrel ellenőriztem őket).
Nagyon ragaszkodsz az erősitő elmélethez,az nem az valószinű
1.Milyen elöjelü a feszültség a kimeneten? tehát az R151 en a testhez képest?
2.Aztán ellenörizd le, hogy a c117 és c119 nem e ment át vezetöbe? (ezt áramtalanitott állapotban)
A bekapcsolás után negatív, aztán mikor kikapcsol pozitívba vált. A c117 vezetővé vált a c119 jónak tűnik.
100pF/100V os kondik, ceréld ki a következöket: c117, c119.
Mérd ki a c118 és c120 at is s ha ugyanaz a hejzet akkor cseréld ki azokat is csak 100pF/100V.
Köszi, de erre már csak holnap kerül sor. Mára elég volt és kondim sincs itthon.
Szia! Kiszedtem a kondikat, megmértem őket 3db 103pF; 1db 110pF, viszont így, hogy ki vannak szedve a kondik, így is eljut a tápfesz a tranzisztorokra meg az R151 hez is.
lenne még két mérés.
Az R137 és R132-ön, ahogy a képen bevan jelölve. 0.1-10mV között kell legyen az érték. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Tehát az R131 és R132-nél szakítsam meg az áramkört és R137, R138 lábain mérjek feszültséget? A kivet kondikat tegyem vissza vagy, így nélkülük is mérhetem?
R137 és R138 lábain 1-1,1mv-t mérek, a két ellenállást(R131; R132) kivettem.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Jo a dolog s mégse jo.
Leirod, hogy hogyan mérted ki a tranzisztorokat? BE BC EC és ugyanezeket forditott polaritással is.
BE; BC; EC; CE;
A kondikat és az elenállást vissza tehetem? Bár csak egyet forrasztottam ki a többire csak a helyén mértem. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Forrasszam ki mind az ötöt és mérjem meg úgy (Q129C; Q129A; Q130C; Q130A; Q121)? A két hőérzékelőt is vegyem ki?
Köszönöm a rengeteg segítséget,megpróbálom magam megoldani mérésekkel a feltett kérdést.Remélhetőleg megtalálom rá magam a választ,de azért mindenképp leírom majd a topic-ba hogy ezzel is segítsem azokat akiknek hasonló problémájuk akadna mint nekem volt.
Igen. Bár érdekelne a tranzisztoron minden érték ahogyan felsoroltam.
És még egyben érdekelne, hogy mikor bekapcsolod, azokon a lábakon amiken nem mértél semmit IC251 és IC253, feszültség mérés állapotban mit mutat a müszer?
Az IC -k melyik lábán mérjek, illetve a testhez képest mérjem? A kondikat (a 100pF-at )vissza tehetem?
visszateheted a kondikat.
pontosabban a két lábát mérd, ameiken diodamérés állapotba 1 et mutatott. azokat mos feszültség mérés állapotba mérd ki AC feszültség lesz rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |