Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   127 / 127
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 20:57 /
 
Ha eladni akarnak akkor mindegy, hogy ki viszi és minek, csak bevétel legyen szerintem.
Ezzel félrevezethetik az elszánt vevőket.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 21:01 /
 
Lehet, hogy félrefordításról van szó. Éppen az ilyen műszerek valók amatőrök kezébe: YouTube videó (5:25-től érdekes).

Az ilyen ipari multiméterek soha nem a kiemelkedően nagy pontosságukról híresek hanem inkább arról, hogy bénázás esetén nem robbannak fel a kezedben.
(#) IMi válasza HA5AWS hozzászólására (») Csü, 21:11 /
 
Szia!
Nekem a XDM1041-es van. Hobbi szinten használom, nincs minden nap használva, de pár hónapja meg van. Pontosságáról nem tudok írni, csak egy Unit-t UT60H-val tudnám összehasonlítani, meg ugye nem laboratóriumba vettem.
Kijelzője jobban olvasható, köszönhető a színes kijelzőnek és a nagyobb számoknak.
A csipogója jó hangos, sőt..., ezt akár szabályozhatóra is csinálhatták volna.
Mérőzsinórja: vezeték elég hajlékony, mérőcsúcs az épp hogy átlagos, ezt én majd cserélni fogom.
Sok videó van róla érdemes azokat is megnézni.
Amik nekem nem tetszenek benne:
túl könnyű a készülék, gombnyomásakor meg kell fogni
elfelejti az épp használt beállításokat (speed, beeper....)
egy gombon van az ellenállás mérés, a folytonosság és a dióda mérés, tehát a dióda vizsgálathoz háromszor is meg kell nyomni, nekem ez nem szimpi
De még is valahogy megszerettem, van helye az asztalon (nincs útban), nem merül le, meg az hogy jobban látom az sokat jelent
(#) szapcsika válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 22:34 /
 
Más garanciális, támogatási előírások vonatkoznak az átlag figyasztó és más az üzleti vásárlóra. Általában sokkal szigorúbban védik a vevőt, mert feltételezik, hogy aki üzleti céllal vásárol, az ért hozzá, meg tudja mit csinál. A Keysight nyilván nem akar ezzel foglalkozni. Ha nem deklarálja, hogy csak üzleti vásárlókat szolgál ki, akkor erre fent kell tartania a szolgáltatást, hiába életszerűtlen, hogy a hobbisták mondjuk 68 millioért vesznek szkópot. Ettől még vehetsz Ks terméket, csak ne várdd, hogy azt kapod rá, amit egy tvre a media marktból. Viszont mást elvárhatsz, ami sokkal fontosabb egy termelőeszköz esetében.
(#) szapcsika válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 22:41 /
 
Igen, arról is, hogy nem robban fel, hogy nem hal áeg, ha ohm mérésnél a konnektorba dugod. De arról is, hogy robosztus, hogy pontosan hozza azt, ami a specifikácuójában van (meg, hogy van rendes specifikációja!). Ezen túl köthetsz rá olyan szerződést, hogy hozzák, viszik, javítják, kalibrálják, hogy minél rövidebb időre essen ki a termelésből. Mert ezeknek mind az a célja, hogy termeljen.
Egy hobbista eszköznél ezek nincsenek meg, de nem is kellenek a hobbi felhasználáshoz. Az üzletihez meg sokkal jobban kellenek, mint bármi más.
Következő: »»   127 / 127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem