Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   805 / 3607
(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Naja. Itt csak annyi a különbség, hogy hiába teszi be hapro mester a Windows CD-t, az még csak fel sem fog pörögni rendesen, mivel a BIOS nem látja azt a meghajtót. Szóval a telepítő még a legalapvetőbb fázisig sem juthat el (el sem indulhat, hisz nincs miről, miként), az F7 nyomkodásáig meg pláne.
(#) Szebence válasza Norberto hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Igen, utána már én is rájöttem.
(#) hapro válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Alaplaphoz semmi kislemez nincs, ahhoz van egy CD, amin ilyen olyan driver van, de az csak win telepítése után hatásos. A DVD-hez meg ha jól emlékszem nem adtak floppyt, de nem is tudnék vele mit kezdeni mert nincs bent kis meghajtóm.
(#) hapro válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Ha valaki szereti a...zenét Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

A történelem megismétli önmagát. Tíz éve még az volt a probléma, hogy az egyébként IDE csatoló felületel ellátott CD-ROM-okat a régebbi alaplapok nem látták. Erre különböző illesztő program trükközések kellettek. HA minden rendben volt, a mscdex.exe és OAKCDROM.sys file-k behozták. Akkor is, ha a bios nem látta, mert külön vezérlője volt. Szerintem megérné elővarázsolni az öskori win98 bootlemezt.
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Azt megtaláltam, de nincs kis meghajtóm. Sőt win95 indítólemezt is találtam, de ha nem csal az emlékezetem, akkor a 98 és 95 indítólemeze pont ugyanaz volt.
(#) hapro hozzászólása Nov 14, 2009 /

Na végre megtaláltam a rólam készült képet, ahogy oktatom a gyerekeket, már régóta kerestem...Bővebben: Link
(#) zoly15 hozzászólása Nov 14, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem:
Szoktam torrentezni, eddig még nem érte el a letöltési sebességem a Mb/s-os értéket.
Még "csak" Kb/s-os értékek voltak nekem. A közeljövőben fog növekedni a letöltési sebességem Mb/s-os nagyságrendekre.
Az lenne a kérdésem hogy ha eléri a Mb/s-os letöltési sebességet akkor a "mértékegység" megmarad Kb/s-nak vagy Mb/s ként írja majd ki?
Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) hapro válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

utorrentnél átlép Mb/s-ba.
(#) sándor válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia pendrive esetleg eltudnád indítani? Ha igen elküldöm valahol megvan nekem is 95ös indítóm ha megtalálom...
(#) zoly15 válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Köszönöm szépen!
(#) Rober_4 válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Csak sajnos a jobb oldalon a természetes eloszlásnál lefelejtettél egy gyök jelet
Nem vetted észre, hogy onnantól értetlenül néznek rád?
Pedig megérthették volna...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Épp akartam szólni az előadáson, de nem szólított fel a Mester!
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szemináriumon sem lehet előtted akadály. Ha nincs vonalzód, toldd meg egy székkel
(#) zenetom hozzászólása Nov 14, 2009 /

Hali!
Délután megégettem a nyelvem (nem pákával, ennivalóval... ) nem lehetne valahogy elmulasztani, mert még mindig fáj...
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Azt hiszem az orvostudomány is azon a véleményen van, hogy ilyenkor az alkoholos öblögetés a legjobb, a fertőzés elkerülése, és a fájdalom csillapítása végett.
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Az nem jó. Költséges és mellékhatásai vannak.
szerk.: jahogy öblögetnil...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Ahogy mondod! Öblögetni, nem lenyelni!
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Borogasd be... a pálinkát a szádba...
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Másik gép kell hozzá, CD író, nLite (XP esetén), maga a driver és a Windows CD. Az nLite (többek között) integrálni tudja a tárolóeszköz meghajtóprogiját a telepítőbe, majd ezt kiírod CD-re, és onnantól olyan lesz a telepítés, mintha a gyári CD már eleve ismerné a SATA vezérlőt.
(#) zenetom válasza Stadi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Marad az idő alapú orvosság.
Most hirtelen úgy elment a kedvem mindentől
Megyek is csézni .
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Ez annyira nem tiszta előttem...
Mégis hogy fogja ismerni a dos a sata-t telepítéskor?
Attól, hogy a lemezen van a driver még nem fogja megforgatni és keresni rajta.
És miért másik gép kell hozzá?
A sajátomon nem lehet kiírni egy ilyen driveres telepítő CD-t?
De tök jó lenne ha mégis így működne.
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Nemtudom mi a probláma nállad, de a BIOS -ban IDE emulációt kell beállítani, tehát ne RAID vagy AHCI módot válassz!

Ekkor simán fel kell menni a windozoadnak. Nekem csak SATA meghajtóim vannak, dos alól is mind látható. Persze a win98 CD benyögi, hogy nemtud mit kezdeni a merevelmezzel, mert NTFS particó, és azt nem támogatja.

Amikor a SATA IDE emluációra van beállítva, akkor a BIOS elszimulálja az IDE módot, és reagál is az inicializáló parancsokra. AHCI módban más ahelyzet, mert ott már más a szabvány, hasonlít a RAIDRA de nem az.
(#) Stadi hozzászólása Nov 14, 2009 /

Képzeljétek, mi történt. Kidobtam egy marék szemetet egy nagy sittes konténerbe, de nem tudtam, hogy kukázik benne három macska. Mikor landolt a szemét, megijedtek, és egyszerre ugráltak ki háromfelé. Kb. úgy, mint mikor szétfröccsen a víz, ha beledobod a kavicsot. Így leírva nem olyan izgalmas, de képzeljétek magatok elé. Én jót röhögtem.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Eltudom képzelni. Nekem most jelenleg egy macskám van, de amikor kettő volt, álandóan interszitiset játszottak, az hasonló élmény volt, és igen gyakori
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Namost ezt nem értem. Nem telepíteni akarod a gépet? Milyen oprendszerrel? XP? Mert akkor új telepítő CD-t kell gyártanod az nLite-tal, és menni fog.

Amit Ampi írt, az azokra a lapokra igaz, amiknek a vinyóvezérlőjét ismeri a Windows telepítő. De az újabb alaplapoknál ez már nem mindig van így, IDE módban sem.

Stadi. Sok számítógép futott ki a kezem alól, és biztosra tudodm mondani, hogy az új alaplapoknál is ez ugyan úgy működik, mind a SATAi , mind a SATA II -es átviteli szabványnál, és iylen probléma nem volt soha.

Az Nlite programmal meg csak Textmóduan kell az AHCI drivert csatolni, ha bann az üzemmódban kivánod használi. Megjegyzem biztonságosabb, jobb.

-Támogatja ahot plug módod, azaz menet közben leválasztható, ha ezt a merevlemez is támogatja. (nincsen késleltett írás!)
-fejtett energiagazdálkodással rendelkezik.
"átrendezi" az olvasást / írást, mert az nem sorban történik, hanem amelyik adatlokkot előbb eléri, kiolvassa amerevlemez vezérlő puffereli, így gyorsítva az adatátvitelt. Normál esetben, egy adatblokk kiolvasása után, ha következőt kell kiolvasni, előfordulhat hogy egy teljes lemezfordulatot kéne várni, miközben ott van közvetlen közelébe, igaz nem a soronkövetkező blokk.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Idézet:
„álandóan interszitiset játszottak”

Ez mit takar? Nem tudtam megfejteni...
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Igen? Na én meg egy Toshiba laptopnál jártam úgy, hogy a gyári XP telepítő, miután elindult CD-ről, közölte, hogy nem tudja elérni a telepítőlemezt...

Én meg hegesztettem neki másikat, amin már a driver is rajta volt,és ettől olyan boldog lett, hogy azonnal hibátlanul feltelepült.

Nemrég összeomlott ugyanezen a gépen a hálózat, és a javítással akartam helyrehozni. Ám ha Windows alól kértem ezt a lehetőséget, akkor sem látta a CD meghajtót, csak ha a hegesztett CD-ről bootoltam be.

kergették egymást egy vonalban mindenen keresztül.
Következő: »»   805 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem