Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ez meg, sokkal 6380-abb lett, mint volt. ![]()
Cleopátra és Aida végfokozatához jöttek létre módosítások, amik valamicskét javítottak a végfokozaton. Ezeket láttad? Érdemes alkalmazni/kipróbálni szerintem. Én csak egyet alakítottam át, de azt azóta is dicséri a gazdája.
![]()
Nem láttam. Erre kaptam most ihletet, de sok pénz és idő, úgyhogy többet ilyen nem lesz.
![]()
Tiszteletem!
Esetleg kérhetek forrást ezekhez a módosításokhoz?
Videoton cleopatra hangszínKedves fórum tagok!Segítséget szeretnék kérni a Videoton Cleopatra erősítőmhöz. A jobb oldali kimeneten több és szebb a "magas", mint a bal oldalon. Mindkét végfok panelt teljesen újjáépítettem a fórumon ajánlott alkatrészekkel (a trimmerek kivételével mindent cseréltem, az ellenállások 1% értékűek), a féltápfeszt beállítottam. A hangszín (szabályzó) panelen az összes elkót és tranzisztort kicseréltem. Az "alaplapon" HC24,HC34,HC27,HC33 kondik cserélve. Valakinek valami ötlete, merre induljak el? Üdv: Ádám
Cseréld meg a két panelt. Ha átmegy a "szebb magas" bal oldalra, akkor a végfokba lesz a hiba. Ha nem, akkor az előtte lévő fokozatba.
És a hangsugárzókat is cseréld fel a két oldalt. Volt már rá példa (nem is egy), hogy az volt rossz nem a végfok.
A hangfalakat már korábban felcseréltem, aztán ki is.
![]() Többféle hangfalpárral próbálva is ugyanaz. A két végfok megcserélve, a helyzet változatlan...
Ha megcserélted a végfokokat, akkor is marad a hiba bal oldalon?
Én első körben megpróbálnám a magas potit rövidrezárni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |