Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor én is bocsánattal tartozom ugyanis nekem csak egy egyszerü 800 Ft-os multim van (DT-830B) jobbra nem tellik.
A tisztán látás érdekében: 1. Ezzel az egyszerü multiméterrel melyik álláson mérjek, testelve? 2. Kikapcsoltan elég vagy áramtalanítsak is?
Akkor ott lesz valami probléma, rajz jó lenne..
Kikapcsolt készülék> DMM> dióda vizsgáló állás>nyitó/ záró irányban mérni ..
A kikapcsolás áramtalanítást jelent, praktikusan a hálózati dugó kihúzása.
Arra gondolsz amelyiknél egy háromszög van keresztbe egy vizszintes vonallal?
Igen, másik kérdésedre is ..
D1-D4, rajz szerint!
Azt hiszem ezekre az értkekre gondoltál, ha az előző válaszomban írt állás a megfelelő.
D1=506 D2=474 D3=480 D4=500 áramtalanítva.
Az bizony nem lenne egy hátrány. Legalább tudnám, hogy hogyan van megoldva ez a kimeneti illesztés.
Találtam egy hasonló rajzot, kb ilyen az enyém is. Itt látható, hogy mi hogy működik. Ott oldalt a tranyók bázisán 0,7V fesz van, így kissé nyitva vannak. Letettem a bázist testre és jó lett a hang. Bővebben: Link
Azok muting tranyók lesznek, próbáld kivenni..., elegendő egyik kivezetését , megjöhet a hangja.
A (#116448) kiegészítem.
Azt hiszem ezekre az értkekre gondoltál, ha az előző válaszomban írt állás a megfelelő. D1=506 D2=474 D3=480 D4=500 áramtalanítva. ..folytatva nagy nehezen miután át sikerült rágnom magam a kapcsolási rajzon megtaláltam amit korábban nem sikerült. A J3 1-2 között oda-vissza megvan az AC 8,1V ! Most jön lényeg DC-n nem, de AC-n ha 10-11V nem is, de 7,8-7,9V megvan a J3 / 2. pin test (fekete) lépésenként: 1. Van egy T2,5A biztosíték ami nincs a kapcs. rajzon amit én is csak most vettem észre! 2. E11 + oldal 3. C39 + oldal 4. TIP41C Kollektor ebben a sorrendben végig stabilan megvan az AC 7,8-7,9V feszültség
Ezt a feszültséget kerestük, miért kellett ehhez ennyit írogatni.. Tranzisztor E mennyi van most?
Ha ugyanazt a 2. pint használom testnek akkor:
E=4,9V / AC B=4,4-4,5 / AC
Ott nem lehet váltó, gondolom elírtad.
Akkor nincs probléma, ott vagyunk ahol kezdtük.
Mit értesz az alatt, hogy váltó? Én AC-n mértem a B és E értékét ugyanúgy a J3 2. pin test!
Az AC váltóáramot jelent!
Ha DC-n mérek akkor C-E (E a test) 1,25-135V fordítva ugyanez csak -1,25 - -1,35V.
A C-B esetén B test: 0,9V ; C test: -0,9V
Ez annyit jelent, hogy a tranzisztor ki van nyitva, áram folyik C-E-n keresztül és a kollektor-emitteren eső feszültséget méred (1,3V).
Egy dióda esetében DMM -el mérve egyből szakadást (I) kell mutatnia vagy normális az ha elöbb növekvő számadat után mutat csak szakadást? Silicon diódáról van szó ez esetben főleg ha egymás mellett vannak tőben a lábaik.
Üdv Mindenkinek!
Van egy Laser tip. hordozható DVD-m, usb-s lejátszáskor egy film ideje alatt, kb. 2-3 alkalommal akadozik a hang és a kép is (szaggatottan játsza), kb 10 mp. után helyreáll. Ha van segítség, megköszönöm!!
Óriási előrehaladás van. Sikerült szereznem egy ugyanilyen lejátszót mint az enyém és a kettőböl összeraktam egy próba alapján teljesen üzemképeset. Csak a mechanika körül valami nem jó, mert mikor bekapcsolom a betőltés alatt (lemez nélkül). ha nyitást nyomok a panelon vagy távirányítón van mikor kinyílik, de nem teljesen,mert ha utána bezárásra nyomok csak akkor indul meg a tálca behúzása ha kifelé egy minimálisan még húzok rajta ez fordítva is igaz. A tálcanyitó motorra gyanakszom vagy csupán akad a tálca maga? Valamint az biztos, hogy a lemezforgató motor halott vagy nem kap feszt, mert áll a korong. A fej függőleges mozgása megvan, de nem mindig van fénye. Ötletet kérnék mielött fölöslegesen megvennék egy új komplett mechanikát, ha esetleg csak áramköri hiba lenne, bár ennek tudom kicsi az esélye.
Tálca nyitását szíj hiba is okozhatja, megcsúszik.
Minden csatit jól visszatettél? Motort kikötve, 9V-ról meg tudod forgatni, az ellenállását is érdemes megmérni 10 Ohm körül ok.. Lézer hiba esetén sem forgatja meg a lemezt, tehát.. lehet nagyobb probléma is.
Megnéztem alaposan a mechanikát egy Sony KHM-310AAA az áldozat. a tálcanyitóval könnyű lesz megjátszani. A Lemezforgató u.a. kis panelra van kötve mint a fej vízszintes mozgását segítő motor. Én arra gondolok, hogy a lemezforgató és fej mozgást segítő motorok nem kapnak elegendő vagy abszolút nem kapnak feszültséget, mert egy azon csatiról kapják a feszt. Később teszek fel képet róluk.
Kérdés: 1. Bármilyen 9V elem jó? 2. Ha jól emlékszem a motor + oldalát az elem -- oldalára kell kötni?! 3. Itt is a piros a + oldal (motor)? 4. Az ellenállást a motor/ok két vezetéke között mérjem?
Idézet: „Én arra gondolok, hogy a lemezforgató és fej mozgást segítő motorok nem kapnak elegendő vagy abszolút nem kapnak feszültsége” Ez a feltételezésed csak félre visz, mérni kell. 1 Jó. 2. 3 mind két irányba kellene forgatni. 4 Igen, közben érdemes forgatni a tengelyét..
üdv mindekinek
orion opd 2721 hordozható dvd-m elindul , egy darabig minden rendben van kb. egy fél óra után a fej nem találja a lemezt és hiába indítom újra ,nem működik. néhány óra mulva ismét jó. A fej már ki lett cserélve de nem oldotta meg a problémát. ha valaki tud segítsen
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy immáron 10 éves Primare V20-as DVD lejátszóm, ami nem működik "tökéletesen". Bizonyos CD-ket, DVD-ket nem játszik le egyáltalán (írott vagy eredeti tök mindegy), bizonyosokat néha lejátszik, néha nem játszik le és van amit mindig gond nélkül lejátszik. Szétszedtem, laikus szemmel "elváltozást" nem találtam, viszont semmilyen "specifikus azonosítót sem", ezért fordulok hozzátok. Ami feltűnt, hogy Kínában gyártották és sok Sony chip van benne. Csináltam pár fotót, feltöltöttem ide, megköszönném, ha ránéznétek: http://jegember.uw.hu/v20/ Ami rá van írva és utalhat valamire: A nyákon: GCT DVDPL_SHI02 V0.92 PSC 2 94V-0 0003 A lézeregységen: 0A06 0059 A2JF HOP-1000 A külső borításon: GTC DVD 200005000330 V1.0. Nagyon jó kis DVD ez, nem szeretném kidobni. Ha a fejegysége javítható lenne és ebben tudtok segíteni, azt megköszönném! Csere is szóba jöhet, ha van ezzel kompatibilis újabb, jobb...
Egy kis kiegészítés:
- Van olyan CD, amivel fel sem pörög és "no disc". - Van, ami felpörög és véletlenszerűen pár másodperceket lejátszik belőle és ugrál - Van, ami felpörög és "rezonáló, zörgő" hangot ad, majd lepörög, felpörög, hang, lepörög, stb. Az említett hibák változóak, akár egy azonos CD kivétele és ismételt berakása esetén is. Egy másik lejátszóm gond nélkül lejátszik mindent, amit ez nem...
Lenne egy kérdésem:
A beszerzett lejátszó most valamiért jelet se ad a TV felé, a kijelző is megvakult. Lehet kiégtek a biztosítékok? Ezen a lejátszón fehér alapon színsávos biztik vannak nem átlátszó üvegbiztosítékok. DMM -el hogyan tudom megnézni őket, mielött potyára kiforrasztanám?!
Sziasztok!Lenne egy kerdesem...Tonkrement a dvd lejatszom tapja szetdurrant egy kondi 2 db meg meghibasodot...erdekel hogy baj e lenne ha 220 uf os kondi hejet 900 uf ost tennek bele?koszonom elore...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |