Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy még mindig rossz helyen mérsz, vagy a J1 csatlakozó 1-2 pontja között nincs AC. Amit nem eléggé érdekes.. Mérj AC feszültséget csati ezen pontjai között, majd DC-t az E11 elko + kivezetése és GND..
Egymás között az 1-2 pont vagy GND -n? A Fedlap oldalsó csavarozási helyére illesztettem a feketét. Gondolom jónak kellene lennie.
Most kivételesen az 1-2 pont között mérj, váltó állásban.
Visszavonom az előzőt ugyanis ha jól követtem akkor a J1 -nek csak 5-7 pontja él! 1-4 csak helye van.
Most viszont pontosítok, mert felcseréltem az előző mérésnél: E16: 0,02V viszont 0 microfarad csere gyanus! pótméréseknél nincs mutatható feszültség. E11: 0,16V és ez az amit már újra cseréltem. Elnézést a tévedésemért.
Sajnálom ezt nem tudom követni!
Teljesen mást csinálsz, másról irkálsz, így nem tudok segíteni, feladom...
Annyi a lényeg, hogy amikor először szóba került az E16 mérése véletlenül az E11 -re mértem.
Már semmit nem értek..
Van AC a J3 csati 1-2 kivezetései között? Erre adj érthető választ!
A J3 1-2 között 8,1 AC-n
Ez ok, kövesd tovább.., mennyi egyen (DC) van az N1 tranzisztor C kivezetésén, (testhez mérve!).
Logikusan folytathatnád tovább a DC szintek mérését. Ahogyan előzőleg már javasoltam. Gyorsabban haladhatnánk..
Indulva a TIP41C -ről DC -n testelve a C=0,22 tovább C39 + oldal 0,22 tovább E11 + oldal 0,22 tovább a D2, D4 -en található 1N5392 ig 0,22 .
N2 C=0,02 tovább TL431C ha minden igaz E=0,02 de tuti, hogy nem C! A "C" lábról jutok vissza a C39 és az E11 -- oldalára ami végig nulla. Első nekifutásra.
Mivel 8V AC van a J3 1-2 csatin (amit már tisztáztunk), így a TIP kollektorán 10-11V körüli DC feszültséget kellene mérned. Ennek hiánya az egyenirányító diódák hibája is lehet (nem hiszem), vagy rosszul mértél valamit. Amíg itt nem tudod mérni ezt a feszültséget, addig nem kéne máshol hibát keresned!
Rámértem többször is, de a DC 0,5V se éri el maximum. Én totál kezdőként a D1 ; D3 -ra gondolok (már csak abból kiindulva, hogy AC -n a J3 4-5 között 20,5V kell lennie és mértem 21,1 -et), hogyha azokat gyanítod? Mértem őket (testelve) és a D2,D4 0,36 mellette a D1= 0,01 a D3= 0,09 mutatott.
J3 1-2 ről beszéltünk csak, ne kalandozz, arra ráérünk később is.
Diódát kiforrasztása nélkül is mérheted, kezdj neki.
Konkrétan melyik diódákat, feszültséget vagy ellenállást? Holnap innen folyt. köv. Átadom a gépet az asszonynak. Egy netet használunk ketten.Köszönöm az eddigieket.
Helló!
Adott egy Orion DVD5000-es lejátszó, amin a hang torz és halk is. A belsejében 3db műveleti erősítő van, plusz ezek után 6db tranzisztor. A műveleti erősítő kimenetén még tiszta a jel, de a tranyók bázisán már torz és sokkal halkabb is. Valaki találkozott már hasonló hibával? Esetleg honnan tudnék egy rajzot szerezni erről, vagy valami hasonló gépről, hogy lássam hogyan van megoldva a kimenet?
Üdv! Én is egy Orion dvd5000hc miatt írnék. A hibajelenség hogy dupla képet ad. A kép bal oldali felét kettőzi meg a másik fele nem látszik. És tegnap egy lemezt betéve a hang is torz volt. Először forrasztási hibára gondoltam vagy vezetékszakadásra, de ilyenre nem leltem.. Mi okozza ezt a hibát? A választ előre is köszönöm. Üdv: Puklee
D1-D4 diódákra gondolok, írtad van AC, de nincs egyen, ezért nézd meg.(Szerintem jók lesznek, valamit nem úgy mérsz ahogy kellene)
Tápfeszültségek rendben vannak (+/- OPA)? Elko hiba is okozhat ilyen problémát.
Kép hiba beállítási probléma is lehet (progressive scan módba került). Ezt ellenőrizd (setup).
Utánanézek. Mivel az alattam szóló is ilyen készülékről írt, így az elkókat is átnézem.
Következő javaslatom ez lett volna, érdemes megnézni.
Igen ez volt az első dolog, amit megnéztem, a tápfeszek rendben vannak. Az OPA kimenetén még szép tiszta jelek vannak.
D1-D4 diódákon DC fesz. alig mérhető pár század volt. Viszont egyenként mértem az ellenállást rajtuk (200 Ohm ):
D1=160 max. D2=180 max. D3=175 max. D4=195 max. 1N5408 Silicon diódák. Valószínűnek tartom, hogy nem adnak le elegendő feszt. a TIP -nek, mert a C29-C32 nincsenek beépítve!
Ez így nem fog menni!
Kondik hiánya nem számít, (DC szempontból)l! Hogyan mértél? Mérésed semmit nem mond, így valóban jobb ha feladod.. és én is. Nem akarlak megbántani, de nem tudok segíteni. Oldalakat írogathatunk, de nem fogunk megoldani semmit, sajnálom.
Két elkót találtam a jel útjában, még az OPA előtt. Kicseréltem, de a helyzet nem változott. AZ OPA után lévő két npn tranyót is kimértem, azok is jók.
Érdekesség még, hogy az OPA-ról a jel a kollektorra megy egy 100 Ohm-os ellenállással és a kollektorról egyből megy a kimenetre is tovább. A bázison kb 700mv-os fesz van.
Nem hiszem , hogy a jel útjában lévő kondi okoz problémát (tápfeszben inkább). Két tranyó feszültségét ellenőrizd, ne csak a B-ban mérj.. Tápfeszültségük mekkora?
Elnézést, de nem akartam analfabéta baromnak látszani. Teljesen kezdő vagyok a témában, hogyan festene az ha minden egyes lépésnél rákérdeznék hogy mikor hova tegyem a multi érintkezőit? Ha az számít valamit akkor szerintem a 25V -os max fesz-ü elko 38V -on AC -n saját labakon) szerintem túlterhelt( E12,E13).A D1-D4 diódákon AC-n saját lábakon semmit se mutatott egyik irányban sem.
Nem gondolom, hogy analfabéta lennél.
Bennem lehet a hiba, azt hittem ha valaki nekilát egy ilyen probléma megoldására, akkor kevés szóból is érti a mérésekre vonatkozó útmutatást. Most ez nem jött össze, sajnos. Egyszerűen meg kéne keresni, miért nincs 8V AC feszültségből DC az E11 kondin. Diódák mérését, kikapcsolt készülék mellet, diódavizsgáló használatával reméltem. ( Ami azt jelentené, hogy jó dióda estén kb. 600mV körüli nyitófeszt mérsz..)
A tranyók kollektorán nem mértem semmi feszt, de a kollektor egyből megy is a kimeneti csatlakozókra, semmi nincs a kollektor és a kimeneti csati között. Nem értem hogyan van oda bekötve az a tranyó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |