Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   12 / 95
(#) reloop válasza Bandzsy hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Ahá, nem működik. A típusát elárulod? A hibája miben nyilvánul meg? Ha az erősítő része rossz, nem sok hasznát tudod venni.
(#) Bandzsy hozzászólása Máj 18, 2014 /

Szerintem a bemeneti áramnál lehet bibi sötét előlap,semmi reakció,az erősítő része szerintem jó lehet,legalábbis egy próbát megérne,Tehát én ugy képzeltem el a dolgot hogy csinálnák egy egyszerű erősítőt belőle egy legegyszerűbb kapcs rajz alapján mint mondottam nagyon kezdő vagyok,tehát alkatrészek panelról ki kapcs rajz alapján másikba be,ez egy MNC magnó de újabbik fajta,tehát digitális előlap,stb egy nagy panelra van rá építve minden,ezért gondoltam hogy meg tudnák csinálni ebből egy erősítőt,végfok táp adott meghát a benne lévő ellenállások stb,
Köszönöm a segítséget bocs hogy ennyire amatór vagyok

Tehát egy tda73 86 os hoz kellene négy hangkimenetes rajz
(#) reloop válasza Bandzsy hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Ezt úgy szoktuk csinálni, hogy beírjuk a típusszámot a google-ba, és Képek. Bővebben: Link

Éretem hát neki állok bűvészkedni,le akarom takarintani a panelt s ujra az áramkört de rajz szerint,
(#) hlasznizoli hozzászólása Máj 18, 2014 /

Szép napot a Mestereknek!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Jó néhány erősítőt építettem már, de a mostani építésekor olyan dologgal találkoztam, amivel még sosem. Problémám a végfokokkal van. Az élesztés során egyből működött, hiba nem volt. Munkapont állítás után órákon át hallgattam, minden gond nélkül.
A gubanc akkor kezdődött, amikor elkezdtem a dobozolást összerakni. Bekapcsoláskor azt a jellegzetes testhiba zajt hallom. Letesteltem a végfokok bemenetét, a zaj maradt, tehát a végfokokban keletkezik. Mihelyt kiveszem a trafót a tartó lemezével együtt, a zaj megszűnik. Ha visszacsavarozom, újra megjelenik. A vasmagot letesteltem. Gondoltam a trafó rászór a végfokra, betettem egy testelt lemezt a trafó és a végfokok közé, de semmit sem számít. Egyszerűen nem értem. Van valakinek tippje? Találkozott már valaki ezzel?
Köszönöm, Zoli.
(#) reloop válasza hlasznizoli hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Szia! A lemez mágnesezhető anyagból készült? Alumínium például nem jó.
Tudnál fotót mellékelni a jelen állásról?

A végfokot hogy lehet kimérni hogy működik e rendesen ?
(#) hlasznizoli válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Szia!
Mágnesezhető, ez éppen acéllemez. Átméretezem a képet, és küldöm is.
(#) hlasznizoli válasza hlasznizoli hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

A kép, remélem most nem túl nagy.

DSCF3334.JPG

A rajz szerint tele van testelő pontal,ezt miként értelmezzem,s hol fogja ez egyáltalán kapni a feszkót ?

Szép példány! Forgasd el a függőleges tengelye körül 90°-kal! Látom szépen kifurkáltrad, de valamit csak kell tenni búgás ellen.
(#) hlasznizoli válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Kifurkáltam? Ez mit jelent? Szép példány, akkora mint egy hegyomlás...
Elfordítást holnap megpróbálom.
Köszi!
(#) hlasznizoli válasza hlasznizoli hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Lehet még egy kérdésem? A trafó 170 mm-re van a táptól, és onnan még 50 mm a végfok. Tud a trafó ilyen messze szórni? Nem lehet, h a testelést rontottam el?

Valaki ezt le fordítaná nekem magyarabbra egy kicsit ?
Előre is köszönöm.
(#) fongab válasza Bandzsy hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Szia
Talán igy?
üdv.

Úgy értettem, hogy kész a transzformátor rögzítése Az elfordítás sikertelensége esetén egy "köpeny" a következő lépés. Bővebben: Link
Ha módosítottál a huzalozáson a dobozolás alkalmával, akkor onnan is származhat a zavarás. Ezt is jó lenne képen látni.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014

Mielőtt jobban belemélyülnél érdeklődöm, a rádió jelenlegi paneljét nem volna célszerű megőrizni? Rákötöd a tápot, be és kimeneteket, és már szól is. Elég bonyolult egy teljesen kezdőnek ez az áramkör.

Na már most,ezt ugy kell elképzelni egy nagy panel,ezen rajt érzékeny vezérlő chipek stb mivel cd,levehető előlap stb.tehát most ott tartok hogy le forrasztottam minden ellen állást s kondenzátort,ami maradt a panelon az a végfok,abból ami kimenet hangfal azokat se bántottam,az eredeti áramkört flexel le csiszoltam tehát egy új modult szeretnék építeni,holnap fel rakok képeket hátha jobban tudnátok segíteni,amatőr vagyok de nagyon érdekel a dolog s szeretném el sajátítani.Ezért is regisztráltam,ám hálás köszönet a segítségért.

A TDA7384 áramkörileg megegyezik a TDA7386-tal, van külön témája. Az ott leírtakat hasznosíthatod. A rajzára ráírtam a bekötési pontokat.

TDA7386.gif

(#) hlasznizoli válasza reloop hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Szia!
A műtét megtörtént, a trafót elfordítottam. Zaj jelentősen lecsökkent, jóformán töredéke csak. Ez már elfogadható. Nem az igazi, de elfogadható.
Igazad van a mágnesezhetőséggel kapcsolatban. A trafó igen durván rázza a tartó lemezét, kézzel érintve erőteljesen rezeg.
Köszi, Zoli
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Nekem 4700 mikro van annak elégnek kell lennie nem?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Az tökéletes, még a sztereó változatot is kiszolgálhatja a jövőben.
Ha tudsz megfelelő minőségű képet készíteni (max 2MB) mellékelj egyet, hogy több érdemi tanáccsal szolgálhassak. Nagyobb tempóban tudnánk haladni

De nem baj hogy legszerelve van tudod panel nélkül?

Ebben a témában nem fog rajta senki megbotránkozni

Holnap elég lesz ha elküldöm ?

Nem sürgős, addig kérdez azért nyugodtan.

Azért gyanakodtam a szűrésre mert amikor felkapcsolom a hangszóróbol brumm hallatcik meg mint tudod bug is.

Ezért lenne jó látni a huzalok elrendezését. A pufferek környéke is kényes pont.
Következő: »»   12 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem