Fórum témák
» Több friss téma |
Ez az ADC sebessége, nekem a DAC-ra lenne szükségem.
Ja, bocsi! Benéztem. A 262 oldalon van egy táblázat, ott 11 us-t ír, de nem vagyok biztos benne, hogy ez ennyire egzakt lenne.
Semmi gond Köszönöm a segítséget.
Sajnos nem találom, a 262. oldalon szintén az ADC időit találom. Be kellene lőnöm 5-10us-os pontossággal a DAC kimenetén lévő jelalakot. Nehezíti a dolgot, hogy C-ben írnám a programot.
Ezt rakta össze. Faék, szóval vagy nem jól rakta össze, vagy valami hamis FET-eket kapott.
Lehetséges, hogy nem is a DAC sebességével van a gond.
A Delay_us(10); és (11) sorokkal beállított időzítések között a PIC kimenetén 50us különbség van. 32MHz-re beállított belső oszcillátort használok. Mi lehet a gond? Egyáltalán lehetséges ilyen időzítéseket beállítani?
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Android-os tabletem,és létezik-e olyan program aminek a segítségével, a pickit2-őt használhatnám vele? Előre is köszönöm!
Megszakítások nélkül próbáltam. Célszerűbb lenne azzal próbálkoznom?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
BSS138-as. Kapcsolás képe
Legtöbb helyen ezt ajánlották illetve ezzel dolgoztak. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Szia!
Ezt a szintillesztőt használtam egy SI4432 modul és 5V-os PIC között, ami tökéletesen működik. Ki is próbáltad az illesztőt élesben vagy csak méregeted a szinteket? Elvileg, ha 3.7V-ot mérsz az 5V-os ágon akkor az már magas TTL szintnek felel meg.
Ájjjjj, nem olvastattad el amit írok...
Igen, ki is próbáltam élesben, különbem nem is kérdeztem volna be.. A kommunikációd egyirányú volt? 5v-ról 3-ra vagy oda vissza? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Igen a kommunikáció kétirányú volt! A 3.3V és az 5V GND összekötötted? Jó lenne egy rajz hogy kötötted össze a PIC-et a kijelzővel. Egyébként a kijelzőnek mekkora magas szint kell?
Sziasztok! XC8 fordító a konstans tömböt a program vagy az adat memóriába teszi?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom elnyelni az eszközcímet, s csak a regisztercímet megtartani? A kódommal az a baj hogy mindkét változóba (i2c_eszkozcim, i2c_regisztercim) az eszközcímet menti el. Hogyan tudom kiszedni belőle a regisztercímet? O.o Ha jól sejtem akkor az első byte-ot el kéne nyelni, a bufert üríteni, majd a következő byte lenne a regisztercím. Valakinek valami ötlet?
Köszönöm a Segítséget Hp41C.
Hirtelen megfeletkeztem az egészről, mert bárhogy próbáltam nem jött össze. Megpróbálom ezt a lépést eljátszani aztán jelzek utána. Napokban szétbontottam egy csomó felesleges, vagy rossz CD DVD meghajtót, csak pár valóban precíz japán beles meghajtót hagytam meg audio CD -s feladatokra. Ezekből a kütyükből már minden használhatót kioperáltam és PIC -es tanulmányaimhoz szeretnék egy két bipoláris léptetőmotorral egybeépített szervomechanizmust felhasználni (nem jut eszembe a rendes neve) Ezekhez keresek olyan kapcsolást ahol diszkrét elemekkel hozzá tudom kapcsolni a kontrollerhez, voltaképen célIC is megfelel, csak egy megkötés van, hogy dugdosós panelre lesz bekötve kísérleti jelleggel. Köszönöm a segítséget. A motorok DC5V osak. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
16F877A-val próbálkozok SPI-vel, de valamiért nem jön az RC3 lábon az órajel, csak beáll magasra és úgy marad. Meg tudná valaki mondani, hogy miért?
Szerintem csak akkor jön ki órajel, ha van küldés/fogadás. Írj az SPI buferbe!
(Szabadonfutó módban viszont folyamatosan mennie kell.) A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Írok folyamatosan, az adat meg is jön a kimeneten, de órajel nincs hozzá.
Valaki el tudná nekem mondani pár mondatban, hogy a DT, DB direktívákat, hogyan kell használni? Vannak a neten programok amik képet alakítanak ilyen hexa számok sorozatává, de nem tudom miként kell kezelni.
A felhasználhatóság függ a kontroller típusától is.
Egy RETLW xx utasítást generálnak a paraméterként megadott értékekből. Itt xx (decimális) 0..255 közötti érték lehet. Az MPlab súgója tertalmaz példákat is.
Megnéztem a súgót, de nem lettem sokkal okosabb. Jelenleg 16F628A-val dolgozom. Az nem világos teljesen, hogy egy dt vagy db után hány paraméter állhat egy sorban? Láttam olyat, hogy 12 hexa volt egy sorban és egymás alatt volt ebből 10, ránézésre mint egy táblázat. De volt olyan is ahol csak 4 sor volt, de ott vagy száz hexa volt egymás után.
Tökmindegy, amennyit a fordítóprogram megenged, annyi lehet egy sorban. Ez csak az olvashatóság szempontjából jelent valamit.
Ha valaki tudna segíteni egy .asm program módosításában, az kérem írjon nekem egy privátot.
Értem! És akkor ugyanúgy kell kezelni mint egy RETLW-kből álló táblát, gondolom.
Újabb kérdés: az eddigiekben olyan rutint használtam ami az egyes beolvasott értékek után 0x00-val xor-t csináltam és a Z bitet figyeltem, mert a tábla végén mindig egy 0x00 volt. De egy kép konverziónál több 0x00 is előfordul a kódban, ahogyan az összes többi szám is előfordulhat. Hogyan lehet így ezt kezelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |