Fórum témák
» Több friss téma |
50 ohmos kábelt használj!
Idézet: „75Ω koaksz lesz kivezetve a falon kívülre. Azért ez, mert ez ingyér van, és igen tudom, hogy nagyobb az impedanciája, meg nem a legjobb választás, de egy kísérletet megér. A végén első körben egy BiQuad antenna lesz szerintem” Álomszép megoldás!! 50ohm kimenetre 75ös koax, arra egy 100ohm talpponti impedanciájú antenna!! Csak tönkre bírod tenni valahogy az adót!! Hajrá!
Rendben, akkor rendelek 50 ohmosat. És kezdek helikális antennával, annak van 50 ohmos változata is.
Ha jól értem.
Nehogy azt higyjétek hogy ezen soho szolgáltatós routereknek pontos impedanciájuk van. Mivel a dobozon van az antenna ezért gyárilag édesmindegy, nem tervezték több méteres antennakábelhez.
Édesmindegy hogy 50 vagy 75.
Sziasztok!
Láma kérdésem volna: van egy Columbia 500, analóg műholdvevő (tv/rádió) beltéri + táv. Működik, de nem tudom mire lehetne ezt még használni. (Esetleg akit érdekel pár sörért megegyezhetünk...) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
Szia!
Sajnos ezt már semmire se lehet használni, legjobb ha elviszed valami hulladékátvevőbe. Ha szeretsz barkácsolni alkatrészbányának még jó lehet. Üdv: Gábor
Köszi! 3-4 kondi, trafó, ledek ami benne van. Szóval ez még barkács aranybányának se sok.
A készülékházat akkor megtartom. Az még bármihez is jó lehet... (Azt hittem a földihez hasonlóan a műholdas analóg rádiózás még nem halt ki, aztán ha vki szereti az még tudná használni esetleg.)
Az IR vevő, a távirányító LED és rezonátor, esetleg a modulátor, ha van benne (bár manapság már az se), tápja, doboza, kábele...
Sziasztok.A napokban fizettem elő MindigTv-re.Kaptam hozzá egy Prime dtt-0901w dekódert.Van hozzá egy ilyen antennám.Bővebben: Link.Az a kérdésem hogy mekkora a minimális jelszint ami szükséges,hogy ne essen szét a kép.Ugyebár ez a dekóder dbuV-ben adja meg a jelszintet,de a jelminőséget százalékban.Jelenleg 48-50 dbuV a jelszint,és 100% a minőség minden csatornán,de néha előfordul hogy szétesik a kép.
100% jelszint mellett akkor esik szét a kép, ha a hibaarány magas. Ennek az oka akár zavar is lehet. Az én TV-met nézegetve, a jelszint volt hogy 60-70 % ot mutatott, a kép jó volt, de volt hogy 99-100% volt, de a hibaarány 3-4 nél több, a kép már szétesett. Ebből nekem az jött le, a jelszint kevésbé fontos, bizonyos szint felett, a zavartatás az igazi bűnös a szétesésben.
Sajnos nem vagyok jártas annyira ebben a témában.....mi okzhat zavart?
Amíg képet ad addig 100% a minőség. Ez ettől 'digitális' vagy 0 vagy 100...
A jelerősségben a szolgáltatós dobozka elég 'tompa', nagy jel kell neki, vannak sokkal érzékenyebb STB-k nála.
A térerősség sem túl sok, 50 - 80 dBuV között kéne lenni. Lehet hogy van némi reflexió az antenna kábelben. Ezért épp a határon működik a dekóder.
Nézd át alaposan a csatlakozókat, és azt is, hogy az antenna kábel ne legyen sérült, megtörve, meglapítva.
Na azért ez nem így van, ha 80% attól még lehet ugyanolyan jó a videó...
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Szia,
A jelszint kevés minimum 60dB/uV kellene elérni, vagy az antenna nem áll irányba, vagy hosszú a levezető koax kábel. Gondolom az antenna nem a padláson hanem a tetőn árbocon van.
olyat még nem láttam. A minőség vagy 0 volt vagy 100
A jelszint ami lényeges adat. De én inkább vettem saját stb-t, és a jelszint egyből 60-ról 98-ra ugrott. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Pedig tényleg létező dolog, hogy nem 100%, nekem még sohasem volt annyi.
Most kíváncsiságból bedugtam a szobaantennát, a jelerősség (S) (ha jó felé forgatom az antannát) 50-60%-nyi, és a minőség (Q) is 40-90% közt ugrál.. Amikor dobozon át néztünk Mindigtv-t, (mert képcsöves Tv volt csak) az sem mutatott soha 100%-ot, de ha 60%-on felül volt, akkor már nézhető, jó volt. Alatta szétesegetett. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Én még finomítanék az antanna irányán. Vicces, mert minden mozdítás után várni kel úgy egy másodpercet
(Gondolom, nemcak az antenna, hanem a kábel is új. Esetleg még a csatlakozásokat ellenőrizném, de inkább az antenna irányára gyanakszom) A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Idézet: Lesz az egy nap is a balesetin... (Attól függ milyen magas a tető) „minden mozdítás után várni kel úgy egy másodpercet” A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Csak nem esik le, no
(Most látom, egy "l"-el írtam a "kell" szót) A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Padláson van az antenna...a koax nem túl hosszú,kb 8 méter.Próbáltam már forgatni az antennát,de az a legnagyobb jelszint amit eltudok érni.
Akkor első körben meg kellene oldanod, hogy tetőn kívülre helyezd az antennát, és úgy állítsd az adóra.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Nekem is a padláson volt (és van is, csak nem használom már). De anyámnal is a padlasra tettem.
Igaz, mi csak úgy 40km-nyire vagyunk Kékestől, és szó szerint is rálátunk a toronyra, tehát egyszerűbb a dolog. Lehet, hogy ki kell tenned a tetőn kívülre. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Idézet: „Vicces, mert minden mozdítás után várni kel úgy egy másodpercet” Ezt ismerem: Állok a tetőn, bal kézzel kapaszkodok az árbócba, jobbomban a villáskulcs, és az antenna. Apósom kioktatva, hogy amikor kicsit mozdítok, akkor kiabálok, és mondja hogy jobb lett-e. Ordítozok, semmi. Tovább ordítozok. Ne ordibáljál már, éppen gólpassz volt.
Akkor ez a fő ok, a mindigtv település keresője Kistormás vételi helyre tetőantennás vételt javasol, ráadásul erősítős antennával.
Pedig pont szerettem volna megúszni a tető bontást,cső felállítást...stb.Egyenlőre ígymarad,max kipróbálok valmi antenna erősítőt előbb.
Lemeztető? Vagy hővédő fóliázott?
Iránybaállítás iránytű alapján a legegyszerűbb (ha nincsenek nagy panelházak a környékeden).
Falun lakok...sima cseréptető.A torony 9.8 Km a háztól... nemkell iránytű tudom hogy merre van.Ha nemlenne 1-2 domb szabadszemmel látható lenne.
Idézet: „kipróbálok valmi antenna erősítőt előbb” Na ez az ami nem segít. Ha nincs elegendő je az antenna kapcsain, mert a padláson már nincs sok térerő, akkor nincs mit erősíteni, max zajt. A tetőfedő anyagnak is van csillapítása.
Ha esetleg van kitől kölcsönkérni, a helyedben kipróbálnék ahelyett az antenna helyett egy erősítős lepkét is, majdnem biztos hogy megoldaná a problémát. Ahol 50-60km-re van az adó, ott is tökéletes jelszintet szokott biztosítani a box számára, és még nem is kell a tetőn kívülre tenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |