Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ezt a sort :
Írd át erre:
És a példányosításnál nem kell címet megadni. Fixen deffiniálva van a Lib -ben. Egészen pontosan a "Adafruit_ADS1X15.h" 26. sorában. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
Sajnos
"Érvénytelen könyvtár található ebben: C:\Users\Valaki\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_ADS1X15-master: Missing 'name' from library"
A könyvtár nevét írd át:
Adafruit_ADS1X15-master ---> Adafruit_ADS1X15
Nem jó. Ugyanazt írja ki. Próbáltam újratelepíteni is ezt a könyvtárt miután kitöröltem, de azt írja már létezik. Honnan kell még kiszedni, hogy újra lehessen telepíteni?
Keresd még itt:
c:\Users\username\AppData\Local\Arduino15\staging\libraries\
Köszi! Kitöröltem mindent, újratelepítettem az IDE-t, de azt írja, hogy "könyvtár létezik" mikor hozzáadnám a ZIP-et, a könyvtárak között pedig nincs, se a menüben, se a library mappában.
Lehet le kell zúzni a laptopot, csak úgy tűnik el
Köszi. A dokumentumok között is volt egy arduino mappa abban is ott volt, letöröltem, de most sem lehet telepíteni. Egyenlőre még játszok vele, miután hozzáolvasok csekély tudásomhoz. Köszi a segítséget!
Próbáld meg ezt a programot letölteni, ez biztos, hogy megtalálja. Everything
Bővebben: Link
Köszi! Már megtaláltam, viszont az alábbi sorral baja van még.
Nem tudom mi a kínja az adressel, mert 1 kártyához 0x48 az adress
A library mintapéldáját nézd meg le tudod-e forditani...
Ne haragudj, de én nem értek ezekhez. Nem tudom mi az a mintapélda. Egy programot szerettem volna betölteni egy Nano-ba, amihez nem volt mellékelve a library. Azt már összevakartam, de nyűgje van az adress-el a kódban.
Erről van szó
rossz libet használsz, ha ott problémázik.
Amit letöltesz libraryt szinte mindig van benne hozzávaló mintapélda amit le lehet fordítani....
Ha valahonnan töltesz le példát, akkor tisztázni kell kitől származó library-hoz készült, nem mindegy, jelentősen eltérő függvényhívások lehetnek benne, hiába ugyanahhoz a cucchoz készült...
Köszi. Akkor lehet ez sem lesz még jó élesben, annak ellenére, hogy felment és működni látszik? Az adc modul még nincs ráakasztva
Mint korábban írtam, ennél a Lib nél nem kell példányosításkor címet megadni.
Mivel minden ADS1115 címe 0x48, a Lib készítőjhe fixen belerakta. Írtam is korábban melyik sor az. Bővebben: Link Más. Ha az IIC nem panaszkodik, hogy nem kap választ az eszközről az nekem gyanús. Próbáld ki mindenképp a teljes áramkört. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2022
Köszi! Ennyire nem értek hozzá, de szerintem nem ugyanaz, mert ha 4 panel lóg a I2C buszon akkor különböznie kell, és a leírásban is 0x48, 0x49, 0x4a, 0x4b szerepel, attól függően hányan vannak, és az adress láb gnd, +, SCL, SDA, -ra van forrasztásával választható.
Futtasd az I2C scannert. Az megmondja milyen eszközöket lát a proci. És abbol lehet kiindulni.
Én?
Nekem nincs gondom az I2C vel.
Valóban tud több címet is, bocsi!
összekevertem az SHT21 -el. Az fix 0x40
Köszi a segítséget! Majd beszámolok ha felélesztettem az egészet.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2022
Szia, köszi, sikerült megoldani, legalábbis részben. Ha a belső oszcillátort választom, akkor simán megy a bootloader, és egy mintaprogram is felmegy rá. Ha viszont bármilyen külső órajelet akarok használni (ideális a 16MHz kristály lenne), akkor már a bootloader égetésére is hibát ír.
Erre van valakinek ötlete? Köszi!
Feltettem ezt :
ELM327 programozásához ért valaki ? AL re kapcsolva nem jöttem rá hogyan lehet SP5 (ISO 14230-4 fast init) módban hosszabb üzenetet küldeni ? 8at tudok 9.el el se küldi. erre valaki rákérdezett eredeti klón verzió...? Mondjuk azt nem írta hogy figyelj én se tudom csak megkérdeztem mivel szenvedsz. Kline protokoljai 3 4 5 nél AL módban a leírások >7 et írnak tehát lehetne 9 is. 01 02 03 04 05 06 07 08 at tudok küldeni 01 02 03 04 05 06 07 08 09 ennyit már nem Ha a 08 09 közé is teszek 0d t chr ben akkor Stopped üzenet van de csak 8 at küld ki. Mi lehet a trükkje. valami teljesen más formátum kell ? Ha gépi kódban az NL korátlát 9 ig meghekkeltem akkor is 8 lesz a max NL ben is a 7 helyett. ha a 08 elé teszek 80darab szóközt akkor is beveszi a 8 at. Remélem van itt 1 hozzáértő szakember A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2022
Előre bocsátom hogy nem értek hozzá, de tudtommal a CAN busz limitálja a canB-n az egyszerre átvihető adatmennyiséget 8 bájtra. Nem lehet hogy neked is ez lesz a bajod? Csak ötlet.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2022
Ha ez CAN bus, akkor egy üzenet maximális adat hossza 8 bájt. És ez nem szoftveres, hanem hard limit.
(magamnak válaszolok mert egyszerre kettőtöknek nem lehet)
CAN....... Dehogy CAN Kline az nem CAN bus protokol 3,4,5 ezek Kline protokollok, Bizonyos eszközökre felírni anyagot komolyabb hosszal kell mint 8 byte. Hát úgy néz ki tényleg nem értetek ehhez. NL max 7 AL >7 de milyen formai köntösben 8 felett ?
Sziasztok
most telepítettem föl a 2.0-át az 1.8.8 után. Nektek mi a véleményetek róla?
Sziasztok. El lehet indítani egy I2C-vel működő LCD kijelzőt, úgy, hogy csak kiküldjem az adatokat a kommunikációban, ne legyen visszajelzés? Valamiért az lcd.print utasítástól iszonyatos késleltetésbe vágja magát a program. Ha kiveszem az lcd.printet, minden pörög tovább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |