Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Java program
Elvárás: Dc figyelés 120V alatt b útvonal felette A útvonal. Majd még azt is kértem tőle hogy figyelje legalább 1 percig a dc feszültséget mikor átkapcsol ha leesik 120v alá és emelkedik legalább 2V akkor ne kapcsoljon vissza: import java.util.Scanner; public class DCVoltageControl { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); System.out.print("Enter the DC voltage: "); double voltage = scanner.nextDouble(); if (voltage <= 120) { double previousVoltage = voltage; int counter = 0; while (counter < 60) { voltage = scanner.nextDouble(); if (voltage > previousVoltage + 2) { System.out.println("The current is still flowing through line A."); break; } previousVoltage = voltage; counter++; } if (voltage > 120) { System.out.println("The current is flowing through line B."); } } else { System.out.println("The current is flowing through line B."); } } } A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
Viszont az elektrotechnikában jókorát hibázott. Egy egyszerű, 2 ellenállás párhuzamos kapcsolásának számítását adtam fel neki (megadtam a kapocsfeszültséget, a főáramköri áramot és az egyik ellenállás értékét, kíváncsi voltam a másik ellenállás nagyságára és a másik ellenálláson folyó áram értékére) és lerontotta a törtszámok összeadását. Megmutattam neki, hogy kell és akkor már jól megoldotta. Sőt, a megoldáshoz elkezdte használni a repluszt is, amit nem mutattam meg neki. Azzal jól megcsinálta.
Ja, az ellenállások és áramok számozását is keverte, de kiigazítottam. Tanulékony. Magyarul is tud, csak néha elrontja a ragozást, de tanítható. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
Igen ez is a lényeg hogy tanítva legyen
Még béta verziós.
Most engem is kidobott, túl sokat kérdeztem Programot íratok vele, de mindent, amit beszélgetünk egy témán belül, beleveszi a programba. Nem szól róla, ha programmódosítást eszközöl. Vissza kell ismételtetni a programot. A program és a hozzá tartozó szöveg ha túl hosszú, akkor levágja a végét. Ilyenkor egyszerűen megkérem, hogy folytassa onnan. Most legutóbb megtörtént, hogy kérdeztem valamit, egy bonyolítást, egy rövid programrészlettel elmagyarázta a megoldást, de amikor a függvényt kértem tőle, amiben ez a részlet van benne, az hiányzott. Most várom, hogy visszaengedjenek, és újra számonkérem Remélem ingyenes lesz, de ha nem, ez egy olyan termék, amiért érdemes fizetni is. Még a félregépelést is megérti. Sőt, mivel nincs ő és ű-m (most is csak bemásoltam), és így beszélgettem vele, a válaszaiban sem volt ő és ű. Rákérdeztem, hogy tőlem vette át? Mondta, hogy igen, meg még nem tökéletes a helyesírás része, stb, de onnantól már rendesen írt Vicces figura.
Én is sokat bohóckodok vele. Bár én nem annyira a tudományos részét használom. Vers és reklámszöveg írásra tanítom. Bár azért én is szoktam nyüstölni még a napellemel is. Bár most hagyom mert örülök ha a pohár vízzel elbírok. Tegnap délután 6 órakor keltem fel másfél óra szunyókálás után azóta 10 percet sem aludtam a betegségem miatt. 22 csapdája. Ha nem akarok szenvedni alvási paralízisbe aludni kellene de nem megy mert tartok hogy megint egy rohamom lesz. Aki szereti a horror, henteslős, suttogós rémisztegető filmeket annak kész főnyeremény lehet.
Az alvásparalízis "izgis" dolog, elég rémisztő, hogy mozdulni próbálok, de nem megy. Néha előfordult életem során, szerencsére nem rendszeres. Jobbulást kívánok!
Jobbulást. Ne aludj a hátadon. Esetleg kipróbálhatsz valami természetes nyugtatót, hátha segítene.
Köszi itt csak javulás érhető el tartós hosszú távon nem sok mindent lehet tenni. Gyógyszer csak átmeneti jelleggel de segít. Kivételesen most sikerült elaludni és majdnem 3 óra sikerült. Köszi a jókívánságokat és a tanácsokat neked is Kovidivi
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
Moderátor által szerkesztve
Szerintem ezt az MI nyesztetést külön témába kellene vinni, már ha van rá igény, mert ilyen mélységben már nem érdekes, legalábbis számomra tl;dr...
Ez szerintem érdekes: Bővebben: Link
Számomra inkább az az édekes, hogy a cikkben ez szerepel: "elhelyezni egy apró izzólámpát", "odaforrasztották az izzót", "meggyújtani a lámpát", közben LED-ről van szó.
Egyetértek, de nekem nem a szakszerűsége érdekes, hanem a téma. Rengeteg fölösleges vitát lefolytattam már mindenféle sajtótermékek készítőivel, hogy a sugárhajtóműves repülőgépeknek hajtőműve van, és nem motorja, kicsit ráuntam.
Szia, ha megérkezik kérlek írd meg privátban, hogy tényleg tud-e vérnyomást és véroxigént mérni. Köszönöm.
Szerintem tud ( a nejemnek 2 éve vettem hasonlo orát), de én egészen biztosan nem fogok ilyesmivel foglalkozni, mert még a gyári elektronikus vérnyomásmérökben is nagyot csalodtam, igy inkább elmegyek az orvoshoz ahol sztetoszkoppal sokkal megbizhatobban mérnek, mint ezek a vackok. Ez az ora csak egy játék, sok mindent tud, de semmit nem jol ( nemcsak ez, mindegyik).
Este pont azt akartam írni, hogy épp azok (lépésszámláló, stb) a fölösleges dolgok,-amellett az ötlet, a kijelző nagyon tetszik. Erre mégiscsak kiderül: van akinek nemhogy fölösleges kiegészítések, hanem feltétel. Így hát csak anbyit jelenthetek ki: nekem feleslegesek a vérnyomás, lépésszámláló Idézet: Ott is lehet probléma. Nekem jó a vérnyomásom, de orvosnál magas, akármivel méri. Otthon 5 perc ülés után mindig jó, orvosnál nincs 5 perc ülés, máris írná a gyógyszert. Egyszer régen hittem az orvosi mérésnek bevettem a gyógyszert, utána egész nap ájuldoztam a nagyon lement vérnyomástól. Akkor vettem egy mérőt, otthon mérve minden oké. „inkább elmegyek az orvoshoz ahol sztetoszkoppal sokkal megbizhatobban mérnek”
A felső karon mérve, szívmagasságban, teljesen jó. Az alsókaros, főleg az órás, csak eladásra jó, semmi másra.
Nekem meg "fehérköpeny" szindrómám van, tehát ami otthon 120-130/80, az a dokinál 140-150/80...
A mai orvostudomány elveszett a fejlödésben. A legmodernebb eszközök és gyogyszerek fejlesztöi teljes káoszt okoztak.
Az orvos, vagy hisz vagy nem az ajánlásoknak s rendszerint a paciensre bizza a döntést. Igy aztán olvashatod egyik müszer/gyogyszer leirásában mennyi erre vagy arra a határérték mig a médiában ugyanolyan értékekkel gyakran a hullaházba küldözgetnek, vagy szatyorni gyogyszert probálják az emberbe tömni. Ha belemész a játékba, onnan gyakran már nincs kiut. Még a korházakban sem tudják mit kezdjenek ilyen pacienssel. ( két éve köteleztek egy ilyen elöadás végighallgatására. A 3 ora duma után csak megkérdeztem, hogy akkor melyik érték jo és hiteles? A válasz lenyügözö volt, hogy ez paciensfüggö. Csak akkor vajon miröl beszéltek 3 orán át.)
Ugyanez a tapasztalatom, használati utasításban is ez van, szerintem így jó az otthoni elektromos felkaros mérő. Még annyi, hogy ne mozogjunk közben, bezavarhat a dobbanás érzékelésnek.
Mai osztrák hir. Bankrablok menekültek a zsaruk elö, de az autoban elfelejtették ( vagy hencegni akartak) kikapcsolni a telefonon a TikTok Life streamt igy a zsaruk ( meg a fél város) pontosan tudták merre mennek és tárt karokkal várták öket.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
Megrögzött véradó voltam. Évtizedekig hozzám lehetett hitelesíteni a vérnyomásmérőket. 105-ről 40 év alatt felmentem 140-re. Közben nagyon sokáig stabil 120 volt. Néhány évvel az utolsó véradás előtt kérdezi a doktornéni (legalább 3 évvel idősebb volt, mint én. ). "Mit sportolt?" "Soha életemben semmit nem sportoltam. Miért?" 57 a pulzusom. Mostanában is 60-63. Van valami, ami 70.
Idézet: „A mai orvostudomány elveszett a fejlödésben.” Ez talán kisebb probléma, mint ami nálunk folyik egészségügy címen. Pénteken diagnosztizáltak nálam 22-es vércukorszintet. (A normál 5-öshöz képest kicsit durva) Persze rögtön kaptam egy rakat beutalót. Mindenhová időpontot kell kérni. Vérvétel: március 13 Hasi ultrahang: október 16 A többire még nem is sikerült. Nekem ez olybá tűnik, mintha az egész arra menne ki, hogy a páciens földögöljön, hogy ne kelljen rá a TB-nek költeni.
Sajnos ez máshol is igy van, söt rosszabb esetek is vannak, de ez nem igen tartozik ebbe a forumba. A propaganda sok mindent elad aminek semmi köze a valosághoz. Hiába van valamelyik mintaországban a legujabb diagnosztikai technologia, ha az egészségbiztosito havonta 2 alkalmazást fizet stb. Igy ott áll a méregdrága berendezés, de nem használják. Már olyan is volt hogy ilyen bonyolult gépekhez az egész országban 2-3 orvosi/müszaki csapat van, akik körbejárják a rájuk bizott korházakat.
Tudod amikor a kezelö orvos azt mondja a paciensnek, hogy azonnal elvégezném akár a kisebb operáciot is, de nem tehetem, mert más irja elö, hogy mit mikor. Vagy a legujabb csucsteljesitménye az egyik mintaegészségügynek, hogy személyzethiány miatt a hétvégére tiz szobábol hatba zsufolják össze a pacienseket, 4-t meg becsuknak, mert akkor stimmel a norma, hogy a kevesebb növérnek kevesebb szobát kell ellátnia ( ugyannyi pacienssel). A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2023
A 22-es vércukor az elég durva (van aki meghal ennyitől), remélem kaptál egyből gyógyszert (vagy inzulint). Nekem a nyáron derült ki, bár "csak" 13,3 volt. A háziorvos egyből felírt gyógyszert. Az már más kérdés, hogy próbálom gyógyszer nélkül, spec. diétával tartani a normál értéket. Vettem vércukor szint mérőt, az elején naponta többször is mértem, jelenleg általában csak reggelente, + 3 havonta teljes vérkép, + HgbA1C mérés. Van néhány orvos aki szerint a 2-es típusú cukorbetegség visszafordítható, én reménykedem benne, hogy így van, és vannak bíztató jelek...
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2023
Az egészségügyről meg annyit, hogy feleségemnek szüksége volt CT vizsgálatra, amire több hónapra kapott időpontot. Inkább kifizettük magánban (ugyanaz a helyzet mint amit Massawa írt). Az egyik doki szerint ha kivártuk volna az időpontot, abba belehalhatott volna - ennyit ér egy ember élete...
Van, ahol mára is van időpont. Csak fizetni kell érte.
Ha rosszmájú akarok lenni, még azt is képes vagyok feltételezni, hogy ez a doktor csinálná októberben az ultrahangodat, csak addig nem ér rá, mert el van havazva a fizetős szektorban.
Szerintem nem jó orvosnál voltál. A sürgősségi ügyeleten például azonnal ellátnak. Ha ez a háziorvos volt aki ilyen időpontokat adott szerintem sürgősen keress másikat, szabad orvosválasztás van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |