Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Avagy még tovább gondolva... Megépítettem néhány módosítással: 2.5V referenciát kapott, a kimeneten a feszültségosztót elhagztam és csak +5V -os tápról üzemel. Elég jól mér.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2023
Ha már miliohm mérés: Labortáppal is lehet mérni, ha tud 4 vezetékes módot, és kiírja az ellenállást is. Nekem csak a krokodilcsipeszig megy 4 vezeték, de még így is egész jó (tervben van kelvin csipesz is).
Bővebben: Link
Lehet kelle írni egy cikket a mOhm mérésről.
Eddig már van minimum három különböző megvalósítás forumtársaktól. Kellene még egy analóg műszeres is. Meg gyári megoldás tápegységgel, Wheatstone és Thomson híd, stb... Idézet: „Wheatstone és Thomson híd” Húúú! Ezeket tanultam is. Mértem is velük. Pont 50 éve.
Nekem meg van is mindkető.
A suliban nem ilyen volt. Nem onnan való.
Talán, ha 5x kellett volna az 50 év alatt.
Nálunk nagyon vigyáztak, figyeltek rájuk; így nekem nincs.
Ha a nagyközönségnek játszol, jobb ha hátulról látod az erősítőt.
AccuMat1-mod3.2 Proli007 és Alkotó tervei alapján.
Hátra van még a feliratozás és egy opcionális UI műszer bele, ettől függetlenül üzemkész. Bár kínából 7-8k egy töltő, de mindegy
Nyilván az tudja a működését, aki építette, de feliratozás mindenképpen kellene, esetleg fehér karakterekkel átlátszó vagy fekete matricára, esetleg fekete öntapadós Dymo szalagba nyomott feliratokkal.
Dymo -t ne! Annál undorítóbb nincs.
Véleményem szerint nincs baj a DYMO-val, egy ilyen szépen kivitelezett műszernél én sem ezt alkalmaznám. Főleg, hogy a gyártója tudja, hogy mi-micsoda. Ettől függetlenül egy feliratozás elférne rajta, mert idővel felejt az ember. A DYMO-val viszont meglepően szép kapcsolószekrény felrítanokat lehet megvalóstani. Így én undorítónak nem mondanám, viszont baromi hasznos!
Ügyes, gratulálok.
Azon eltöprengtem, milyen logikába illik bele a LED sorrend és a kapcsoló sorrend. Ha azokat a színeket használod amit általában szokás, akkor talán a kapcsolókat megfordítanám, hogy BE majd KI legyen a sorrend balról jobbra. Illetve ezzel az adott funkció fölé kerülne a hozzá tartozó LED is, ami most keresztben világít a kapcsolóhoz képest.
Hirtelen néhány kapható átlátszó Dymo szalag.
Ezek ellen mi kifogásod?
Az árán kívül? 'Hogy még ilyet nem láttam. Én megrekedtem az eredeti 50 éves szalagnál. Na az ocsmány volt.
Nekem van ilyen "modern" címkézőm, amiben a betűtípust, méretet, bármit lehet állítani, de megnyugtatásul írom, hogy a kazetta árán kívül az átlátszó szalagra nyomtatott címke is ocsmány egy műszer előlapon. Arra jó leginkább, hogy 200 fiókot feliratozzon valaki viszonylag gyorsan
Már írtam a kombinált táp-forrasztó-voltmérő tervről ami elkészült és teszi a dolgát. (Nem labortáp csak amatőr mert a V/A mérő pontossága 0.1-0.2 V a "Be" feszültségmérőn. A feliratozást úgy oldottam meg, hogy a kinyomtatott feliratot kétoldalas "színtelen" ragasztóval egy vékony plexi belső oldalára ragasztottam (kicsit látszik az 50mm ragasztó széle de nekem megfelel).
Ezeket találtam -a belsejére nem vagyok büszke mert folyamatosan változott a terv és zsúfolt lett.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2023
Sziasztok!
Halott airpod és halott vezetékes fejhallgató vérfertőző nászából született ez a bluetooth-os fejhallgató. A fejhallgató eredeti hangszórói, Nokia telefonakku, két TWSi7-es airpod , kis gombok, plusz némi munka (kb 2 óra). A töltő már nem fért el, így külső lipo töltő látja el a feladatot egy kis modellhelikopter egykori csatlakozójával, usb kábelen. Mivel botfülem van, a minőségét nem tudom megállapítani - szól, nekem ez a lényeg.
Működik? Igen. Akkor mi a baj? Az enyém ettől is rondább lesz. Mondjuk nem is törekszem az esztétikára.
Szia,
A Voltmérő a Lapkanas féle Atmel AVR 328 panel?
Nagyon érdekes nyák készítési módot találtam a Youtuben. https://www.youtube.com/watch?v=hj7iFZknBrQ
Ezúttal egy régebbi még nem publikált projektem adatait osztanám meg veletek. Elektromos kerékpárom kijelzője meghibásodott és annak javításából kiindulva visszafejtésbe kezdtem, hogy még is milyen kommunikáció megy a BMS és a kijelző vezérlője közt. Ennek eredményét írtam le ebben a github szálon: https://github.com/DPTPSystem/AntBMS24s
Én műgyantás villantóst használnék inkább. Egyetlen villantás és kész a rajzolat. Nálunk van egy 4K felbontású, csak lenne rá kis időm... Most már kijöttek a 8k-s változatok is.
Ennél jobb már nem lészen, itt kell abbahagyni.
Ugyanakkor szerintem jó szemléltetése a "négypontos" mérésnek.
Jó látni, hogy vannak errefelé még igazi elvetemültek
Köszi, de ez még majdnem hogy nudli ahhoz képest, amin most dolgozom: Bővebben: Link Vannak még nyelvtani hibák, ennek javítása még folyik illetve a projekt egyik fele van csak kész, még dolgozom rajta. Nah ehhez kell bőséggel egyfajta kitartás mert abszurd végig vinni az egészet.
Ha a biciklis tetszett, ez még jobban fog.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |