Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
és miért jó ha a modemből kilóg egy elektroncső?
Üdv
igen Ez csak prototipus fa doboza lesz..
Hogy ezt én nem találtam ki! A visszhangosítóm is ilyen modemdobozba épült, 82 darab tic-tac os dobozért kelt el, jó lesz ellenállást tárolni a sok doboz
Üdv
Megépitettem a "Kapcsolások" nál szereplö "Spektrum analizátor II " teljesen ujra és kisebbre áttervezett nyákkal. Ime néhány kép rolla. Bővebben: Link A led mátrix nem 10X10 es hanem 10X12 es mert egy másik áramkörhöz volt "Digitális oszcilloszkóp" RT ÉK 1981 ahhoz is uj nyákot terveztem.
Üdv ez aztán nagyon
Egy ijet fogok én is gyártani csak más kapcsolással..:
Kedves mindenki! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de nem találtam jobban idevágó topicot. SZeretnék csinálni egy szintetizátort egy 70-es évek beli modell alapján, ami viszonylag egyszerű. Ennek megvalósításához keresnék valakit aki tudna nekem segíteni megtervezni, összeállítani a nyákokat (3db). Nem annyira bonyolult a dolog, minden kapcsolási rajzom megvan, de nekem egy kicsit zavaros én nem tudom ellenőrizni... Minden megoldás érdekelne. Nagyon köszi mindenkinek aki tudna segíteni bármiben.
ki mit épetett?=mit építettél és nem pedig hogy mit építenél
Sziasztok
Kb. 6 éve készitettem egy fordulatszámmérőt, de csak most jutottam el odáig, hogy a kapcsolási rajzát is elkészitsem. Két db. mikrokontrollert tartalmaz. Egyik a PWM jelet állitja elő, másik pedig a fordulatszámot méri. Tudom, a kivitelezés hagy némi kivánnivalót maga után, de akkoriban csak ennyire futotta. A dzsungelt az alján inkább nem mutatom Bővebben: Fordulatszámmérő leirása
Szia! Nem semmi egy "tákolmány", meg az az egérbelsőség...
De ügyes! A fő, hogy működik! Gratula!
Köszönöm a segítőkészségedet és bocs mindenkitől akit zavart a kérdés.
Ez eléggé "kétértelműen" hangzott! Jóindulatom jeléül úgy veszem, hogy nem gunyorosan írtad, mert ez esetben kellemetlen következményei lehetnének - Rád nézvést!
Van ám fórum szabályzat, elvben el kellett olvasnod, és van apróhirdetés rovat is. Esetleg azzal kellene kezdeni, nem az élcelődéssel...
Modulátort beépítettem dobozba táppal, és kettő F csatis kivezetéssel, egyik a kimenő RF jel, a másik video jel. Kapott egy 7805-t, 45mA-t eszik csak a modulátor, a belső 1-2dB-s erősítőnek nem adtam tápot. Kapott a videojel egy trimer potit is, mert a kép olyan volt mint amikor a fénykép kiégett túl fehér volt. Ha valakit érdekel lerajzolom, hogy illik bekötni kábeltv rendszerbe.
sziasztok, újabb hülyeségemmel színesítem a "ki, mit épített" topikot!
találjátok ki mi lehet
Szerintem sem SMD kivitelű tokokhoz való "In-Circuit Serial Programming" adapter.
tudtok ti valamit, persze a háttérben sokat elárult a pickit2...
Ez 8 lábú smd pic programozó "feltét"-nek készült, ahogy ti írtátok adapter, rányomom felülről a beforrasztott soic tokozásu picre (12F675 jelen esetben, ott aképen) és rátöltöm a progit. működik, teszteltem! elsőre ment! verification is ok! Vasalt nyák 5*5mm-es, rugalmas ic lábak ráforrsztva és lefele hajtva, +a régebben itt is mutatott saját készítésű extravékony kábelem... hát ennyi, nem volt egyszerű megcsinálni, kicsit apró...
helo, az enyém már majdnem 3 éve mukodik, dvd lejátszo rákotve a gyerkocoknek. egy muholdvevobol szedtem ki, azota hozzájutottam még 11 darabhoz. egyébként jol néz ki.
..készülő legegyszerűbb inverterem.. nagyon csontváz... ...még dióda csere, tranzisztor hűtőbordalap, trafó!, ház, 1 hűtőventi azért biztos ami biztos, stb.: :eljen:
Idézet: „Kedves mindenki! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e” Én viszont pont jó helyre írok, sőt ezzel még a Te kérésedhez is tökéletesen ideillik. Dátum: 80-as évek eleje. Indíttatás: Nekem kell egy ilyen (kép mellékelve). A végeredmény lejjebb.
A kivitel: Az akkori szokásos fadobozolás.
Keyboard: Modellvasút vezérlőgombsor. Elektronika: 2db 7400-ás IC-ből felépített oszcillátorok. Minőség: Nagyon amatőr, de szól!
Üdv
De ha ez tetszik a nyáktervét el tudom küldeni (expresspcb progival van készitve expresspcb oldal )
Elkészült a Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegységem Minden működik, tökéletes, 40V 10A-9,5A . Már csak a dobozolás van hátra
Látom te sem építettél még kapcsolóüzemű tápot... A kapcsoló és az áteresztő fetet, illetve a kettős schottky diódát nem lehet elvezetni a paneltól!! Még fél centire sem!! Idézet: „Minden működik, tökéletes,” Csak addig gondolod ezt, amíg szkóppal rá nem nézel a kapcsoló fetre vagy esetleg a táp kimenetére. Vagy amíg meg nem méred a táp hatásfokát.
hm.... Ez jelent valami gondot a későbbiekben?
Igen, eléggé.
Mindenképpen vissza kell ültetni őket a panelba.
És az úgy elegendő hűtést biztosít, ha a hűtőborda aljára lesz mindegyik alkatrész szerelve. Itt arra gondolok, hogy mindegyik alkatrész egy helyen fog melegedni, és az alja így sokkal melegebb lesz, és a teteje kevésbé, mert nincs szétosztva.
Ezt én nem tudom megmondani egy fénykép alapján. De minden esetre biztosan jobb mintha az alkatrészek ki vannak drótozgatva a bordára.
Ez nagyon tetszik! Biztosan egyedi hangzása lehet!
üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |