Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen! Az általában 9 hónap után szokott megtörténni.
Nem tudom, mi van ebben furcsa. Még csak egy kis színházi retikül sincs náluk. Szerintetek hová tette volna a bluethoot-os mobilját? Ez a Nokia Intim.
Sziasztok!
Nyelvtani kérdésem lenne, egybe vagy külön írjuk? A helyesírás ellenőrzőnek nem tetszik egybe, de sok helyen látom egybeírva az alábbiakat: mélysugárzó - mély sugárzó magassugárzó - magas sugárzó szélessávú - széles sávú Köszi a segítséget.
Ezeket a szavakat egybe kell írni! Ha a helyesírás ellenőrző kötekedik, meg kell neki tanítani!
Természetesen van olyan jelentése, amikor külön írandó! A mély hangokat sugárzó hangszóró az a mélysugárzó. Ha azonban mélyen van egy sugárzó, akkor az a mély sugárzó.
Köszi, én is így gondoltam, csak az bizonytalanított el, hogy cégek oldalait böngészem (hangszóróvásárlás céljából) s bizony sok helyen látni ezen szavakat egybeírva. Sajnálatos tény!
Köszi. szerk: hoppá 1-1. akkor Bár kimondani csak egyben hangzik jól szerk2: Így már egyértelmű, köszönöm! (a nyelvtan nem az erősségem :bonk
Sziasztok. Akadt egy kis problémám a régi gépemmel. XP van rajta, ritkán használom. Most kapcsoltam volna be de azzal fogad hogy a System32\config\system missing or corrupt. Ez tudom bukkás. Ujra kell tenni a gépet több mint valószínü, de mire fel egyik bekapcsolásról a másikra? A gép ki volt húzva de gondolom ez nem lehet probléma.
Nem kell feltétlen újratelepíteni. Hosszú lenne leírni, de ITT találsz útmutatást.
Köszönöm szépen. Elindult, valóban régebbi verzió, még az alaplapi drivereket is újra kell rakjam.
Én is megerősítem, amit llaci56 leírt!
Köszöni a nejem!
(...akiről tudni kell, hogy a kezében piros tollal született! )
Ugyan már! Lehetett volna akkoriban narancssárgával?
Libatollal? Kakastollal? és hol a tolltartó?
Miért? Javítottak valaha a magyartanarak más színnel, mint piros???
Az én nővérem angoltanár, és volt neki narancssárga és zöld tolla is! Igazán sokszínű egyéniség!
Na jó! De az a nővéred, akiről meg én beszélek, az a nejem. :yes:
Aha! Szóval innen fúj a helyesírás iránti igényed szele! (Na, ez jó kis képzavar, de itt elfér talán...)
Ajjaj... Én Action2k hozzászólására mondtam... Egy bejegyzéssel elnéztem.
Látta valaki a szállító 3-at? Nem semmi, amikor a süllyedő autó kerekeiből kiengedi a levegőt és azzal emeli ki a vízből a kocsit.
Nem mintha a kerékben nem ugyan annyi levegő lett volna.
Hááát. Nem láttam a filmet, meg azt sem értem a szavaidból, hogy hova engedte a levegőt, de ha a megfelelő helyre, akkor ez a "tengeralattjáró effektus", és akkor lehetséges. Bár itt elég komoly hidro-fizikai feltételeknek, és tömítettségnek meg kell lennie. Egyébként a hal is így "működik".
Azt sose felejtem el, - még ismeretségünk kezdetén, - mikor beléptünk egy liftbe, táskájából a legtermészetesebb mozdulattal előkapott egy piros tollat, és a "Kérlyük a liftajtot..." kezdetű magasröptű értkezést 47 piros jellel tette színesebbé két emelet megtétele alatt. Lenyűgözött…
Ne mááá...! Hát hol van a halnak kereke???
Jaaaaaj. Miért kell mindent szó szerint érteni?
A következőt képzeljük el! Adva van egy sűrített levegős palack! Ha beledobom a tengerbe, elsüllyed ugyebár!Ha lemerülök vele 20 méter mélyre, és egy hatalmas nejlonzacskóba beleengedem a tartalmát, akkor engem képes kihúzni a vízből (86 Kg @ 1,78m vagyok) . Azért, mert a rendszer (Itt magamat és a "nejlonléggömb" összességét értem) ÁTLAGSŰRŰSÉGE kisebb a vízénél. Ezért a gravitációnál nagyobb lesz a felhajtóerő, és felfele törekszik. Utalok itt a "járkál, mint f*ng a fürdővízben" szólásra... Az is benned van, de ha kiengeded, felfelé törekszik Ezért úsznak a hajók a víz szinén: azonos tömegű vasgolyót, és vas tartályhajót feltételezve a hajó úszik, mert felfele nyitott, és levegőt is magába foglal! A hajó átlagsűrűsége kisebb lesz a vízénél, és még rakodni is lehet belé. Azt, hogy meddig lehet pakolni (vagyis az eredő átlagsűrűség kezdi megközelíteni a vészes mértéket...) egy felfestés jelzi. Kívül van, és a hajó oldalán. A pontos nevét nem tudom, google fals találatot adott. Ha valaki tudja a nevét, akkor legyen szíves írja meg!
Ilyen nagy zsákokba engedi a levegőt. Olyasmi, mint amit az IKEA-ban adnak, csak ez cipzáros.
Idézet: „Egyébként a hal is így "működik".” Tehát akkor nem ceruzaelem van a halakban? Idézet: „nagy zsákokba engedi a levegőt.” Na, így már rendben! Feltéve, ha van elég zsákja és levegője! Idézet: „Tehát akkor nem ceruzaelem van a halakban?” Nem, csak a robothalban! Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |