Fórum témák
» Több friss téma |
jah még valami az lehetséges hogy azért mert az erősítő csak + - 26 voltot kap
35 helyett? jah és az előerősítő zúgását hogy lehet lecsendesíteni? Idézet: „az előerősítő zúgását hogy lehet lecsendesíteni?” azaz akkor gondolom brumm-os, jobb nyákterv kell neki sztem, nem ér össze valami valahol, aminek nem kellene.. stb :yes: ?? +- 26 v -on csak kevessebb a teljesítménye azaz 40 W thd=0.5 % mellet! üdv
nem valószínű hogy összeér
átnéztem a panelt és átónoztam a panelon pedig szerintem a testelés egész jó és elemel is kipróbáltam és úgy nem zúgott a mélyládában pedig 2x 4200uf van. A teljesítményt azt gondoltam hogy kevessebb de a tökéletlen hang, pufogás miért van?
4200uF??? Úgy raktad össze több darabból?
Ez egyébként tipikusan a gerjedésre utal. Szerintem rövid-vastag vezetékekkel kösd egy pontba a testeket.
Igen azzal van kötve és a végerősítő nem
zúg csak az előerősítő de azt hiszem inkább veszek 2 db 4700 ast mert most úgy van 1000+1000+2200 ijet találtam itthon. A testek úgy 4mm es vezetékkel vanak 5 cm es darabokban jah és mergéri ujj trafót tekerni? mert ez csak 2x 20 voltos egyenbe ugye 2x26
Nekem mostanában nem lesz szükségem a szubra, mert megérkezett a trónörökös, a továbbiakban jódarabig nincs dübögés!
Kit érdekel egy kis brumm, vagy zaj, ha ilyen jó zajforrás kerül a szobájába?! Üdv Inhouse
Barátom,
Idézet: - ez tipikusan arra utal, hogy vagy a föld hiányzik valahonnan, vagy éppen ellenkezőleg, túl sok van: földhurkot csináltál.„a végerősítő nem zúg csak az előerősítő” De az is lehet, hogy ha az előfok külön tápról megy, akkor annak van vmi bibi a táp zavarszűrésével.
5 let :
mi van ha ujj tápot csinálok az elöfoknak mert az zener diódákkal van megoldva jelenleg Az előfoknak elég 2x 1000 uf?
először elemmel próbáltam ki az előfokot és úgy kifogástalanul szólt
Tettél az ellenállás és a zéner után minimum 470, de inkább 2200 mikrofarádos polarizált (plusz-mínuszos) kondit?
Ha igen, akkor a zénerrel párhuzamosan tegyél egy 100 nanofarádos (olyan szép kocka) bipoláris kondit! Ha még mindig zúg, akkor földhurok. A szubvégfokkal próbáltad ki, amikor elemről nyomattad? Az is lehet, hogy a végfokod kap a tápról egy jó nagy földet (ez így helyes), meg az előerősítő is kap ugyanarról a tápról egy földet (ez is rendicsek). Nomeg ugye van egy kábel, amin a hang megy át az előfokból a végfokba, és annak ugye van egy belső ere, meg egy külső. Namármost te lelkesen beforrasztottad a belső ér egyik végét az előfokba, a másik végét meg a végfokba (ez rendben). És akkor jön a külső ér: Egyik végét beforrasztottad az előfokpanel földpontjára, a másik végét meg a végfokpanel földpontjába: na itt zárul a földhurok. Táp->végfok->előfok->táp->...... Mi a megoldás? Az előfokról leforrasztod vagy a táp földpontját, és a hang vezetékén kapja, vagy a hangvezeték külső erét forrasztod le DE CSAK AZ EGYIK VÉGÉT.
Beszarok
egyetlen egy vezetéket elvégtam és nincs zúgás Ezer köszönet imádom a fórumot Meg a segítőkész embereket
Ne tedd, mert büdös lesz, és csúnya is, egyébként szívesen.:vigyor2:
Tényleg 10000000000000000 köszönet
De a torzítás az nem szűnt meg majd tekerek trafót és akkor talán Már meg is van a vasmag csakhát idő
Sziasztok!
Szeretnék egy szubot építeni, mégpedíg a vicsys rajz alapján az előerősítő és egy tda7293-as végfok A kérdésem a ládával kapcsolatos lenne. Nem tudom, hogy összehajtogatott tölcsért csináljak, vagy zárt doboz reflex csövel...
Ha még nem csináltál 10 darab ládát akkor az egyszerűbbet (reflex) ajánlanám ! Persze NEM BIZTOS hogy a reflex láda "jó" ahoz a hangszóróhoz amit használni akarsz !!!
már csináltam egy jópárat, kivitelezéssel nem lesz gond
csak nem tudom, még sosem hallottam és nem is csináltam összehajtogatott tölcsért, hogy az ad igazán szép mélyet vagy a doboz reflexcsővel... Szobába kellene egy 20cm-es átlagos gumimebrános hangszóróhoz(még nem vettem meg, nincsenek meg az adatai) Olyan jó ütős basszus kellene, de az igazán mély és hosszú hangokat is jó lenne, ha szépen adná vissza...
Hát ha jó nagy tölcsét tudsz elhelyezni (csinálni),értem ezalatt a közel 1 m2-es tölcsérszájat, akkor csinálj tölcsért !
De vannak hátrányai is: nem szereti a nag hangerőt, és ha kicsi a tölcsérszáj, akkor nagyon csipkés lesz a jelleggörbe a mély tartományban, és nagyon szeret a sarkokban "állni" .
Köszi! Nincs nagy hely a lakásban, ezért akkor marad a doboz reflexcsővel...
de egyszer biztos építek egy tölcsérest, mert kiváncsi vagyok a hangjára, jó lesz a műhelybe, csak előbb legyen műhely....
Hát ezzel én is így vok ! Egy ideig anyám nem adott rá engedélyt, aztán pénzem nem volt rá, most meg amelett hogy pénzem sincs az asszonyt is meg kell győzni arról, hogy az kell nekünk !! ( ami kb. olyan nehéz mint az árva mozgássérült mókust meggyőzni hogy kell neki az erdőtűz..)
..nem baj majd összerakok magamnak egyet, ami addig az enyém míg valamelyik hangőrült ismerősöm + nem hallgatja...
Üdv mindenkinek!
Na elevenítsük csak fel ezt a topicot. A sztereó potit - amelyik a 40-220Hz között változtatja a törésponti frekit - milyen módon kötöm be az erősítőpanelon lévő 3 lyukba? Ennek a potinak köztudottan 6 lába van És kb mekkora bordára lenne szüksége a 7294-esnek, h ventillátor nélkül ne menjen 55-60° fölé? A válaszokat előre is köszönöm, egyébként az erősítő, a potméteres panel meg még néhány apróság készen van, csak össze kell rakni, lemérni, azt' be a dobozba.
hi
milyen kapcsirol van szó?? Van egy 7294 es végfokod, és van egy subszürőd is?? Vagy milyen potit akarsz te bekötni??
Itt a hobbielektronikán található subládáról van szó (by vicsys). Olvasd át azt a cikket, és rögvest megérted : ).
Ha megnézed a kapcsrajzot, láthatod, hogy össze van kötve... Betükkel jelölve vannak a lábak és a panelon is megtalálod a betüket. (I-J-K)
Aha, tehát a 6 láb kettesével össze van kötve, majd be a panelba, értem. Kösz!
A bordáról meg még annyit, hogy elég lenne-e neki egy gyári P4 hűtő (1,7-es procin volt)? átfúrnám az alját és arra csavaroznám az IC-t. A képen azok a lábak, amiken áll, na azok nem a hűtő részei, csak az alján lévő paszta miatt vannak. : )
nem csak akárhogy van összekötve! Figyelj!
Sztem a proci hűtő karcsú lesz...
Nem akárhogy gondoltam ...
így vannak a sztereó poti lábai (a betűk nem a panelon lévő pontok!): a b c | | | | | | d e f megvan a 6 láb, és gondolom így kell összekötni: a-d b-e c-f de ha hülyeséget mondok (ami megesik néha ) akkor javíts ki! Megnéztem, h a régi procim az 1,7-es celeron amin ez a hűtő volt 66 egész akárhány wattot disszipált. A TDA7294-es pedig maximum 50-et, ebből gondoltam hogy elég lesz. Ja és a ventit nem venném le róla, menne az is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |