Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
SPI vonalon két eszköz (SD kártya és MFRC522) van-e annak jelentősége, hogy a MFRc 3,3V-on dolgozik, az SD kártya pedig 5V (abba benne van a 3,3V-os stab ic és a LVC125A szint illesztő IC)
Tehát meg tudja kavarni az UNO-t ha eltésrő feszültségű jeleket kap, úgy hogy egyébként külön külön jól működik?
Sziasztok.
Ardunio Nanom van. D2 és D10 lábak változására szeretném hogy felkeljen az ardunio. D10 lábbal már nem működőt(Kódba nincs benne tudom). Kód:
Azt olvastam hogy D2-D3 lábra tudom csak beállítani az interuppot ha igen ezt valahogy lehet módosítani? Segítségeteket Előre köszönöm.
Nano-n csak a 2,3 láb tudja. A többi nem.
https://www.arduino.cc/reference/en/language/functions/external-int...rrupt/
A többi lábra pin change interruptot lehet tenni. Arra is tud ébredni.
Ha nem elég a 2, 3 lábak megszakítása, akkor a többi digitális lábra csak PCInterruptot tudsz használni. Ennél a megszakításnál nincsen olyan sok variációd, mint a 2 és 3 lábra. A PCInterrupt a jelszint változására hoz létre megszakítást, ráadásul portbankonként ugyanazt. Onnantól neked kell lekezelni, hogy milyen irányú volt a megszakítást kiváltó változás, illetve, ha egy portbankon belül több lábat is használsz megszakításra, akkor azt is vizsgálnod kell, hogy mely lábon következett be.
Ez nem az Arduino miatt van fixálva, hanem a panelon lévő AVR miatt. Ha pl megnézed az ATMEGA328 adatlapját látható hogy a beépített perifériák (INTERRUPT, ADC, I2C, SPI, stb.) melyik lábakon vannak kivezetve. Ezen nem lehet változtatni.
De létezik megoldás a problémára: 1. vargham, mateatek javaslata 2. atiotezer linkje alapján választasz másik panelt, amin van elég interrupt 3. interrupt képes portbővítőt használsz, és az ébreszti az ARDUINO-t
Ha olyan a belseje mint az enyémnek akkor elég nehéz lesz átalakítani. De ha megoldottad hogy együtt fusson a potenciométer a csappal, (erről tehetnél fel képet, leírást mert érdekel hogyan oldottad meg) akkor mennie kellene a servo vezérlésnek, feltéve hogy a motor áramfelvétele, feszültsége benne van az EZ1 megengedett paramétereiben. Erről nincs infom, lemérni az enyémet meg nincs értelme mert az 230V-os.
Ha jól emlékszem ezen csapok áramkörei CR03-CR04-CR05 stb. néven futnak, és volt köztük olyan is a MCU-val össze is köthető. De még mindig azt mondom hogy egy hidrológiailag váltásra tervezett, egy bemenetű és két kimenetű csap nem lesz jó megoldás keverésre.
Egy kis olvasmány ttl szintek
A gond nem az arduinonál lesz, hanem az MFRC322-nél ami ha jól tudom nem 5v toleráns. Rosszabb esetben átengedi magán az 5V-ot ami rákerül a 3,3v táp vonalra.
Beolvasáskor az SPI buszon egyszerre csak egy eszköz kaphat kiválasztó jelet, tehát eleve külön-külön lesznek kezelve az eszközök.
Nagyon szépen köszönök mindent.
Mateatek nek a megoldása lesz szerintem a jó döntés. Megküzdők vele új ez nekem igy írok ha elakadtam Köszi ismét
A 10-es láb az a PB2. A PB2 az a PCINT2. Tehát a PCICR regiszternél ehhez a portbankhoz a PCIE0 bitet kell magasra tenni. Majd a PCMSK0 regiszterben a PCINT2-es bitet. Adatlapban megtalálod.
Ez a következő módon is megteheted a setupban: PCICR = 0b00000001; PCMSK0 = 0b00000100; Majd, beírod a programba a megszakítást: ISR(PCINT0_vect) { megszakitaskor_lefuto_program; } Igazából ennyi.
Sziasztok.
Sikerült. Nem tesztelgettem túl. De megosztanám veletek a kódot hátha valakinek segítegyszer.
Hello nyugger , pipi és a többiek!
Nagy köszönet a segítségért a kis rádióval kapcsolatban. Tegnap sikerült az összelegózás is és nagy örömömre beindult a technika. Ugyan egy bontott enkóder megviccelt mert nem léptetett de egy másikkal szepen teszi a dolgát. Hálásan köszi A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
A 32. sorban mi akar lenni ez:
Zárójeleket párosával kel használni! De úgy sem működek!
A 36. sorban szintén zárójel hiányzik!:
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
Szerintem csak kicsit bizonytalanul működik a billentyűzetén a zárójel kezdet gomb. A 36. sorból is hiányzik (ahogy írtad is), gondolom ez akart lenni eredetileg:
Az már egy másik kérdés, hogy miért pont az ezen okokból le sem fordítható verziót tette be ide. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
73 & 55! MNI DX DR OM !
Hogy őszinte legyek passz hogy tudtam így "Elrontani" de már nem tudom módosítani.
void entervoid) --> void enter(void) enter); -->>> enter(); Kódómba pedig jól van. Sorry
Üdv mesterek!
Találtam egy töltő kapcsolást ezen az oldalon: http://lygte-info.dk/project/Charger%20UK.html Megépítettük gond volt először a kód lefordításával de Ragathol segítségével megoldódott a probléma amit ezúton is köszönök! Viszont most adódott egy másik kipróbálva a PC programmal ami Java nyelven íródott akövetkező a jelenség: Az áramot a feszültséget valós időben mutatja a progi viszont az Idővel nagy baj van azt úgy mutatja hogy kb 3-asával de van hogy 4-et is ugrik egyszerre és így ugye a kapacitást sem jól számolja. Egy óra az 2.42 órára jön ki nála. A progit mellékelem alul. Ha találkozott már valaki ilyen jelenséggel kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Köszönöm előre is!
Csak a kijelzéssel van baj? Mert a kódot átfutva ő magának intéz mindent, itt nem látom a baj okát (ettől még persze lehet).
Inkább azt gondolnám, hogy a java program csúszik meg valamiért, azt nem mutattad meg egyáltalán megvan a forrása?
Köszönöm a gyors választ a Java program forrás kódját azt sajnos nem lehet elérni csak maga a futtatható program van meg. Csak az idő kijelzéssel van a baj meg természetesen igy a kapacitás számolással de azt jól számolja a maga mért időhöz képest. Csak ugye ez sokkal több a valóságnál.
A Java progi itt van csak a forráskódja nincs sajnos!
Összeraktam egy kártyaolvasót, ami szintillesztő IC nélkül csatkaozik az arduinohoz, ugyanúgy, ahogy a videoba is van, mégse működik.
Oké, értem, de ha nem látok róla egy működőképes példát, akkor nem tudom megcsinálni
A PrecisionTime.h és PrecisionTime.ccp-ben kéne körülnézni ... lehet ott lesz valami!
Biztos hogy jól kötötted össze? A videóhoz tartozó Click here to download code and schematic: https://drive.google.com/open?id=1iAJ...-nél nincs összekötve az 5V és 3,3V tápfeszültséget kapó eszközök bemenete.
itt az 5V-ot csak az RTC kap, 3,3V-ot az SD és az Rfid. Vagy milyen bemenetre gondoltál?
Ugyanígy kötöttem be.
Szia Vili,
Engem is utolért ez a fejlett technika. Most az első siker után már SSB vételt biztosító Arduinó vezérelt radiót szeretnék építeni gyakorlásként. Te próbáltad már ezt az SI4735 -öt? Amúgy köszi a biztatást! 73!
Köszönöm a moderátornak hogy megerössítette hogy „megerösítette” hogy „fényévekre vagyok a valoságtól”.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2023
Üdv Koblogpergyök,
Na ezt jó tudnom! Ezeket a .h és .cpp fàjlokat amúgy így simán a Libraies mappába kell bemásolnom? Akkor ezután nem másolok vagy telepítek be minden library-t ész nélkül, és ki törölgetem amit feleslegesnek vélek. Hetek óta küzdök ilyen hibaüzenetekkel vagyis mióta bele vágtam szinte nulláról. Látom mindenek előtt el kell sajátítanom az alapokat! Köszönöm a tanácsokat.
Ez alapján úgy értelmezem, hogy a 3,3V (MFRC) és az 5V (SD CARD) össze van kötve az ARDUINO-nál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |