Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nem semmi léptekkel haladnak a verziószámok Eagle-nél, eddig ebben az évben már a 4 verzióváltás volt. Nem értem miért jó ez nekik....
louies!
A kérdésedet áthelyeztem a NYÁK készítés kérdések című kiemelt topikba, oda sokkal jobban illettek, mint ide az EAGLE témába!
Sziasztok!
Kis segítség kéne. Ebből a két file-ból kéne nekem kép formátum, de olyan felbontásban, hogy lássak mindent rajtra. Vagy mégjobb lenne, ha *.lay-be valahogy át lehetne rakni, mert a képből úgyis azt tenném én is, csak én átrajzolom róla. köszi
Szia!
Kimentettem neked két képet.
Sziasztok!
Az eagle alkatrészkönyvtárában milyen név alatt találom meg az egyenirányítókat?Vagy esetleg könyvtárat kell hozzá letölteni?
Szia.
Rectifier!
Ja és a forrszem méretét az 5.4-es verzióban hogy lehet növelni?Mert az 1mm-es fúró lekapja gyorsan
Szia!
Köszi szépen! Most már megtalálom...remélemMégegyszer köszönöm szépen.
Helló!
Olvass vissza egy - két oldalt és megtalálod az általam használt módszer leírását.
Sziasztok!
Lehet-e a Board-ban téglalap helyett kör alakú panelt csinálni és ha igen, hogyan lehet a paramétereit megadni? Köszi.
Szia!
A kör rajzolásához választ az ikon sorból a "circle"-t, majd a rétegek közül a 20-as Dimension réteget.
Szia!
Eszközök között: Circle. Ezzel rajzolsz egy kört majd jobb klikk a körre, kiválasztod: Properties->Layer-t átrakod 20 Dimensionra (ekkor szürke lesz kör szine). Ezzel a megoldással bármit lehet ami:kör,ív,vonal-ból van. Lényeg:20 Dimension réteg a kiterjedés "rétegé"-t tartalmazza. Paraméterei is a properties-ben vannak.
Helló mindenkinek!
Esetleg tudna valaki tippet adni, hogy az 5.6.0-ás verziószámú progihoz honnan lehetne valami alapos magyarnyelvű leírást találni? A 4-es sorozathoz elvileg találtam régebben.De szerintem az 5-ös sorozatuban többminden eltérés is lehet. Köszi előre is
Helló!
Ebben tévedsz. Az 5.6.0-és is ugyan az mint a 4-es csak több alkatrészkönyvtár található benne, egypár bug-ot eltávolítottak. Amúgy semmi különös. ITT van leírva, hogy mi is lett módosítva a 4-es változat óta. Remélem nem lesz gond a megértésével. Ha pedig a programmal támad valami gondod csak írj a fórumra és megoldjuk.
Sajna ez német.
De azért köszi.Az alkatrész szerkesztőt hogyan tudom megnyitni a brd-n?Mondjuk ha külön szeretném az alkatrészek padjait variálni. Üdv
Szerintem nem német a link mármint a javítások leírása. Az alkatrész szerkesztőt sehogyan sem tudod megnyitni a nyáktervezőben csak a főmenüben. Ott a FILE-OPEN-LIBRARI és ott tudod szerkeszteni a könyvtárakat de egypár oldallal hátrább leírtam hogy hogyan lehet megváltoztatni az alkatrészek padjainak nagyságát.
EZEN az oldalon a 9. hozzászólás.
Ott átállítottam.De úgytűnik mintha nem akarna változni a nyáktervezőn.
Volna még 1 kérdésem:A 3D-t szerettem volna kipróbálni a programban de sehol nemtalálom.Ezt külön kell telepíteni hozzá?Elvileg úgytudom hogy a File/Futtatás parancs amire be kellene adnia de nálam nemjelenik meg semmi hasonló fájl. Esetleg valami tanács?
Sziasztok!
Lenne még egy láma kérdésem: Sikerült a brd-t átkonvertálni bmp-be monochrome változatban, csak éppen nekem a kép inverze kellene, mert most a háttér felete, a forrszemek és a vezetősávok fehérek. Bocs a tudatlanságomért de "még csak" két napja sportolok vele. Üdv.
Helló.
Nem egyszerűbb pdf-ben kinyomtatni közvetlenül eagle-ből?
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy ha lerakok egy műveleti erősítőt, jelen esetben TL072-öt akkor miért nem tesz a táp minusznak és a plusznak csatlakozást? Egyik műv.er.-nél se tesz le. Üdv.
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy valahol meg lehet-e azt adni kézi huzalozásnál, hogy mennyi legyen a legkisebb távolság két vezetősáv között?
Köszi szépen.
Maximálist nem igen. Minimálist lehet, de azt is csak az ellenőrzéshez, vagy az autorout-hoz.
Szerk: látom javítottad
Javítottam a hozzászóláson. Nekem is gyanús volt miután elküldtem, hogy ez így nem lesz jó...
Köszi a választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |