Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1296 / 3986
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Most meg én zavarodtam meg a kérdéstől... Na mindegy itt van egy: Bővebben: Link
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hé , Viktor ! A potisat építeném, és az a kérdésem, hogy ott melyek az R1, R2, stb többi alkatrész? A rajzon nem jelöli meg, csak leírja , mi mennyi..

Bővebben: Link
(Én, a Te helyedbe egy kicsit kísérletezgetnék...)
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 22, 2011 1 /

Jáj, moré, ha dicsak. Én 9 V-ról nyomnám, meg nem értem, mi megy a 3. lábra. Nem oda kéne a led?
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Te ezzel már engem fárasztasz! Valakinek ötlet az előbbi kérdésemre?
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hát , ne haragudj, de ez mindenki topikja ! Sajnálom, én nem értek mindenhez.

Dikk mán te. Nem tudod há megnézni, hogy mi a különbség az előző rajzhó képest? Csaje! Olvasd mán el az adatlapját az IC-nek is, more!
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

De Pl az 555 ös astabil kapcsi mindenhol kb ugyanaz csak máshogy lerajzolva... ha szabályozni akarod akkor meg vegyél két trimmert rakd össze próbapanelon és tekergesd
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Jáj, hát a Devla áldjon meg. Akkór izt ípítem meg, majd mingyárt meg nyákolom-e moré! Bővebben: Link
(#) mex válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A kérdésedre a válasz a Class-D sztályú erősitő kapcsolás.
Tulajdonképp az ic kapcsolóüzemben működik, és csak az átkapcsolások alatt disszipál. Maga a D osztályú üzemmód gyakorlati kivitelezése sok nehézséggel jár, legalábbis nehezebb, mint egy analóg erősítő építése, (az átlagos képességű erősítőkre gondolok, nem a vájtfülűek látomásaira....)
(#) David.zsombor válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Te meg túl sokat napoztál ma úgyérzem
(#) David.zsombor válasza mex hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Ahha mostmár értem. És szerinted milyen hangminőséget lehet kihozni belőle? (a TI azért általában elég jó minőségű dolgokat csinál)

Na, most azért ide rakom a nyák ellenőrzéses kérdést, mert itt tudjátok miről van már szó. Egy átkötés belement, de ez van. Nézzétek át. Amúgy a poti nem fogja a ledeket bezavarni, mert a ledek nem ott lesznek. Most a húsvéti ajándékra készülök, tehát nem árulom el, hogy mi lesz..
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hopp ezt jani@nak akartam írni. :hide:
(#) Zsolt32 válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Köszi, szerintem a diódákkal nem lehet gond, mert úgy ültettem be, hogy a fekete fele arra volt, ahol a panel is be volt festve, gondolom ha nem lenne jó akkor a másik fele sem működne. A nem működő oldalon megmértem a tranzisztorokat és 2 volttal kevesebb volt mint a jó oldalon. Azt is meg néztem, hogy nem-e ér össze valami forrasztás, de minden rendbe van.
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Nem napoztam, futballoztam.

Na, de a nyák jó?

Bibibű! Az enyém kisebb és nincs átkötés sem.
Bocsi! Megszokásból írtam 5V-ot...

janikukac.LAY

Hmm, nem rossz, köszike !
Szép estét!

Túl sokkal tartozom már , Viktor ! Majd meghívlak sörözni.

Mester. Akár hiszed akár nem az enyém még jobb.

janikukac.LAY

(#) vicsys válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Már mitől lenne jobb, mester? Azt vallom, hogy az előlapi dolgok (jelen esetben led és poti), kerüljenek az előlapra. A másik az, hogy hogyan fogod a csavart meghúzni, ha fölötte van a poti? A többi jó!

de így nem muszály kivezetékezni a potit

Mit kell kivezetékelni?? Megvannak a furatai a panelon, nem kell semmilyen vezeték! Most uszály vagy muszáj? Mondat eleji kisbetű vagy nagybetű? Ma nagyon gonosz vagyok...

Én meg fáradt. De jani beszerezhetnél már egy próbapanelt.

Jani-t akartál írni, nagy J-vel? Menj alukálni, tényleg fáradt vagy. Jó éjt! :oooo:

IGEN JANI.

Höhöhö. De ez Húsvétra lesz, nem próbapanelozok.
Már a nyák kész, forrasztgatom, amit kell.
(#) Doncso válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Nem 25w, az hüleség, tessék lapozgatni az adatlapot, és olvasni, 20w 4ohmon, 1kHz-nél 10%-os torzítás mellet, az már a hallgathatatlan kategória. 16w ugyanez, csak 1%THD, szóval inkább 10w-ra számolj. A minőségét tekintve, szólni éppen fog, azzal nincs gond, de nem audiofil. Persze kinek mi, ez teljesen szubjektiv. Építsd meg, hallgasd meg, ha tetszik használd, ha nem , akkor add el, árba nem egy összeg, tanulni, mindenképp tanulsz belőle, rosszul nem jársz, szóval hajrá.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Hány OHM ellenállás csinál 9V-ból 6-ot. Mivel a képlet ugye U=I/R, de az elemen nincs áramerősség feltüntetve, így arra kell ugye következtetni, hogy annyi az áramerősség, amennyit terhelek, nade..

Akkor mekkora ellenállás kell?
(#) Doncso válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Veszélyes figura vagy Janikám.
(#) janikukac válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hehe. Van azért válaszod?

Zoli bácsi, már ígérgeti, hogy egyszer találkozzunk, meg fog kergetni az udvarba.. )
Következő: »»   1296 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem