Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Most meg én zavarodtam meg a kérdéstől... Na mindegy itt van egy: Bővebben: Link
Hé , Viktor ! A potisat építeném, és az a kérdésem, hogy ott melyek az R1, R2, stb többi alkatrész? A rajzon nem jelöli meg, csak leírja , mi mennyi..
Bővebben: Link
(Én, a Te helyedbe egy kicsit kísérletezgetnék...)
Jáj, moré, ha dicsak. Én 9 V-ról nyomnám, meg nem értem, mi megy a 3. lábra. Nem oda kéne a led?
Te ezzel már engem fárasztasz! Valakinek ötlet az előbbi kérdésemre?
Hát , ne haragudj, de ez mindenki topikja ! Sajnálom, én nem értek mindenhez.
Dikk mán te. Nem tudod há megnézni, hogy mi a különbség az előző rajzhó képest? Csaje! Olvasd mán el az adatlapját az IC-nek is, more!
De Pl az 555 ös astabil kapcsi mindenhol kb ugyanaz csak máshogy lerajzolva... ha szabályozni akarod akkor meg vegyél két trimmert rakd össze próbapanelon és tekergesd
Jáj, hát a Devla áldjon meg. Akkór izt ípítem meg, majd mingyárt meg nyákolom-e moré! Bővebben: Link
A kérdésedre a válasz a Class-D sztályú erősitő kapcsolás.
Tulajdonképp az ic kapcsolóüzemben működik, és csak az átkapcsolások alatt disszipál. Maga a D osztályú üzemmód gyakorlati kivitelezése sok nehézséggel jár, legalábbis nehezebb, mint egy analóg erősítő építése, (az átlagos képességű erősítőkre gondolok, nem a vájtfülűek látomásaira....)
Te meg túl sokat napoztál ma úgyérzem
Ahha mostmár értem. És szerinted milyen hangminőséget lehet kihozni belőle? (a TI azért általában elég jó minőségű dolgokat csinál)
Na, most azért ide rakom a nyák ellenőrzéses kérdést, mert itt tudjátok miről van már szó. Egy átkötés belement, de ez van. Nézzétek át. Amúgy a poti nem fogja a ledeket bezavarni, mert a ledek nem ott lesznek. Most a húsvéti ajándékra készülök, tehát nem árulom el, hogy mi lesz..
Hopp ezt jani@nak akartam írni. :hide:
Köszi, szerintem a diódákkal nem lehet gond, mert úgy ültettem be, hogy a fekete fele arra volt, ahol a panel is be volt festve, gondolom ha nem lenne jó akkor a másik fele sem működne. A nem működő oldalon megmértem a tranzisztorokat és 2 volttal kevesebb volt mint a jó oldalon. Azt is meg néztem, hogy nem-e ér össze valami forrasztás, de minden rendbe van.
Nem napoztam, futballoztam.
Na, de a nyák jó?
Bibibű! Az enyém kisebb és nincs átkötés sem.
Bocsi! Megszokásból írtam 5V-ot...
Hmm, nem rossz, köszike !
Szép estét! Túl sokkal tartozom már , Viktor ! Majd meghívlak sörözni.
Mester. Akár hiszed akár nem az enyém még jobb.
Már mitől lenne jobb, mester? Azt vallom, hogy az előlapi dolgok (jelen esetben led és poti), kerüljenek az előlapra. A másik az, hogy hogyan fogod a csavart meghúzni, ha fölötte van a poti? A többi jó!
de így nem muszály kivezetékezni a potit
Mit kell kivezetékelni?? Megvannak a furatai a panelon, nem kell semmilyen vezeték! Most uszály vagy muszáj? Mondat eleji kisbetű vagy nagybetű? Ma nagyon gonosz vagyok...
Én meg fáradt. De jani beszerezhetnél már egy próbapanelt.
Jani-t akartál írni, nagy J-vel? Menj alukálni, tényleg fáradt vagy. Jó éjt! :oooo:
IGEN JANI.
Höhöhö. De ez Húsvétra lesz, nem próbapanelozok.
Már a nyák kész, forrasztgatom, amit kell.
Nem 25w, az hüleség, tessék lapozgatni az adatlapot, és olvasni, 20w 4ohmon, 1kHz-nél 10%-os torzítás mellet, az már a hallgathatatlan kategória. 16w ugyanez, csak 1%THD, szóval inkább 10w-ra számolj. A minőségét tekintve, szólni éppen fog, azzal nincs gond, de nem audiofil. Persze kinek mi, ez teljesen szubjektiv. Építsd meg, hallgasd meg, ha tetszik használd, ha nem , akkor add el, árba nem egy összeg, tanulni, mindenképp tanulsz belőle, rosszul nem jársz, szóval hajrá.
Hány OHM ellenállás csinál 9V-ból 6-ot. Mivel a képlet ugye U=I/R, de az elemen nincs áramerősség feltüntetve, így arra kell ugye következtetni, hogy annyi az áramerősség, amennyit terhelek, nade..
Akkor mekkora ellenállás kell? |
Bejelentkezés
Hirdetés |