Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Ezt az email küldőt szeretném meg csinálni. Tudnátok segíteni mit hova kell be helyettesítenem?
Bővebben: Link Köszönöm.
Valaki megcsinálta már ezt, vagy ehhez hasonló igencsak kis fogyasztású szenzort ESP-vel:
How to Run Your ESP8266 for Years on a Battery Tényleg elmegy 1 évig? Domoticz-hoz kellene.
Kizártnak tartom. Eleve egy vicc kategóriás DMM-el végezte a mérést, illetve a kommentekben kiemelik, hogy csak az alvó áramfelvételből számította a kapacitást.
Annak nincs jelentősége, hogy laborműszerrel, vagy egy tízszázalékos műszerrel méred az áramfelvételt. A WiFi fogyasztása annyi mindentől függ, hogy bőven elég a saccolásra.
Nincs türelmem végigolvasni a kommenteket, nekem elég a saját tapasztalat. A cikkből a címe majdnem igaz. Az a kérdés, milyen időközönként kell jelentkeznie a modulnak.
Sokkal többet nem tudok írni mint ami a kódban látszik.
- Első kettő wifi STA csatlakozás - Harmadik a gmail emil címe amiről a levelet küldjük. a cím nem (xxx@gmail.com) hanem base64 kódolással át kell alakítani. Base64 ezen az oldalon az ENCODE lapon fent beírod az emil címet és lent megkapod base64 formában. DECODE lapon meg vissza alakíthatod olvasható formára. - Következő a gmail-es jelszó ami az előbbi emilhez tartozik, az is base64 kódolással. - utolsó kettő a feladó címe és a címzetté. Ezeket ahogy ott látod, úgy kell behelyettesíteni nincs kódolva. Üzenet tárgya és tartalma: "Subject: "után írod a tárgyat "\r\n" pedig zárod a sort
Ide meg simán írod az üzenetet több sorba vagy egy sorba soremeléssel. Talán így érthetőbb. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Az ESP-12-t hogyan kell összekötni a USB-UART cuccal? Több rajzot is találtam amik különböznek. Egy működő kellene mert csak 1 ESP-m van. Az USB-s cucc 150mA-t tud leadni a 3.3V-os lábon.
A 150mA elég-e az ESP-nek programozáskor? A fogyasztáshoz még ezt találtam: fogyasztás A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Elég, mert programozás üzemmódban nem kapcsolja be a WiFit.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
A legegyszerűbb egy ESPbasic program.
A DS18B20 beépített periféria, több GPIO2 lábra kötött szenzort is tud kezelni
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Tök jó. Köszi.
Minden helyiségbe szeretnék tenni egyet. Jó, a budiba nem.
Lehet. Van egy csomó DS-em. A BME-t meg venni kell. Csak 1 db van itthon.
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy ESP modult üzemeltethetek e 1Liion celláról? Vagy Szigorúan 3,3V?
Nem ajánlatos. Rettenetesen melegszik, amíg el nem száll. LiFePo4 viszont tökéletes.
Ionosom van több is, LiFePo meg nincs
S ha sorba kötök vele egy diódát? -0,6V. Az meg kevés?
Ott a gond, hogy amíg tele van a LiIon, addig 3,6V feletti a feszültsége. Dióda esetén áramfüggő a feszültségesés. LDO, alacsony áramfelvétellel lenne jó. A HT7333 sokak szerint elegendő, ilyet várok a Kínából.
Olyan LDO ritka madár, ami a 300mA csúcsáramot tudja produkálni, a saját árama pedig mikroamperes nagyságrendbe esik, és emellett itthon is beszerezhető.
WeMos Battery Shield
Nálam egy ilyenre van kötve egy tabletból megmaradt aksi, töltéshez vettem 6V-os napelem cellákat. ESP Ébredéskor ADC-n mérem az akufeszt így folyamatosan látom hol tart a merülésben. Időhiány miatt, egy hónap működés után, fiókba csücsül az egész. Így sok infó nincs róla, csak annyi hogy működik szépen. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Jónak tűnik. Az ára is. No meg Dropout Voltage 90mV.
Pjg... min jelenited meg az adatokat? vagy hogy tervezed?
Mert èn is hasonlot tervezek!
PC-n szeretném.
De itt is a LiIon feszültsége a kapocsfeszültség. Ahogy nedudgi kolléga mondja sok.
Ahogy utánaolvastam, a HT7333 elég áramot tud adni az ESP-nek. Az ára, beszerezhetősége, (ha már Kínából rendelünk), elfogadható. Még száz darab esetén is 8USD körül elérhető. Ha kipróbáltam, jelezni fogom.
Igèretesnek tünik!
ha jo akkor màr rendelem ènis! e cellás LiPo val jo is lehet! 2000-2200mA aksival màr szêpen ketyegne!
Igen 3.3V-ot nem biztosít csak aksi töltést egyszerűsíti. Ez a mondat kimaradt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |