Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   55 / 137
(#) tykhaytschaar válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Kifejtened esetleg, miert kene kerulnom? Miert lenne jobb a FET, mint a tranzisztor? Laikuskent kerdezem, tenyleg erdekelne a valasz. Egyebkent nem talaltam egyelore igazan hasznalhato doksit sem a cuccrol... Viszont mas tutosialokat hasonlo felhasznalassal igen.
(#) tykhaytschaar válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Koszonom! Kiprobalom. De miert lesz ugy jobb? Ha csak log a levegoben a GPIO2, nincs problema, ha csak egy LEDet hajt 20-szor ennyi arammal, nincs problema. Mi nem tetszik neki vajon?
(#) nedudgi válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

A GPIO0 és GPIO2 alacsony szintre kötve bekapcsoláskor/újraindításkor másképpen indítja el a kontrollert. Más üzemmódba kerül, máshonnan tölti a rendszert.
(#) Kera_Will hozzászólása Jan 19, 2018 /

Mikrokontroller workshop (ESP8266, ESP32)

2018.02.02 péntek 18:00-tól szombat 17:00-ig

Részletes program (tervezet)
(#) BI-AMP hozzászólása Jan 19, 2018 /

Üdv!
Adott egy Wemos D1 Mini. Ezzel szeretném megoldani a szobában a világítást, ahol egy szál fehér és egy szál színváltós LED szalag van felszerelve. Úgy szeretném megoldani, hogy telefonon keresztül tudjam szabályozni a fehér LED fényerejét, és a színváltóson tudjam állítani a színeket.
Ebben kérném a segítségetek.
(#) Gránátalma válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

" Ha csak log a levegoben a GPIO2, nincs problema"

Pontosítsunk: Neked eddig nem volt vele gondod...A levegőben lógás azt jelenti, hogy vagy magas szintnek fogja venni, vagy alacosnynak. Ami bizonytalan működést eredményez. Program indulás módban MAGAS szinten kell legyen mindenképpen. Ehhez az kell, hogy egy ellenállással stabilizáld. Később a programban meghatározod, hogy alacosny vagy magas legyen, így a tranyó bázisa is stabil pontra kerül MINDIG és nem fog lebegni. Alapvető dolog a stabil szintek biztosítása amúgy.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018
(#) vargham válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Ahogy a többiek is mondják: Bemenetet nem hagyunk lebegni. Különösen akkor nem, ha az boot konfigurációt is választ.
(#) sanyisay válasza Kera_Will hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Jó tipp köszi.
(#) tykhaytschaar hozzászólása Jan 19, 2018 /

Az vili, hogy ha bemenetet logva hagyok, akkor instabil lesz, es valtozo ertekeket kapok rola folyton. Na de itt ez egy kimenet Vagy amig a firmware-ben nem allitom kimenetre, addig alapbol bemenetkent viselkedik, es ez okozza a gonoszsagot? Viszont ha igy is van, azt meg nem ertem, hogy a komm. LED miert eg folyton? Mit kiabal ilyenkor a soros porton? Kicsit ez az emlitett zuzmorges ijeszto, ezert sose mertem sokaig ugy hagyni... Amugy az egyelore rossz kapcsolas nem tunik veszelyesnek?
(#) nedudgi válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Rendszerindításkor ezek a lábak (is) bemenetek.

Esp leirasa egyertelmuen megadja, es leirtuk ketten is, hogy a gpio 0 es gpio2 is bemenet mig fwl nem bootol a fw.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018

Koszi az infot! Felhuztam mindkettojuket 10K-val 3V3-ra, de ugyanaz a jelenseg
Amugy esetleg tudnatok egy linket dobni a doksihoz? Nem talaltam olyat, amiben ezek benne vannak, eddig csak tutorialokbol szedegettem a morzsakat...
(#) cpt.zoltan.simon válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Szedjél le róla mindent. GPIO15=GND, ENB=3,3V. Így is zörög?

(#) tykhaytschaar válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Ja igen, azt nem irtam, hogy csak akkor rendetlenkedik, ha GPIO2 megy a tranyo fele, amugy semmi baja
(#) sanyisay válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 19, 2018 /

Egy tipp.
Nemrég linkeltem pont egyet, ami neked is jó lehet.
Bővebben: Link
Ebben benne van minden szépen kidolgozva.

A hiba nalad van ugyanis ugyen ezt a kapcsolast alkalmazom ugyan ezzel a tranyoval es en is relét huzok meg. Hibatlanul megy.

Hoppá... De, mégis megszűnt a para, viszont most simán nem kapcsol a relé A szerver fut rajta, soros porton küldi az infót, csak a relé nem kapcsol. A program jó, egy másik kapcsolásban LED-et tud kapcsolgatni.
(#) Gránátalma válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Jan 20, 2018 /

Mutasd a progit
(#) cpt.zoltan.simon válasza Pepebá hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Hi!

Nos? Működik már a weblap, meg az AP?
(#) cpt.zoltan.simon hozzászólása Jan 21, 2018 /

Sziasztok!

Van ez a WifiManager nevű nem rossz dolog. Pár hete írtam csinálok egy pimplet WifiManager-t amiben az IP címeket, és MQTT-s dolgokat is be lehet állítani ugyan azon a weblapon.

Most már vágom mit csinál, egy dolog nem hagy nyugodni az EEPROM-ba mentés.
Arduino EEPROM(os) része eléggé puritánul van dokumentálva. Persze vágó, van eprom-begin, meg read, write, commit stb. de:
Hova menti pontosan?
Tudom szabályozni hogy hová menti?
Érdekeljen? Úgy értem kész terméken nem változik sűrűn a kód helye, mérete.
De ha pl egy lib lenne belőle mint a WifiManager, akkor ugye az user (mint én a WifiManager-nél anno) folytatnám a kódot. Wifimanager hová ment, hogy csinálja, hogy nem tudod felülírni a wifi-login-pass duót?
(#) sanyisay válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 21, 2018 / 1

Annál többet sajnos én sem tudok minthogy belinkelgessek egy két helyet ahol választ kaphatsz.
Inkább egy másik irányt ajánlanék megoldásnak.

Linkek:
Flash felosztás
Ebből Arduino alaplap beállításnál annyi látszik hogy feloszthatod a kódod és a fájlrendszer arányát.
Kódodnak szánt hely mérete a kódod kétszerese kell hogy legyen OTA frissítés miatt.

OTA Updates
Az itt leirtak nem túl részletesek viszont használni már lehet vele az esp-t.

Másik módszer:
Én pld, "eeprom"ot nem használom mert ott az SPIFFS fájlrendszer, meg hozzá rengeteg tárhely. Fájlban tárolni, kezelni pedig egyszerűbb adatokat mint "eeprom"-on, nem beszélve arról hogy nem kell a tárolási folyamattal, meg a címekkel foglalkozni.
Nem mellékesen hogy a weboldalakat is ott érdemes tárolni.
Van weboldalról elérhető fájlkezelő. Így a fájlokat egyből lehet szerkeszteni, feltölteni, letölteni.
Így néz ki.

Persze ha akar az ember egy csillivilli paraméter beállító oldalt akkor csinál magának, de az már a hab a tortán, nem kell rá külön energiát pazarolni fejlesztés közben, azt elég csak a végén megírni amikor már minden ki van találva, és fut szépen.

Aztán ha pontosabb válasz nem jön a memória kiosztásra és még érdekel, akkor....
GitHub oldal témánként kibeszélő része
Ezt az oldalt egyébkéni is érdemes látogatni, felmerülő problémákra itt találsz kérdést és választ.
Amiből meg ők dolgoznak
(#) tykhaytschaar válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Hát izé... átnéztem, mielőtt elküldtem volna: El volt írva, a GPIO0-t rángattam, ezért tűnt úgy, hogy működik, ugyanis a tesztelős-programozós áramkörön mindkét lábon van egy LED...
Most teszi szépen a dolgát. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) andyka hozzászólása Jan 21, 2018 /

Az iment SPIFFS fajlrendszerrol esett szo. Az lenne a kerdesm hogy az ezen tarolt .txt fajlt tud-e irni, modositani az ESP esetleg. Gyakorlatilag ugy hasznalniezt a fajlrendszert mint egy MicroSD -t ??
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) Pepebá válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Szia!
Igen működik egy ideje és nem áll le. Sikerült a HTML, minden adatot lekérdez és online.
Alapvető problémát úgy tűnik a firmware (float_0.9.6-dev 20150704) okozta, megszakítás kezelésbe véletlenszerűen 'belehalt' (reset), float 0.9.6-dev 20150627-l működik.
Van több is, helyiségenként a padozati infra fűtésről gyűjtök adatokat (bekapcsolások száma, fűtés állapota, fogyasztás, hőmérséklet, páratartam és be-kikapcsolás)
Jelenleg a küldött adatok feldolgozásán ügyködöm.
Van egy Raspi2-vel működő saját készítésű 'Okosház' kütyüm (64/32 I/O, 1wire....) Python programmal, ide akarom beilleszteni a broker adatait.....
(#) cpt.zoltan.simon válasza sanyisay hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Semmi csilli-villi. Fölösleges. Az ami weblap ebben van semmi más mint egy táblázat, annak a mezőiben pedig szöveg, vagy éppen beviteli mező, és jó napot. Nem kell pimpelni, úgyse user-interface
Az SPIFS-t köszi, átnézem. Lehet akkor leszokok az EEPROM-ról.
(#) sanyisay válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 21, 2018 / 1

Hát én egy egyszerű weblapra gondoltam mint felesleges bonyodalom.
txt fájlt csak szerkeszted és kész, nulla befektetett munka.
Ami kell hozzá az az FSBrowser, és akkor már ar ESP-n tárolt weboldaladba is bele tudsz szerkeszteni vele, új oldalakat feltölteni, mint ahogy a fentebb mellékelt képeimen is látszik. Na és persze ha fájlokat használsz az esp-vel, akkor nem hátrány ha bele tudsz nézni.
Bővebben: Link Ha az ESP8266WebServer-t használod akkor sajnos az esp fájlrendszerébe fel kell tölteni a Data mappában található fájlokat. Többek között ezért szeretem jobban azESPAsyncWebServer -t mert abban benne van nem kell fájlokat másolgatni. Valamint a weboldalon keresztül elérhető OTA frissítés is megoldott. Nem kell Arduino OTA.
Kicsit szokni kell de ha ráérez az ember, már nagyon könnyen lehet vele dolgozni.
Na felcsigázásról egyenlőre ennyit. Ez csak a 4. heti lecke lesz.
(#) sanyisay válasza andyka hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

igen lehet
(#) sanyisay válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

ui. FS Browser előtt FTP szervert futtattam esp-n és így töltöttem fel/le a fájlokat ESP-re, már az is jó volt, de ez szerintem tökéletes segítség.
(#) sanyisay válasza andyka hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Ez lemaradt:
minták is vannak.
Következő: »»   55 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem