Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   458 / 1171
(#) pucuka válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Talán fordítva. Kapcsolónak kitűnő, (az adatlapja szerint is erre a feladatra készült) végfokba is használható. Hogy milyen eredménnyel, az csak a puding evésénél derül ki.
(#) blasz válasza pucuka hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Oké köszönöm a válaszokat. Valszeg nem fogok épiteni belőle végfokot,a fet még sok nekem.
Az tény 10A tápban voltak.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) mindenes válasza pucuka hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Ha kicsit figyelmesebben olvasol észreveszed hogy ott a felkiáltójel !
Üdv!
(#) martin66789 hozzászólása Márc 3, 2013 /

Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni van egy Videoton RD 5686 OCM tipusú autórádióm, nagyon jól szól csak át szeretném alakítani valahova be szeretnék kötni egy jack csatlakozót hogy megerősítsem a telefon vagy Mp5 hangerejét, de úgy lenne a jobb hogy tudjam állítani a hangerőt és a Basszust is, meg sztereó legyen. Mellékelem a kapcsolási rajzot. Tudom hogy elég régi rádió de olyan jól szól hogy ennél maradok meg 10+10W elég nekem.
(#) tvo hozzászólása Márc 3, 2013 /

Sziasztok találtam pár ic-t és az érdekelne hogy mire jók.
Sajnos nagyon lassú a gépem és nehezen tudom megnézni az adatlapjukat, mert mindíg lefagy szeretném kérni a segítségeteket.
TC9153AP
KIA7325
TC9149
TDA2451-2
K744A
TBA2800
KA7500
LA6531
DBL339
Előre is köszönök mindent.
Üdv.:TvO.
(#) blackdog válasza tvo hozzászólására (») Márc 3, 2013 / 1

Ez szerintem egy gyenge kísérlet arra, hogy más használja helyetted a google-t. Gyanús nekem az a gép.
Párat megnéztem futólag. Van itt műveleti erősítő, IR távirányító vevő, SMPS vezérlő, motor vezérlő, TV-Video IC....
Már a google kép keresője is segít nem feltétlen kell pdf lapokat keresgélni.
(#) tvo válasza blackdog hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Köszönöm a választ, amint gyorsabb géphez kerülök megnézem részletesen melyik mit tud.
(#) mindenes válasza tvo hozzászólására (») Márc 3, 2013 / 1

TC9153AP- régebbi gyártmányú digitális hangerőszabályzó ic
KIA7325- előerősítő ic lényegében egy müveleti erősitő.
TC9149- infrajelvevő
TDA2451-2-passz
K744A-passz
TBA2800-infrajelvevő
KA7500-kapcsolóuzemű táp vezérlő(PC tápegység)
LA6531-nem tudom mi
DBL339-4 komparátor valószinű egyezik LM339
(#) tvo válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) kadarist válasza tvo hozzászólására (») Márc 3, 2013 / 1

Szia!
A TDA2451 egy tévében használatos középfrekvenciás erősítő-videodemodulátor IC, az LA6531 pedig CD-lejátszó lézeres fejének fókusztekercs-meghajtója.
(#) proli007 válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Hello!
Kb. így kell kialakítani. Módosításhoz kel egy kétállású - kétáramkörös kapcsoló, 4db. 100kohm és 2db. 100nF/60V-os kondi. Módosítás előtt, meg kell mérni a tranyók bázis feszültségét, és ha ott nem a kollektor feszültség fele lenne, akkor a 4x100k feszültségosztók alsó tagját módosítani kell, hogy ugyan akkora feszültséget adjon. Különben koppanni fog mikor átváltod (lehet még így is).
üdv!

VIDI-modi.png

(#) martin66789 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

És ennek működnie kell?
(#) proli007 válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Á, nem! Kimondottan azért rajzoltam le neked, mert nem működik..
Ha a boltba bemész és kérsz egy kiló kenyeret, miután kapsz, akkor megkérdezed, hogy - "Tessék mondani, ez egy kenyér?"
(#) Damian666 hozzászólása Márc 4, 2013 /

Bocsi először is tudom nem pont idevágó téma:

Helósztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van 6 db ccfl inverter trafóm, az elektronikáját szeretném kiváltani, 1 primer tek-je van és 1 sec. Vagyis 4 kivezetés.

Eredetileg 1 vezérlő ic hajtotta a dual pnp-npn fet párokat, és figyelte az áramfelvételét a csöveknek.

Nem akarok hosszasan szenvedni ezzel, mert valamelyik cső kicsit gyengébb már és letilt, de az egyik trafó is szakadt volt.

Szeretnék egy egyszerű áramkört építeni a trafókhoz. Áramfigyelés és egyéb nélkül. A lényeg az hogy 30-80 Khz között legyen a frekije valahol. Mert a trafó ezeken a frekiken megy szépen.
Találtam itt fórumon sok fajta ccfl meghajtást, de mind vagy közép megcsapolálsos trafóval ,vagy több primeressel van. Nekem pedig 1 primer, és egy tekercs, nincs csapolás sem.

A segítséget előre is köszönöm!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) djseed1 hozzászólása Márc 5, 2013 /

Sziasztok! Lehet hogy nem ebbe a témába illik, de máshova nem_nagyon tudom írni a problémám! Van egy Samsung TV-m (külsőre Samsung belülről valami kínai ***). A végfok IC kicsit elpukkant benne de pont ott ahol a száma van! Ezért nem_tudom milyen kell bele, vagy ha helyettesÍtem nem tudom melyik lábain kapja a bemeneti audiÓt! SaJnos a TV kapcsolási rajza sincs sehol mivel kínai! KészÍtettem egy fotót az IC-ről hátha valakinek beugrik, hogy mi lehet a száma, vagy esetleg valaki találkozott már ilyen IC-vel, az jó lenne, ha leírná a számát! Előre is nagyon köszönöm!

Az pedig különösen jó lenne, ha nem ennyire igénytelenül írnál!
Frankye
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
(#) villanyipi válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

AN7522N a keresett ic személyazonosítója, de ígérd meg hogy legközelebb értelmesebben gépelsz a billentyű nem fog elkopni ha minden betűt beírsz, ráadásul még olvasni is szívesebben olvassuk és segítünk!
üdvözlettel ipi
(#) gordonfreemN hozzászólása Márc 5, 2013 /

Sziasztok! Van egy pár alkatrészem, pontosabban 6 amiről jó lenne adatlapot látni.
Az első kettő SMD dióda, sg25 és sg2c van rájuk írva.
A következő az egy SOT23-as tokban van: WYB21 (elvileg NPN tranzisztor)
A következőek SOT223-asok:
ON5274
BSP318
LL014 R18C
(Elvileg FET-ek)
(#) chipi hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sziasztok!

HEF4066BP és HEF4013BP ic-k mire jók?
QUAD ANALOG SWITCH
Ez pontosan mit jelent?
Mire használható egy kapcsolásban?
(#) _vl_ válasza chipi hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Analóg kapcsoló: a vezérlő lábra adsz neki feszültséget, és összeköti a hozzátartozó két másik lábat, kb. 80-150 ohm ellenállással. Vannak megkötések, pl. egyik lábán sem lehet a táp szintje fölé, vagy a föld szintje alá menni.
A 4013-ban meg D-flip-flop van kettő, az használható sok célra.
(#) chipi válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szóval ezt az ic -t lehet olyanra használni, hogy van egy sztereó hangbementem, és az ic mikor kapcsol akkor ne csak 2 hangszórón szóljon a jel hanem egyszerre 4 hangszórón is?
Magyarán nyugalni állapotban 2 hangszóró aktív állapotban 4 hangszóróra kapcsolja a jelet?
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 6, 2013 /

Üdv mindenkinek.

Két klixon-ról kellene egy kis infó 261/PB T175k és 261/P T175K Miben különböznek egymástól és hány fokosok .

Előre is kösz mindenkinek.

Üdv. Laci!
(#) proli007 válasza chipi hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Hello!
Nem egészen érthető amire gondolsz. Az erősítő bemenetén lehet vele kapcsolni egy vonalszintű jelet, de kimenetén a hangszórót, aligha. Mivel a hangfreki váltófeszültség az IC-nek +- tápfeszültség kell, vagy szinteltolás, és leválasztó kondi. Alkalmazása azért minőség romlással is jár.
Egyébiránt van hozzá külön topik, meg háló. Nézhetsz hozzá kapcsolásokat is..
üdv!
(#) Rudiur hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sziasztok! Én nem értek az elektronikához,de az lenne a kérdésem,hogy ez valóban elko,és kaphatok-e ilyet bótban?(beviszem,megmutatom,és leakaszt egyet)

DSC00001.JPG

(#) _vl_ válasza Rudiur hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Ez egy felületszerelt (SMD) elkó, 180µF/16V. Egy gond van vele: spéci, szuper paraméterekkel rendelkező Panasonic/Sanyo OS-CON kondi, amilyet nemhogy a sarki bótban nem kapsz, de még netről sem egyszerű rendelni, vagy legalábbis olcsó nem lesz.
Az FDH elhozza Neked aranyáron, csak azt mérd meg, hogy a 8mm-es vagy a 10mm-es átmérőjű modellről van-e szó.
(#) Rudiur válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Köszönöm szépen,ettől féltem...akkor felejtős is a dolog,egy régebbi videokártyán van rajta,ami zárlatos lett,és azt mondták,próbáljam meg kicserélni...Köszönöm a gyors választ!
(#) kadarist válasza Rudiur hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia!
Forraszd ki és mérj a sarkaira ellenállásmérővel. Rögtön kiderül, hogy zárlatos vagy nem.
(#) Rudiur hozzászólása Márc 6, 2013 /

Szerintem nem jó valami,mert elindul a mérő és 190,3-nál nullázza magát és ennyi.
(#) kadarist válasza Rudiur hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Ez így éppen jó, mert amíg teljesen fel nem töltődik a kondenzátor, addig folyik áram. A műszer ezt mutatja.
(#) _vl_ válasza Rudiur hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Én nem lennék meggyőződve róla, hogy tényleg rossz az a kondi. ESR-mérővel meg kéne nézni, és mivel van adatlapja, lehet tudni a gyári értéket, tehát el lehet dönteni egészen pontosan, hogy milyen állapotban van.
(#) Damian666 válasza Rudiur hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Hali igen elkó kaphatsz ilyet, de sztem jobban jársz ha net-ről rendelsz, mert nem általános kialakítású kondiról van szó. Ezek ált: low esr ill 105 C-t bíró kondenzátorok. Érdemes ugyan ilyet venni! Nem szabad olcsó 85 C-fokosat venni.
Következő: »»   458 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem