Fórum témák
» Több friss téma |
Talán fordítva. Kapcsolónak kitűnő, (az adatlapja szerint is erre a feladatra készült) végfokba is használható. Hogy milyen eredménnyel, az csak a puding evésénél derül ki.
Oké köszönöm a válaszokat. Valszeg nem fogok épiteni belőle végfokot,a fet még sok nekem.
Az tény 10A tápban voltak. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Ha kicsit figyelmesebben olvasol észreveszed hogy ott a felkiáltójel !
Üdv!
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni van egy Videoton RD 5686 OCM tipusú autórádióm, nagyon jól szól csak át szeretném alakítani valahova be szeretnék kötni egy jack csatlakozót hogy megerősítsem a telefon vagy Mp5 hangerejét, de úgy lenne a jobb hogy tudjam állítani a hangerőt és a Basszust is, meg sztereó legyen. Mellékelem a kapcsolási rajzot. Tudom hogy elég régi rádió de olyan jól szól hogy ennél maradok meg 10+10W elég nekem.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Sziasztok találtam pár ic-t és az érdekelne hogy mire jók.
Sajnos nagyon lassú a gépem és nehezen tudom megnézni az adatlapjukat, mert mindíg lefagy szeretném kérni a segítségeteket. TC9153AP KIA7325 TC9149 TDA2451-2 K744A TBA2800 KA7500 LA6531 DBL339 Előre is köszönök mindent. Üdv.:TvO.
Ez szerintem egy gyenge kísérlet arra, hogy más használja helyetted a google-t. Gyanús nekem az a gép.
Párat megnéztem futólag. Van itt műveleti erősítő, IR távirányító vevő, SMPS vezérlő, motor vezérlő, TV-Video IC.... Már a google kép keresője is segít nem feltétlen kell pdf lapokat keresgélni.
Köszönöm a választ, amint gyorsabb géphez kerülök megnézem részletesen melyik mit tud.
TC9153AP- régebbi gyártmányú digitális hangerőszabályzó ic
KIA7325- előerősítő ic lényegében egy müveleti erősitő. TC9149- infrajelvevő TDA2451-2-passz K744A-passz TBA2800-infrajelvevő KA7500-kapcsolóuzemű táp vezérlő(PC tápegység) LA6531-nem tudom mi DBL339-4 komparátor valószinű egyezik LM339
Szia!
A TDA2451 egy tévében használatos középfrekvenciás erősítő-videodemodulátor IC, az LA6531 pedig CD-lejátszó lézeres fejének fókusztekercs-meghajtója.
Hello!
Kb. így kell kialakítani. Módosításhoz kel egy kétállású - kétáramkörös kapcsoló, 4db. 100kohm és 2db. 100nF/60V-os kondi. Módosítás előtt, meg kell mérni a tranyók bázis feszültségét, és ha ott nem a kollektor feszültség fele lenne, akkor a 4x100k feszültségosztók alsó tagját módosítani kell, hogy ugyan akkora feszültséget adjon. Különben koppanni fog mikor átváltod (lehet még így is). üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
És ennek működnie kell?
Á, nem! Kimondottan azért rajzoltam le neked, mert nem működik..
Ha a boltba bemész és kérsz egy kiló kenyeret, miután kapsz, akkor megkérdezed, hogy - "Tessék mondani, ez egy kenyér?"
Bocsi először is tudom nem pont idevágó téma:
Helósztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van 6 db ccfl inverter trafóm, az elektronikáját szeretném kiváltani, 1 primer tek-je van és 1 sec. Vagyis 4 kivezetés. Eredetileg 1 vezérlő ic hajtotta a dual pnp-npn fet párokat, és figyelte az áramfelvételét a csöveknek. Nem akarok hosszasan szenvedni ezzel, mert valamelyik cső kicsit gyengébb már és letilt, de az egyik trafó is szakadt volt. Szeretnék egy egyszerű áramkört építeni a trafókhoz. Áramfigyelés és egyéb nélkül. A lényeg az hogy 30-80 Khz között legyen a frekije valahol. Mert a trafó ezeken a frekiken megy szépen. Találtam itt fórumon sok fajta ccfl meghajtást, de mind vagy közép megcsapolálsos trafóval ,vagy több primeressel van. Nekem pedig 1 primer, és egy tekercs, nincs csapolás sem. A segítséget előre is köszönöm!!! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Sziasztok! Lehet hogy nem ebbe a témába illik, de máshova nem_nagyon tudom írni a problémám! Van egy Samsung TV-m (külsőre Samsung belülről valami kínai ***). A végfok IC kicsit elpukkant benne de pont ott ahol a száma van! Ezért nem_tudom milyen kell bele, vagy ha helyettesÍtem nem tudom melyik lábain kapja a bemeneti audiÓt! SaJnos a TV kapcsolási rajza sincs sehol mivel kínai! KészÍtettem egy fotót az IC-ről hátha valakinek beugrik, hogy mi lehet a száma, vagy esetleg valaki találkozott már ilyen IC-vel, az jó lenne, ha leírná a számát! Előre is nagyon köszönöm!
Az pedig különösen jó lenne, ha nem ennyire igénytelenül írnál! Frankye A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
AN7522N a keresett ic személyazonosítója, de ígérd meg hogy legközelebb értelmesebben gépelsz a billentyű nem fog elkopni ha minden betűt beírsz, ráadásul még olvasni is szívesebben olvassuk és segítünk!
üdvözlettel ipi
Sziasztok! Van egy pár alkatrészem, pontosabban 6 amiről jó lenne adatlapot látni.
Az első kettő SMD dióda, sg25 és sg2c van rájuk írva. A következő az egy SOT23-as tokban van: WYB21 (elvileg NPN tranzisztor) A következőek SOT223-asok: ON5274 BSP318 LL014 R18C (Elvileg FET-ek)
Sziasztok!
HEF4066BP és HEF4013BP ic-k mire jók? QUAD ANALOG SWITCH Ez pontosan mit jelent? Mire használható egy kapcsolásban?
Analóg kapcsoló: a vezérlő lábra adsz neki feszültséget, és összeköti a hozzátartozó két másik lábat, kb. 80-150 ohm ellenállással. Vannak megkötések, pl. egyik lábán sem lehet a táp szintje fölé, vagy a föld szintje alá menni.
A 4013-ban meg D-flip-flop van kettő, az használható sok célra.
Szóval ezt az ic -t lehet olyanra használni, hogy van egy sztereó hangbementem, és az ic mikor kapcsol akkor ne csak 2 hangszórón szóljon a jel hanem egyszerre 4 hangszórón is?
Magyarán nyugalni állapotban 2 hangszóró aktív állapotban 4 hangszóróra kapcsolja a jelet?
Üdv mindenkinek.
Két klixon-ról kellene egy kis infó 261/PB T175k és 261/P T175K Miben különböznek egymástól és hány fokosok . Előre is kösz mindenkinek. Üdv. Laci!
Hello!
Nem egészen érthető amire gondolsz. Az erősítő bemenetén lehet vele kapcsolni egy vonalszintű jelet, de kimenetén a hangszórót, aligha. Mivel a hangfreki váltófeszültség az IC-nek +- tápfeszültség kell, vagy szinteltolás, és leválasztó kondi. Alkalmazása azért minőség romlással is jár. Egyébiránt van hozzá külön topik, meg háló. Nézhetsz hozzá kapcsolásokat is.. üdv!
Sziasztok! Én nem értek az elektronikához,de az lenne a kérdésem,hogy ez valóban elko,és kaphatok-e ilyet bótban?(beviszem,megmutatom,és leakaszt egyet)
Ez egy felületszerelt (SMD) elkó, 180µF/16V. Egy gond van vele: spéci, szuper paraméterekkel rendelkező Panasonic/Sanyo OS-CON kondi, amilyet nemhogy a sarki bótban nem kapsz, de még netről sem egyszerű rendelni, vagy legalábbis olcsó nem lesz.
Az FDH elhozza Neked aranyáron, csak azt mérd meg, hogy a 8mm-es vagy a 10mm-es átmérőjű modellről van-e szó.
Köszönöm szépen,ettől féltem...akkor felejtős is a dolog,egy régebbi videokártyán van rajta,ami zárlatos lett,és azt mondták,próbáljam meg kicserélni...Köszönöm a gyors választ!
Szia!
Forraszd ki és mérj a sarkaira ellenállásmérővel. Rögtön kiderül, hogy zárlatos vagy nem.
Szerintem nem jó valami,mert elindul a mérő és 190,3-nál nullázza magát és ennyi.
Ez így éppen jó, mert amíg teljesen fel nem töltődik a kondenzátor, addig folyik áram. A műszer ezt mutatja.
Én nem lennék meggyőződve róla, hogy tényleg rossz az a kondi. ESR-mérővel meg kéne nézni, és mivel van adatlapja, lehet tudni a gyári értéket, tehát el lehet dönteni egészen pontosan, hogy milyen állapotban van.
Hali igen elkó kaphatsz ilyet, de sztem jobban jársz ha net-ről rendelsz, mert nem általános kialakítású kondiról van szó. Ezek ált: low esr ill 105 C-t bíró kondenzátorok. Érdemes ugyan ilyet venni! Nem szabad olcsó 85 C-fokosat venni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |