Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv a csapatnak..B.Ú.É.K mindenkinek!
Elkészült a tekercselő gépem, le is próbáltam, jól működik. De felmerült egy újabb megoldandó feladat. Tekercselési menetszámot rögzíteni eepromba, esetleges áramszünet miatt, vagy épp nem tudom aznap befejezni..stb, és tudnám onnan folytatni. Már két napja küzdök vele, de nem akar összejönni. Ha meg is van akkor élesben, csak 255 ig számol, pedig int-re van állítva. Nem jövök rá mi a hibám a progiban. Ha megtenné valaki rákukkantana.... , és adna egy ötletet...?
Az Eprom nem int tehát ha 255nél nagyobb számot akarsz tárolni azt több eprom cimen kell megtenned.
Szia
Az AVR-t nem ismerem, de a PIC-el már ismerkedek és a tapasztalatom az egy EEPROM cím-re két hexa karakter fér be amit ha kiszámolsz akkor 255 és nem több. Én szerencsére 255-öt alatt dolgozok így nem okoz problémát de szerintem meg tudod tenni pl. azt , hogy beiktatsz még egy számlálot ami minden 255-ik fordulatnál nő eggyel igy egy címen lenne a 255-ik fordulatok száma és egy címen a 255 alatti.
Értem..
Akkor itt a probléma, nekem több ezres menetszám van..
Várj, nem tiszta a kép, tudnál minta progit belinkelni ide....
Vizuális alkat vagyok... Kell, hogy lássam..
Akkor jó helyen jársz, simpi már meg is válaszolta fizikailag is a problémád
Ha elég a 65279 akkor Kovabe ötlete jó, meg egyszerű !
Minek mindent tulbonyolitani. A kérdésnél írta hogy INT-be tette a változót tehát gondolom elég lessz de ha nem akkor a felállás még egy számlálóval bővíthető és mári 255*255*255.
Ja és elfelejtettem írni az egyszerüség a szükség mert ez a >> karakter pl nem tudom mire jó de jó lenne meganulni de még ettől messze vagyok. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Ne viccelj.
Van két változód A és B A = A +1 (fordulat) Ha A = 255 akkor B=B+1 A=0 És kezdődik előről A-t és B-t írod eepromba Visszaolvasáskor A = A B = B*255 fordulat = A+B A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
X = A MOD 100
y = A/100 így az egyik eltárolt változó az a százzal osztott menetszám a másik meg a százzal osztott menetszám maradéka kiolvasáskor csak egymás után kell írni a két értéket .... 1456 nál az y=14 az x=56 és ez csak egy számítás . A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Köszönöm...
Még most kezdtem ezzel foglalkozni, még lúzer vok ebben a témában..
Igen ezt a karaktert épp kérdezni akartam..? <<
Mondjuk ebből nem látja a << és >> funkcióját.
De ebből igen:
És akkor sallangok nélkül hátha érthetőbb a bitművelet
Szerintem így a legegyszerűbb
Ha elég a 25500 fordulatig számolni akkor igen.
Így két bájton csak 9999-ig lehet elszámolni, 255-ös rendszert használva 65 025 -ig. Persze attól is függ, mennyi lesz a várható maximális szám, amit el akarunk tárolni.
Egyszer elmegy balra, majd csak a nullákat tologatja.
Most már olyanról beszélünk ami a kérdezőt túlnőtte kicsit.
Alapjáraton az ő problémáját, az ő jelen tudásához mérten próbáltuk megoldani
Ez csak példa volt , ha 10 es 100 as 1000es 10000 es osztást csinál négy sorban mennyi lehet a mentett szám ?
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Ez a legjobb megoldás: Bővebben: Link
Probléma megoldva.....
Ez volt a jó minta... Köszönet.. Hát igen, ezt is megnéztem még még az elején de elsiklottam felette.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |