Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107

Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   32 / 93
(#) Alkotó válasza demcar hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Nálam ezt találta a kereső a tervekről. Az elején ott a hivatkozás a rajzhoz is.

Ez a műszer -hasonlóan az összes többihez- nem tud áramot mérni, csak feszültséget. De egyszerűen megoldható, hogy az árammal pontosan arányos feszültséget kapjon, amikor a kijelzett érték azonosa lesz az árammal. Azt javaslom, olvasd el ezt a pár oldalt, amit éppen erről írtam. Ha esetleg nem jutsz vele előrébb, akkor szólj, és megmondom milyen söntölési lehetőségeid kínálkoznak az áramméréshez.
(#) demcar válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Köszi a a segitséget.
Ezt tuti megépitem már csak egy labortápot kel hozzá kiválasztanom, és megépiteni.
Én gondoltam erre is melléklet.
(#) Alkotó válasza demcar hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Ha ezt építed, és az én műszeremmel kombinálod, akkor már nem is kell külön sönt, mert a kapcsolás "figyelőellenállsa" egyben a söntje is. És nem utolsó sorban van hozzá is Alkotó-s nyákterv.
(#) Sword hozzászólása Nov 27, 2010 /

Üdv!

Számomra nem derül ki egyértelműen, hogy a 32 és 35-ös lábat össze kell-e kötni az IC 30-as lábával?
A rajzon nincs csomópont, de rákeresve más ICL7107-es fesz. mérők rajzára mindenhol közösítve van.
A többi egyszerű és világos, a két 100nF-os kondit is berajzoltam, ami nem szerepel az ábrán.
(#) Sword hozzászólása Nov 27, 2010 /

Közben megtaláltam .
Akkor az R3-mat ki kellene hagyni a kapcoslásból a 30 és 31-es láb között?
(#) Alkotó válasza Sword hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Melyik rajzon nincs csomópont? Nálam egyértelműen van.
(az más kérdés, hogy nem kell feltétlenül összekötni)
(#) Sword válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

A kapcsolások/Topi-féle Voltmérő sematikus ábráján nincsen csomóponttal jelölve, illetve számomra picit félreérthető, de visszaolvasva tisztázódott.
Kérdés, hogy ha kihagyom az R3 ellenállást a 30-as és 31-es láb között, akkor az 1-es és 2-es mérőcsatlakozásokra 2db mekkora értékű ellenállás kell? Ha egyáltalán el kell hagyni valóban. Mert a 2 láb közötti belső ellenállás állítólag ismeretlen értékű.

Nem találtam meg a itt fent lévő kapcsolást, ezért a saját példányomat tudom csak ismét idecitálni.
Mivel nekem címezted a kérdést, ezért ismét csak a saját véleményemre tudok hivatkozni, amit itt olvashatsz ábrástól.
Szerintem ez a korrekt megoldás. Nem állítom, csak ez a jó, de azt egészen biztosan mondom, hogy jól működik (több száz utánépítés bizonyítja).

Az ábra, ahogy látom ugyanaz, csak az R3-mal van variálás.
Hat te azt mondod, hogy ennek így jól kell működnie, akkor hiszek neked és így alakítom át a tervet.
Köszönöm a segítséget.

Vagy én vagyok lelassulva, vagy nagyon ködös vagy. Milyen tervet kell átalakítani?
Ha a TOPI féle elképzelés tetszik, akkor az úgy jó ahogy van, illetve ha az én tervem a szimpatikus, akkor az meg már eleve ilyen vagy az újabb és univerzálisabb változat ilyen.
Az áttervezéssel csak óvatosan, mert ez a műszer kimondottan érzékeny a helyes nyákkialakításra.

Szűkszavúan fogalmaztam, te pedig félreértetted
Nem a kapcsolási rajzot akartam áttervezni, csak azt a nyáktervet, amit korábban készítettem hozzá, pontosabban csak 1 ellenállás be, 2 ki.
Próbálom hasonlóra tervezni, mint az eredeti, de széltében kevés a hely, ezért kell variálnom.
(#) germany22 hozzászólása Dec 3, 2010 /

hali

érdeklödnék hogy hány voltosak a kondenzátorok az icl7107 voltmérö kapcsolási rajzán?
(#) attika hozzászólása Dec 3, 2010 /

Sziasztok!!
Ha csak egy sima voltmérőt szeretnétek akkor építsétek meg Ezt, nagyon kis egyszerű kapcsolás és tökéletesen működik is.Gondolom ezt is át lehet alakítani valahogy,hogy Ampert is lehessen vele mérni.
(#) Sword válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szia!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy az általad javasolt módosítás: a 30 és 31-es lábakat összekötő ellenállás helyett milyen értékű ellenállásokat kell beépíteni
az 1 és 2 kimenet közé illetve a 2 kimenetre?
1 és 2 között marad az eredeti, méréshatár szerinti ellenállás?

tudna valaki segiteni?
(#) Sword válasza germany22 hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Fóliakondiból 63V-os nál kisebbet nem nagyon szoktak árulni, azok bőven megfelelnek mindenhova a kapcsolásban.
(#) Alkotó válasza germany22 hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

A kapcsolás +-5V-ról megy. Tehát akár már 5V is elég lenne, csak ilyet nem gyártanak.
Tehát bármilyen kondi jó, ha elfér, és a feszültsége nagyobb mint 5V.
(#) Alkotó válasza Sword hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

A kérdést nem értem. A rajzon egyértelműen táblázatba foglaltam az egyes méréshatárokat, és a hozzájuk tartozó osztótagokat.
Csak annyi kiegészítés van hozzá -már leírtam jópárszor-, hogyha 200mV-os alapműszerként használod, akkor Rx1-et is ki lehet hagyni, illetve egyáltalán nem kötelező 2mA-es mérőáramot választani, az csak egy ajánlás volt részemről.

hali!

megépitettem a kapcsolást ,de elakadtam .
a probléma akövetkezö van stabil +5és -5v
rákötöm a kész áramkört és nem megy !!
de ha leveszem a -5 voltos feszültséget akkor a kijelzö müködik precizül de ka vissza kötöm a kijelzöröl eltünik minden !!
nem tudom mi lehet a baj!!
tudnátok esetleg segiteni?
köszi elöre is!!
(#) warez hozzászólása Dec 15, 2010 /

Üdv.

Egy meglevő berendezésemhez szeretnék ICL7107-tel működő komplex mérőműszert. Igazság szerint nem nagyon értek a nyák tervezéshez, apróbb dolgokat próba nyákra szoktam megcsinálni. De ennek már azért kicsit komolyabb feladatot kellene ellátnia.

Amit kijelezni kellene folyamatosan: egy tápfeszültség, 4 helyen mért áramerősséget. A kijelzőt nem a mérőpanelen szeretném elhelyezni, hanem kábellal gondoltam az összeköttetést. A mérőműszer külön áramforrásról üzemelne.

Ezzel kapcsolatban keresek valakit aki meg tudná tervezni az ehhez szükséges dolgokat.
(#) proli007 válasza warez hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Hello!
A "Labortápegység készítése" topikban Alkotó már megoldotta a gondodat. Nézz körül például itt.
üdv! proli007
(#) warez válasza proli007 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
(#) subi hozzászólása Dec 25, 2010 /

Sziasztok!
Megszeretném építeni ezt a mérő kapcsolást. tudnátok e segíteni abban, hogy a ICL7107 -t helyett, jó e a ICL7136 vagy ICL7137 ? Ezek ugyanis vannak itthon.
Subi
(#) germany22 válasza subi hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

hali subi !

igen használhatod a icl7107 helyett az icl7137-et

az icl7137 LED meghajtású
az icl7136 LCD display meghajtású
(#) Moderátor hozzászólása germany22 hozzászólására (») Dec 26, 2010

(#) attika válasza (») Dec 26, 2010 /

Na neeeee,komolyan az a gomb csinál nagybetűt???
Én hiába nyomkodom nem kreál nagybetűt.
(#) mex válasza attika hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

A személyes adataidnál mégis találni olyat, azt hogy csináltad?
(#) Alkotó válasza attika hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Valóban jogos az észrevétel, nem csinál semmilyen karaktert. Viszont segít a "kis" betűket "nagyítani". (Nekem nagyon tetszik a poén)
(#) attika válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Köszönöm szépen a helyes megfogalmazást.
Csak a hajam hullik az efajta hozzászólásoktól.
Különben meg ITT A NAGYBETŰ
(#) szegelgetek válasza attika hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Tudod miért több ezer éves a kínai kultúra?
És a miénk, meg csak pár száz?
Következő: »»   32 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem