Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Nálam ezt találta a kereső a tervekről. Az elején ott a hivatkozás a rajzhoz is.
Ez a műszer -hasonlóan az összes többihez- nem tud áramot mérni, csak feszültséget. De egyszerűen megoldható, hogy az árammal pontosan arányos feszültséget kapjon, amikor a kijelzett érték azonosa lesz az árammal. Azt javaslom, olvasd el ezt a pár oldalt, amit éppen erről írtam. Ha esetleg nem jutsz vele előrébb, akkor szólj, és megmondom milyen söntölési lehetőségeid kínálkoznak az áramméréshez.
Köszi a a segitséget.
Ezt tuti megépitem már csak egy labortápot kel hozzá kiválasztanom, és megépiteni. Én gondoltam erre is melléklet.
Ha ezt építed, és az én műszeremmel kombinálod, akkor már nem is kell külön sönt, mert a kapcsolás "figyelőellenállsa" egyben a söntje is. És nem utolsó sorban van hozzá is Alkotó-s nyákterv.
Üdv!
Számomra nem derül ki egyértelműen, hogy a 32 és 35-ös lábat össze kell-e kötni az IC 30-as lábával? A rajzon nincs csomópont, de rákeresve más ICL7107-es fesz. mérők rajzára mindenhol közösítve van. A többi egyszerű és világos, a két 100nF-os kondit is berajzoltam, ami nem szerepel az ábrán.
Közben megtaláltam .
Akkor az R3-mat ki kellene hagyni a kapcoslásból a 30 és 31-es láb között?
Melyik rajzon nincs csomópont? Nálam egyértelműen van.
(az más kérdés, hogy nem kell feltétlenül összekötni)
A kapcsolások/Topi-féle Voltmérő sematikus ábráján nincsen csomóponttal jelölve, illetve számomra picit félreérthető, de visszaolvasva tisztázódott.
Kérdés, hogy ha kihagyom az R3 ellenállást a 30-as és 31-es láb között, akkor az 1-es és 2-es mérőcsatlakozásokra 2db mekkora értékű ellenállás kell? Ha egyáltalán el kell hagyni valóban. Mert a 2 láb közötti belső ellenállás állítólag ismeretlen értékű.
Nem találtam meg a itt fent lévő kapcsolást, ezért a saját példányomat tudom csak ismét idecitálni.
Mivel nekem címezted a kérdést, ezért ismét csak a saját véleményemre tudok hivatkozni, amit itt olvashatsz ábrástól. Szerintem ez a korrekt megoldás. Nem állítom, csak ez a jó, de azt egészen biztosan mondom, hogy jól működik (több száz utánépítés bizonyítja).
Az ábra, ahogy látom ugyanaz, csak az R3-mal van variálás.
Hat te azt mondod, hogy ennek így jól kell működnie, akkor hiszek neked és így alakítom át a tervet. Köszönöm a segítséget.
Vagy én vagyok lelassulva, vagy nagyon ködös vagy. Milyen tervet kell átalakítani?
Ha a TOPI féle elképzelés tetszik, akkor az úgy jó ahogy van, illetve ha az én tervem a szimpatikus, akkor az meg már eleve ilyen vagy az újabb és univerzálisabb változat ilyen. Az áttervezéssel csak óvatosan, mert ez a műszer kimondottan érzékeny a helyes nyákkialakításra.
Szűkszavúan fogalmaztam, te pedig félreértetted
Nem a kapcsolási rajzot akartam áttervezni, csak azt a nyáktervet, amit korábban készítettem hozzá, pontosabban csak 1 ellenállás be, 2 ki. Próbálom hasonlóra tervezni, mint az eredeti, de széltében kevés a hely, ezért kell variálnom.
Sziasztok!!
Ha csak egy sima voltmérőt szeretnétek akkor építsétek meg Ezt, nagyon kis egyszerű kapcsolás és tökéletesen működik is.Gondolom ezt is át lehet alakítani valahogy,hogy Ampert is lehessen vele mérni.
Szia!
Elfelejtettem megkérdezni, hogy az általad javasolt módosítás: a 30 és 31-es lábakat összekötő ellenállás helyett milyen értékű ellenállásokat kell beépíteni az 1 és 2 kimenet közé illetve a 2 kimenetre? 1 és 2 között marad az eredeti, méréshatár szerinti ellenállás?
Fóliakondiból 63V-os nál kisebbet nem nagyon szoktak árulni, azok bőven megfelelnek mindenhova a kapcsolásban.
A kapcsolás +-5V-ról megy. Tehát akár már 5V is elég lenne, csak ilyet nem gyártanak.
Tehát bármilyen kondi jó, ha elfér, és a feszültsége nagyobb mint 5V.
A kérdést nem értem. A rajzon egyértelműen táblázatba foglaltam az egyes méréshatárokat, és a hozzájuk tartozó osztótagokat.
Csak annyi kiegészítés van hozzá -már leírtam jópárszor-, hogyha 200mV-os alapműszerként használod, akkor Rx1-et is ki lehet hagyni, illetve egyáltalán nem kötelező 2mA-es mérőáramot választani, az csak egy ajánlás volt részemről.
hali!
megépitettem a kapcsolást ,de elakadtam . a probléma akövetkezö van stabil +5és -5v rákötöm a kész áramkört és nem megy !! de ha leveszem a -5 voltos feszültséget akkor a kijelzö müködik precizül de ka vissza kötöm a kijelzöröl eltünik minden !! nem tudom mi lehet a baj!! tudnátok esetleg segiteni? köszi elöre is!!
Üdv.
Egy meglevő berendezésemhez szeretnék ICL7107-tel működő komplex mérőműszert. Igazság szerint nem nagyon értek a nyák tervezéshez, apróbb dolgokat próba nyákra szoktam megcsinálni. De ennek már azért kicsit komolyabb feladatot kellene ellátnia. Amit kijelezni kellene folyamatosan: egy tápfeszültség, 4 helyen mért áramerősséget. A kijelzőt nem a mérőpanelen szeretném elhelyezni, hanem kábellal gondoltam az összeköttetést. A mérőműszer külön áramforrásról üzemelne. Ezzel kapcsolatban keresek valakit aki meg tudná tervezni az ehhez szükséges dolgokat.
Hello!
A "Labortápegység készítése" topikban Alkotó már megoldotta a gondodat. Nézz körül például itt. üdv! proli007
Sziasztok!
Megszeretném építeni ezt a mérő kapcsolást. tudnátok e segíteni abban, hogy a ICL7107 -t helyett, jó e a ICL7136 vagy ICL7137 ? Ezek ugyanis vannak itthon. Subi
hali subi !
igen használhatod a icl7107 helyett az icl7137-et az icl7137 LED meghajtású az icl7136 LCD display meghajtású
Na neeeee,komolyan az a gomb csinál nagybetűt???
Én hiába nyomkodom nem kreál nagybetűt.
A személyes adataidnál mégis találni olyat, azt hogy csináltad?
Valóban jogos az észrevétel, nem csinál semmilyen karaktert. Viszont segít a "kis" betűket "nagyítani". (Nekem nagyon tetszik a poén)
Köszönöm szépen a helyes megfogalmazást.
Csak a hajam hullik az efajta hozzászólásoktól. Különben meg ITT A NAGYBETŰ
Tudod miért több ezer éves a kínai kultúra?
És a miénk, meg csak pár száz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |