Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha jutok valamire én is az Rs-check-el, vagy hiper-terminállal gondoltam kipróbálni. Egyébként, erre a táblázatos módszerre én is gondoltam korábban, de azt gondoltam, van ennél egyszerűbb megoldás is. Nekem fix szöveget, és a szöveges infók között, változókat is küldenem kell (nem túl sokat). Átgondolom, kipróbálom. Köszi a segítségeteket. Üdv: Zsolt
Sziasztok.
Egy menü bővítésnél akadtam el. Hogyan lehetne még bővíteni a menüt és esetleg le-fel gombbal léptetni?
Sziasztok !
Tudna-e valaki konkrétan segíteni a köv.témában. Parsicben már készítettem egy kisebb progit, letöltve biitonságosan működik. Viszont lenne egy ötletem amiben szeretnék egy számértéket (mért értéke egy analóg portnak), ugy beleírni , hogy kikapcsolás után is bennmaradjon . Gondolom eeprom valamelyik címére kellene beírni . Minden bekapcsoláskor ujra töltse be egy átmeneti címre . Nagy feladat ? Egy kis progit kellene futtatni benne , vagy van erre modul? köszi : mezga
Valaki próbálkozott már olyan PIC-be átírni a parsicos programot, amit a Parsic nem támogat? Én próbálkozom, egyelőre úgy sikertelenül, hogy a szintaktikailag helyes helyes .hex fájlt megcsinálja belőle az MPLAB a kiválasztott nem támogatott processzorra. A PicKit2 be is tölti, semmi hibaüzenet, csak nem fut a program.
Sziasztok!
Nem tudjátok, van ennek a Parsic programnyelvnek magyar nyelvű leirása a neten? Köszi
Nincs ! Amit tudni lehet róla itt a témában megtalálod .
Azt hogyan lehet megoldani, hogy a főmenü alapból "világítson" és ide is térjen vissza, ha a léptetés visszafele történik?
A főmenüt a 0 értékre tedd, és csinálj egy újra indítható monostabilt monjuk 15 s re és ha nem piszkálod a gombot
akkor 15 sec után nullázza a számlálót .
Jó megoldás. Köszönöm.
Viszont amikor be van kattintva a "fel -le" gomb és léptetek a főmenü után ha tovább kattintok akkor valami hibaüzenet jön.
Ez tényleg jó lett így. Köszönöm a segítségedet.
Közben én is próbálkoztam, de lehet hogy ez nem egy jó megoldás? Szeretném ha mondanátok róla véleményt.
A menűnek akkor van értelme, ha azt látjuk is.
Pl: LCD vagy hétszegmens kijeltő segítségével. Ami az előző "rajzon " látható, az többnyire a funkciók kijelzése és ha a "zászlókhoz" tartozó bitet kivezetjük a kimenetre, ledeket kötünk hozzájuk akkor láthatjuk, hogy éppem mit csinál a berendezés, vagy mit tudnánk éppen állítani (?) Számomra a menű nem éppen ezt takarja, illetve bővebb. Nem kell félni attól az LCD-től a legegyszerűbb megoldás...
Az LCD-től nem félnék én és szeretném is megjeleníteni csak még itt a projekt egy részét próbáltam segítséggel javítgatni.
Az egész vezérlés egy összeválogatott módosítgatott fűtésvezérlésnek egy része. Még sok hiba van benne, ez a menü bővítés az egyik. Azért darabonként kérek segítséget, mert az egész már hét oldalas.
Sziasztok!
Csináltam egy neo-primitiv tolókapu vezérlőt. Ha valakit érdekel felteszem.
Javaslom, ha bonyolultabb a program, már az elején állítsd össze az áramkört, nehogy meglepetések érjenek. Minden egyes részét próbáld ki, Gondolom 876, vagy 877 lesz a PIC.
A Nyák-ba helyezd bele az égetéshez használt lábakat a tápfeszültség kivezetéssel együtt (6 db tüske) és a helyén lehet égetni a PIC-et, -ha az égetőd "nem tul intelligens" Ez csak egy jótanács... Ha túl bonyolult már a program, akkor minden kényesebb változtatást ki szoktam próbálni, mert a rajz mindent elbírhat, a program le is fordul, működik is, csak éppen nem azt csinálja, amit vártunk tőle.
Én még ott tartok, hogy sem égetőm sem a próbákhoz szükséges dolgaim nincsenek. Egyébként a mai rálátásoddal milyen égetőt vennél? Egy ismerősöm ismerősének van valami olyan égetője ami elemmel működik hordozható és a helyén lehet égetni a PIC-et, de úgy vettem észre többet nem akart elárulni a témáról. Építeni nem akarok inkább vennék valami olyant ami szerinted, vagy szerintetek a legjobbak közé tartozik. Mindenki tapasztalatát szívesen venném.
Pickit 2vagy ICD2. A legúljabb 3-as nekem em annyira nem jön be.
Ha akarsz később debuggolni is vele, akkor icd2, ha "csak" égetni akarsz, akkor pickit2. Persze a pickit2is tud még egyebet is. Az icd2 drágább, de utánápíthető, és akkor nem sokkal kerül többe mint a pickit2. Nekem is utánápített icd2-esem van, szépen szolgál.
Sziasztok!
Csináltam egy uart kommunikációt két 877-el és parsic-al. Jól működik, amikor éppen működik... Néha viszont csak úgy random megáll, majd megint elindul a komunikáció. Gondolom valami hardver gond lehet. Hogyan szokás stabilan kiépíteni a kommunikációs vezetékeket? Nálam csak 2 szál összecsavart vezetékkel van összekötve, de pl. kézzel való közelítésre is megáll a dolog..
A két rendszernek a nulla pontját (test) is össze kell kötni.
Ha ez nincs meg, akkor is csinálhat ilyent... A távolság (?) Vedd esetleg kisebbre a portsebességet is, 1200, vagy 2400 is tökéletesen átvisz mindent. (gondolom néhány byte-ról van szó)
Ezekkel már próbálkoztam sajnos. 1200 baud, a távolság kb. 20cm, és egy tápról mennek, tehát gnd össze van kötve. Nem értem...
Én kérek elnézést, kicsit láma voltam.. Az MCLR lógott a levegőben. Felhúztam 10k-val +5v-ra és úgy néz ki hogy jó lett..
Esetleg zavarszűrő 100nF kocka kondí a pic +5 GND lábára. Így 5m -en is jól megy.
Üdv. Mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Nemrég kezdtem el a Parsiccal foglalkozni, ledeket villogtatok, futófény, stb. Próbáltam mindig magamtól megoldani a dolgokat, de egy 2x16-os lcd-vel meggyűlt a bajom. Bármit próbálok kiíratni,a kijelzőn csak a sötét téglalapokat látom.A bekötését többször is leellenőriztem, a kontraszt potival tudom is ezeket halványítani, de ennyi... Többek között Kaqkk fórumtárs programjával próbáltam,többféle beállítással. Hogyan tudnám kinyomozni hogy mi lehet a hiba? Köszönettel: Mitsemért
Hello!
A fekete téglalapok akkor vannak, ha nincs lefutva az LCD inicializálási rutinja. De ekkor csak az első sorban láthatóak a téglák. (Induláskor egysoros üzemmód van) Tehát alapvetően négy hibalehetőséget látok. - Nem jól van bekötve az LCD vezetékei a PIC portájára. - Nem kötötted GND-re a az LCD "RW" bemenetét. - Nem jó az LCD-hez a Parsic inicializálási rutinja/időzítése. - Nem olyan kvarc van a procinál, amit a Parsic-ban megadtál. (tehát nem jók az időzítések) Kaqkk szerinti bekötés: (D0..D3 lóghat a levegőben) RB.0 > D4 RB.1 > D5 RB.2 > D6 RB.3 > D7 RB.4 > RS RB.5 > E GND > RW üdv! proli007
:hide: Ez nem a Kaqkk szerinti bekötés : Hanem a parsic alap beállítása De a többi amit írtál , tőkéletesen állja a helyét . Az is előfordulhat hogy a watchdog timer szórakozik ! A programban érdemes kikapcsolni (nem is tudom , miért van bekapcsolva most a picfile-ban )
Hello!
Bocs, én nem néztem utána mi kitől van, csak utalt rá. De a kutya hibának nem rossz.. üdv! proli007
Kedves Parsicos kollégák !
Szeretném megosztani veletek a következőket: A program szűkös tipus választéka nem hagyott nyugodni , ezért elmentem a Chipcad -hoz . Ott segítettek abban , hogy lehet egy régi C sorozatú pic -et kiváltani egy mai F tipusúra . Pl. 12C671 kompatibilis a 12F675 el . A 12C672 cserélhető a 12F683 ra . Tehát : megírom a programot a C-s verzióra , lementem ASM -be, azután az MPlab - ban megnyitom a fájlt kijavítom a chip nevét , leforditom hex be és az égető már ismeri ezt az IC -t.Persze az Mplab -ban már az uj chip -et kell kiválasztani. Azt mondja a szakértő , hogy nagy valószínűséggel jó lesz . Én kipróbálom. Aki tudta ezt attól elnézést kérek , hogy untattam. Nekem nagy segítség volt. mezga Bővebben: Link
Próbáld ki , de szerintem nem ilyen egyszerű a dolog .
Mi a haverommal preóbáltunk "migrációt" végrehajtani de volt olyan amikor 100-150 hibát is is feldobott a fordító ! Mi 16f 876-16f 886 közt próbáltuk a váltást . Ha neked sikerül írd le a tapasztalataidat , sokaknak segítenél vele |
Bejelentkezés
Hirdetés |