Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt proli007!
Átnéztem mindent újra (nem is tudom hányadszor), a bekötés stimmelt, az időzítés is stimmelt. És lám, egyszercsak jó lett! Watch-dog-timerrel is és anélkül is megy. A dugdosós panelomra tippelek, bár eddig soha semmi gond nem volt vele. Köszönettel: Mitsemért.
Üdv!
Még mindig az uartnál tartok. Ha 3-nál több értéket küldök át (pl. 4 számláló értéke), akkor nem működik a komunikáció. 3-al viszont semmi gond, szépen megérkezik és beíródik mind... 1200 baud, with checksum...
Watch-dog-timer? Kikapcsolva?
Külső quartz? (Fontos) Esetleg próbálkozz másik portsebességgel. Időzítőket feleslegesen ne használj...
Hali. Lenne a program:
Az a gondom vele hogy az átküldött adat, mondjuk az óra, menet közbe megbolondul a mocin. De miért? Be van állítva az óra, és egyszercsak kinullázódik, és kezdi előröl.
Motoron rengeteg zavarójel van a gyújtás nagyfesz miatt, kiemelt figyelmet kell fordítani a tápellátásra.
Próbáld meg úgy, hogy egy kiegészítő kis akkuról hajtod, ami nincs kapcsolatba a motor elektromos részével. (tesztelés képpen)
Erre én is gondoltam, hogy kipróbálom, csak még nem jutottam el odáig. (Rossz időben nem mozdulok kia házból azért hogy kipróbáljam, jő időben meg felpattanok rá, és nem pocsékolom a szép időt azzal )
Próbáltam kiküszöbölni a problémákat, de még smot se tökéletes. Amikor dudálok, akkor Az első PIC ami küldi az adatot a másodiknak, elveszti a memóriáját. PL ZV1 legutolsó mentése 5. A számoknak nőni kell, és mondjuk 7nél van, bedudálok, és újra 5ről kezdi. Külön aksija van, viszont a motor aksija, és a mérő aksi testje közös. (bár ez már nem parsic)
A dudára köss egy kondit , és a pices panelt árnyékold le
(tedd fémdobozba ami vázzal fémesen érintkezik .)
Az a gond, hogy már bele van építve egy műanyag dobozba. Milyen értékű kondi? Gondoltam én is kondira, de elég csak az?
Mondjuk 470 y vagy nagyobb és egy 100n vele párhuzamosan , a dobozt meg csomagold be alufóliába
és létesíts fémes érintkezést a vázzal
Kedves Fó-rumosok!
32kHz kvarcot kötnék a 877 bemenetére, hogy legyen etalon frekim, amit lehet leosztani, vagy külső jelgenenrátort kötnék a picre! Kérdésem, 32kHz esetén hova kössem a kavicsot, esetleges belső elrendezést hogyan alakítsam? A külső jelgen esetén mekkora a 877 bemenetére vezethető max freki, hogy még 4MHz rezonátor esetén ki tudjam LCD-n jelezni?
Sziasztok!
Az "Impuls Messen" modulnak mi a szerepe. Nem vagyok nagy angolos, a help-ből nem tudtam kiokoskodni. Üdv: Zsolt
Én leforditattam a helpet Az impuls messen az impulzus bemenet
Sziasztok!
Fordítás közben kaptam egy hibaüzenetet, tud-e valaki segíteni merre keressem a hibát. Köszönöm. Gábor
Valószínűleg valamelyik számláló , vagy logikai komparátor, netán tabulátor 8 biten van és 16 ra kellene állítani .
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Kis átrendezés után működik a dolog, de nem értem miért. Valószínűleg az ismereteim hiányosak. A két példából az első nem fordul le, a második igen. ugyan azt a nullát vizsgálom, vagy mégsem? Üdv: Gábor
A gond az lehet hogy BV1 csak 8 bites, a rákötött IF1 pedig 16. Ha a "sourceban" megnézed az error fájlban megjelölt sort, látható hogy az IF1 leprogramozásánál van a hiba. Az S0 felső bájtját keresi a program, ami nincs a 8 bites BV1 miatt.
Viszont a második verziónál, már a 16 bites S1-ről kapja az adatot az IF1 és minden stimmel.
Köszönöm így már érthető. Lényeg az, hogy a második verzió működik.
Üdv: Gábor
Hello!
De mint írtam, ha egy DAT modult leraksz, aminek neve 'S0_Hi" akkor simán lefordul. Hiszen a hiányzó byte lefoglalásra kerül, ami az inicializáló eljárásban nulla kezdő értékkel töltődik fel. Így nem fogja hiányolni a 16 bites érték felső byte-ját sem. üdv! proli007
Köszönöm. Szerencsére a megoldásom is működik, de gondolom a tied akkor is amikor nincs ilyen lehetőség.
Üdv: Gábor
Köszönöm kaqkk!
Én is hasonlókra jutottam, csak nem igazán értettem, ez mire kellhet. Üdv: Zsolt
Egy működő progi... Van benne a fentebb említett "felső ..._HI byte pótlás" is.
Továbbá 4db dekádkapcsoló, amivel értékeket lehet beadni. nem a legkomfortosabb, de az áramköri környezet adott volt, erre készült a progi. Azért teszem fel, hogy néhány érdekes bevált megoldást közkinccsé tegyek.
Sziasztok!
Ékezetes karaktereket szeretnék használni a programomban. Dcsabi féle( http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_793213.html?highligh...793213 ) megoldás tetszik, de nekem a "D" porton van az LCD. Miket kellene átírni, hogy működjön, vagy egyszerűbb ha átkötöm?
Sziasztok!
Egy problémával találkoztam. Eddig nem használtam 16F628A-t, most kellett egy olcsó megoldáshoz. A gond ott kezdődik, hogy a PIC RA.4 potját kimenetként nem tudom kezelni. Pontosabban a szimulációban ok. a gyakorlatban nem megy. Próbaképpen rátettem egy egyszerű LED villogtatást, de a port meg sem moccan. Bemenetként ok. Valami tipp? Ki tudom kerülni a port használatát, de a nyákot már sajna legyátottam több példányban. Ja és több procival próbáltam.
Ja és egy tapasztalat:
Eddig az MPLAB 5.7 verziójával dolgoztam. A PIC16F628A a Parsic 3.56A-nál include fájl hiányt jelzett, ezt meg lehetett szüntetni úgy, hogy sima 628-ra írtam a progit a Parsic 3.56-al, és az égetésnél 628A-ként programoztam. A port probléma miatt kínomban lecseréltem az MPLAB-ot az Mplab Ide 6.6 verzióra, így az inc. hiba megszünt a ParsicA-nál, de a port hiba maradt.
Az adatlap lelkes olvasasa segithet a proleman. A RB4 OPD tipusu kimenet, azaz csak GND-t tud kapcsolni, VDD-t nem.
Az én adatlapom csak ennyit ír: OD = Open Drain Output.
Érdekes, hogy a 28-ból csak ez az 1 láb ilyen!?! [OFF]Ugye az R A 4-ről írtál, és nem az RB4-ről?
Sziasztok!
Készítettem egy kapcsolást 16f628A-val, ami a motor fordulatszámát jelzi ki és a beállított értékeknél 3 ledsort kapcsol egymás után. A cucc működik a kocsiban is (próbapanelen). Annyit szeretnék még megoldani, hogy amikor kikapcsolom akkor az utolsó beállított érték tárolódjon el. Egyszerűen nem jutok az eeprom kezeléssel semmire. Segítségetek előre is köszönöm.
Kedves vilmosd !
Bővebben: Link Erre a hsz-re reagálva kérdezném, hogy hogyan lehet parsic-ban ezt megcsinálni: konkrétan mivel lehet ezt a vref dolgot működésre bírni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |