Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   107 / 177
(#) Mitsemért válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Tisztelt proli007!

Átnéztem mindent újra (nem is tudom hányadszor), a bekötés stimmelt, az időzítés is stimmelt.
És lám, egyszercsak jó lett! Watch-dog-timerrel is és anélkül is megy.
A dugdosós panelomra tippelek, bár eddig soha semmi gond nem volt vele.

Köszönettel: Mitsemért.
(#) CoderKevin hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Üdv!

Még mindig az uartnál tartok. Ha 3-nál több értéket küldök át (pl. 4 számláló értéke), akkor nem működik a komunikáció. 3-al viszont semmi gond, szépen megérkezik és beíródik mind...
1200 baud, with checksum...
(#) dcsabi válasza CoderKevin hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Watch-dog-timer? Kikapcsolva?
Külső quartz? (Fontos)
Esetleg próbálkozz másik portsebességgel.
Időzítőket feleslegesen ne használj...
(#) jdani hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Hali. Lenne a program:
Az a gondom vele hogy az átküldött adat, mondjuk az óra, menet közbe megbolondul a mocin. De miért? Be van állítva az óra, és egyszercsak kinullázódik, és kezdi előröl.

Tx.PIC

(#) dcsabi válasza jdani hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Motoron rengeteg zavarójel van a gyújtás nagyfesz miatt, kiemelt figyelmet kell fordítani a tápellátásra.
Próbáld meg úgy, hogy egy kiegészítő kis akkuról hajtod, ami nincs kapcsolatba a motor elektromos részével. (tesztelés képpen)
(#) jdani válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Erre én is gondoltam, hogy kipróbálom, csak még nem jutottam el odáig. (Rossz időben nem mozdulok kia házból azért hogy kipróbáljam, jő időben meg felpattanok rá, és nem pocsékolom a szép időt azzal )
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Próbáltam kiküszöbölni a problémákat, de még smot se tökéletes. Amikor dudálok, akkor Az első PIC ami küldi az adatot a másodiknak, elveszti a memóriáját. PL ZV1 legutolsó mentése 5. A számoknak nőni kell, és mondjuk 7nél van, bedudálok, és újra 5ről kezdi. Külön aksija van, viszont a motor aksija, és a mérő aksi testje közös. (bár ez már nem parsic)
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

A dudára köss egy kondit , és a pices panelt árnyékold le
(tedd fémdobozba ami vázzal fémesen érintkezik .)
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Az a gond, hogy már bele van építve egy műanyag dobozba. Milyen értékű kondi? Gondoltam én is kondira, de elég csak az?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Mondjuk 470 y vagy nagyobb és egy 100n vele párhuzamosan , a dobozt meg csomagold be alufóliába
és létesíts fémes érintkezést a vázzal
(#) sityi hozzászólása Máj 11, 2011 /

Kedves Fó-rumosok!
32kHz kvarcot kötnék a 877 bemenetére, hogy legyen etalon frekim, amit lehet leosztani, vagy külső jelgenenrátort kötnék a picre! Kérdésem, 32kHz esetén hova kössem a kavicsot, esetleges belső elrendezést hogyan alakítsam? A külső jelgen esetén mekkora a 877 bemenetére vezethető max freki, hogy még 4MHz rezonátor esetén ki tudjam LCD-n jelezni?
(#) Szammer hozzászólása Máj 25, 2011 /

Sziasztok!
Az "Impuls Messen" modulnak mi a szerepe.
Nem vagyok nagy angolos, a help-ből nem tudtam kiokoskodni.
Üdv:
Zsolt
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Én leforditattam a helpet Az impuls messen az impulzus bemenet

img008.jpg

(#) HA5AWS hozzászólása Máj 27, 2011 /

Sziasztok!
Fordítás közben kaptam egy hibaüzenetet, tud-e valaki segíteni merre keressem a hibát.
Köszönöm. Gábor

hiba.jpg

(#) kaqkk válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Valószínűleg valamelyik számláló , vagy logikai komparátor, netán tabulátor 8 biten van és 16 ra kellene állítani .
(#) proli007 válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Hello!
Így van, de akár ezt is elolvashatod..
üdv! proli007
(#) HA5AWS válasza proli007 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Kis átrendezés után működik a dolog, de nem értem miért. Valószínűleg az ismereteim hiányosak. A két példából az első nem fordul le, a második igen. ugyan azt a nullát vizsgálom, vagy mégsem?
Üdv: Gábor
(#) Ferkógyerek válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

A gond az lehet hogy BV1 csak 8 bites, a rákötött IF1 pedig 16. Ha a "sourceban" megnézed az error fájlban megjelölt sort, látható hogy az IF1 leprogramozásánál van a hiba. Az S0 felső bájtját keresi a program, ami nincs a 8 bites BV1 miatt.
Viszont a második verziónál, már a 16 bites S1-ről kapja az adatot az IF1 és minden stimmel.
(#) HA5AWS válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Köszönöm így már érthető. Lényeg az, hogy a második verzió működik.
(#) proli007 válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Hello!
De mint írtam, ha egy DAT modult leraksz, aminek neve 'S0_Hi" akkor simán lefordul. Hiszen a hiányzó byte lefoglalásra kerül, ami az inicializáló eljárásban nulla kezdő értékkel töltődik fel. Így nem fogja hiányolni a 16 bites érték felső byte-ját sem.
üdv! proli007
(#) HA5AWS válasza proli007 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Köszönöm. Szerencsére a megoldásom is működik, de gondolom a tied akkor is amikor nincs ilyen lehetőség.
(#) Szammer válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Köszönöm kaqkk!
Én is hasonlókra jutottam, csak nem igazán értettem, ez mire kellhet.
Üdv:
Zsolt
(#) dcsabi hozzászólása Jún 15, 2011 /

Egy működő progi... Van benne a fentebb említett "felső ..._HI byte pótlás" is.
Továbbá 4db dekádkapcsoló, amivel értékeket lehet beadni. nem a legkomfortosabb, de az áramköri környezet adott volt, erre készült a progi. Azért teszem fel, hogy néhány érdekes bevált megoldást közkinccsé tegyek.

50kw_ido.PIC

(#) HA5AWS hozzászólása Jún 19, 2011 /

Sziasztok!

Ékezetes karaktereket szeretnék használni a programomban. Dcsabi féle( http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_793213.html?highligh...793213 ) megoldás tetszik, de nekem a "D" porton van az LCD. Miket kellene átírni, hogy működjön, vagy egyszerűbb ha átkötöm?
(#) Szammer hozzászólása Jún 28, 2011 /

Sziasztok!
Egy problémával találkoztam.
Eddig nem használtam 16F628A-t, most kellett egy olcsó megoldáshoz.
A gond ott kezdődik, hogy a PIC RA.4 potját kimenetként nem tudom kezelni. Pontosabban a szimulációban ok. a gyakorlatban nem megy. Próbaképpen rátettem egy egyszerű LED villogtatást, de a port meg sem moccan. Bemenetként ok.
Valami tipp?
Ki tudom kerülni a port használatát, de a nyákot már sajna legyátottam több példányban.
Ja és több procival próbáltam.
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ja és egy tapasztalat:

Eddig az MPLAB 5.7 verziójával dolgoztam.
A PIC16F628A a Parsic 3.56A-nál include fájl hiányt jelzett,
ezt meg lehetett szüntetni úgy, hogy sima 628-ra írtam a progit a Parsic 3.56-al, és az égetésnél 628A-ként programoztam.
A port probléma miatt kínomban lecseréltem az MPLAB-ot az Mplab Ide 6.6 verzióra, így az inc. hiba megszünt a ParsicA-nál, de a port hiba maradt.
(#) vilmosd válasza Szammer hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Az adatlap lelkes olvasasa segithet a proleman. A RB4 OPD tipusu kimenet, azaz csak GND-t tud kapcsolni, VDD-t nem.
(#) qvasz2 válasza vilmosd hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Az én adatlapom csak ennyit ír: OD = Open Drain Output.
Érdekes, hogy a 28-ból csak ez az 1 láb ilyen!?!
[OFF]Ugye az R A 4-ről írtál, és nem az RB4-ről?
(#) Tijoe hozzászólása Júl 1, 2011 /

Sziasztok!
Készítettem egy kapcsolást 16f628A-val, ami a motor fordulatszámát jelzi ki és a beállított értékeknél 3 ledsort kapcsol egymás után. A cucc működik a kocsiban is (próbapanelen). Annyit szeretnék még megoldani, hogy amikor kikapcsolom akkor az utolsó beállított érték tárolódjon el. Egyszerűen nem jutok az eeprom kezeléssel semmire.
Segítségetek előre is köszönöm.

F1valt6.PIC

(#) qvasz2 hozzászólása Júl 1, 2011 /

Kedves vilmosd !
Bővebben: Link
Erre a hsz-re reagálva kérdezném, hogy hogyan lehet parsic-ban ezt megcsinálni: konkrétan mivel lehet ezt a vref dolgot működésre bírni?
Következő: »»   107 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem