Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
67 oldalt?? Na ez kész! Remélem értékelte a munkádat és minimum 2db. 5-öst adott..?! :yes:
Igen. 67 oldalt írtam. Nem kaptam rá csak egy kettest.
Hát az volt. Sebaj. Főleg, hogy kézzel írtam. Később már nem írtam ennyit, mert megengedték, hogy használjak számítógépet a házi dolgozatok elkészítéséhez. Ezt a 67 oldalt magyarból írtam.
Úristen.
Kézzel írni 67 oldalt, úúú... Mennyi időd volt rá?
Három napom volt hogy elkészítsem. Így volt időm megcsinálni.
Gonodlom akkor az osztálytársaiddal nem volt a leg jobb a kapcsolatod. Mert ha jó lett volna akkor biztos beszélgettetek volna hogy "normális? 3 nap alatt 67 oldalt"
Idézet: „összesen 92 hibapontom volt egy A4-es oldalnyi tollbamondás javítása után.” Ez így elég ironikusan hat, vagy talán groteszk, hogy itt tart az oktatás, hogy nagyothalló embereknek mondunk tollba, és nem vesszük, észre, hogy nem a helyesírásával van a baj Idézet: „Gonodlom akkor az osztálytársaiddal nem volt a leg jobb a kapcsolatod.” Ezt eltaláltad. Nem volt jó a kapcsolatom velük, de azért egy barátom volt köztük. Ritka barmok voltak (tisztelet a kivételeknek). Pl: simán hozzáértek a 450 fokra felhevült pákahegyhez. Arról nem is beszélve, hogy én inkább a tanárokat védtem.
Nekem nem csak a nagyothallással van a gond. Hanem ezek mellé társult a diszgráfia és a diszlexia is. Emiatt is sok gondom volt a nyelvtannal. De ami a legdurvább, hogy tizenegyedikig senki nem vette észre, hogy komoly baj van. Csak a 67 oldal írása után vették észre, hogy itt gond van. Akkor vették észre a komoly problémát. Annak örültem, hogy érettségin nem nézték a helyesírásomat, a külalakot. Meg magyarból a szövegalkotást meg a történelemnél a kifejtős részt megcsinálhattam laptopon. Az idegen nyelvnél (német) is gondok voltak. Mivel nem tudtam más tárgyból érettségit tennem, ezért ebből is tettem érettségi vizsgát. Igaz annyi volt, hogy dupla szóbeli tételt kellett húznom. Mert ha csak simán írásbeliztem volna akkor a hallott szöveg értés vizsgarészt is legalább 40%-ra kellett volna teljesíteni. De így jól jártam, mert 20 tételt kellett megtanulnom egy tanév alatt. Az egyetemre kerülve (igaz későn de) kaptam nyelvvizsgamentességet.
Már az előbb írni akartam, de most megerősítettél, hogy valószínűleg nagyon jó intelligenciával rendelkezel, hogy egyáltalán megtanultál beszélni ilyen hallással. És szerintem a diszlexiád sem olyan vészes, valószínűleg a halláshoz kapcsolódó agyi területek másfajta működése okozhatja, a diszlexiás tüneteket. No meg a hallássérülésedet is idegi eredetűnek gondolom.
Így látatlanban mindenképpen egy sikeres embernek gondollak, sose legyen komolyabb bajod!
A mai világban ez így működik A tanárokat egyáltalán nem érdekli, hogy hülye marad a gyerek, vagy akármi… Talán amikor középiskolás voltam, első-második osztályban még odafigyeltek a "gyerekekre", de utána már egyáltalán nem volt jellemző. Arról nem is beszélve, hogy erősen diszkriminálva vannak a hozzád hasonlók a tanárok részéről is, meg a többi diák részéről is… És akkor még csodálkoznak, hogy egyre kevesebben vállalnak gyereket Én is nagyon szeretnék majd "valamikor" "valakitől", de bele se merek gondolni, hogy rá majd milyen világ vár! Amikor is ilyeneket hall az ember, hogy csak viccből megölik a "haverjukat", meg hasonlók. Egyszerűen elképesztő! Amerikaiasodás van, amit marhagyorsan még csírájában el kéne (kellett volna már rég) fojtani!
Idézet: „Amerikaiasodás van, amit marhagyorsan még csírájában el kéne (kellett volna már rég) fojtani!” Sajnos nem nagyon mutatkozik erre igény. Ez van. El kell húzni jó messzire, ez például egy lehetséges módszer. Vagy saját pártot alapítani, vagy saját államot, országot, stb.
Volt valamelyik pártnak egy ötlete, adjuk oda egyetemista magyar pároknak a tanyavilágot. Legyen 10 gyerek, földmüvelés iyesmi. Jól hangzik, ehhez azonban egy bő 5 éves tanyavilági képzés kellhet. Csak úgy nem menne magától. De föltörné a pösti nép kezét a kapa. Az ötlet jó de a kivitelezés eszméletlen erős akaratot igényelne.
A diszlexiám az annyira nem vészes. Inkább a diszgráfia az ami sokkal komolyabb probléma nálam, mert nemcsak tartalmi hanem formai (külalaki) diszgráfiám is van. Az elektronikai tárgyakból egyedül a műszaki rajz volt az a tárgy ahol örültem, ha a kettest megkaptam. A többi szakmai tárgyból ötös voltam kilencediktől tizenkettedikig.
Úgy látom nem csak én járok ebben a cipőben. Rólam 25 évesen derült ki, hogy nekem is tartalmi-formai súlyos diszgráfiám van. Nekem dominánsabb a tartalmi. Úgy derült ki, hogy volt bátorságom felkeresni a rektort (ill. a főtitkár asszonyt), hogy segítsen nyelvvizsga mentességet találni, mert 3 évig gyakorlatilag élvonalban teljesítettem, és a nyelvvizsga 18 év angol tanulás után csak félig jött össze. Ez nem állapot, mások máskor már rég levizsgáznak ennyi szenvedés után. Itt valami nincs rendben. Vagy vele, vagy az oktatással. Esetleg mindkettővel.
A rektor úr fogadott (ritkaság, őróla csak szépet és jót!, Bálintkáról csak rosszat.) Csak jól éreztem... Annyi problémám van, hát miért ne találhatnánk egy nyelvvizsga mentességit. Találtunk. Mivel ez egy tanítóképző főiskola, az intézményvezetőnek kisujjában vannak a problémák és tünetei. Felismerte és megfelelő szakemberhez irányított - igaz későn-. Utána serényen szidtam az egész képességvizsgáló rendszert. és a székesfehérvári bagázst. Utólag jogi ellenlépést fontolgatok, de legalább egy vizsgálatot, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyesmi. Írásban volt adva nem sokkal iskolakezdés után, hogy grafomotorikus problémáim vannak (Pethő Intézet), részképeség fejlesztésre szorulok. Erre a drágalátos általános iskola - aki nem mellesleg kiemelt dotációt kapott utánam a mozgássérültségem kapcsán - konkrétan messziről sz..t az egészre. A részképesség fejlesztés kimerült abban, hogy testnevelés órák helyett írni tanítottak. Semmi speciális tankönyv. Eljött a nyelvvizsga ideje. A nyelvtani stb. teszt röhejesen alacsony lett. Ezért mondom én itt nincs rendben. Felkerestem a rektort. Ő mondta, hogy de hisz itt a grafomotorikus gond, miért nem léptem eddig? Tessééék? A végkifejlet. Elmentem egy oktatási-igazságügyi szakértőhöz. Elvittem egy nyolcadikos füzetemet. Olvashatatlan macskakaparás. Kinyitotta: Úristen, erről ordít, hogy diszgráfia. Hogy nem vették észre? Kitöltetett velem pár tesztet. Kiderült, hogy gyors tempójú íráskor jelentkező spontán fonématranszformáció és kihagyás a diszgráfia tünete. Én meg csak legyintettem. Mondom ok, én tudom dekódolni. A szakértő asszony megmondta: ez már rég maradandó, már nem lehet segíteni. Első-második osztályban lehetett volna kezdeni valamit. A csattanó: A végére a csattanó: Az egyik osztálytársam diszlexiás és diszgráfiás volt. Ő megfelelő fejlesztőpedagógiát kapott. Idén végzős programozó matematikus az ELTE-n. Hetekig forgolódtam, nem hagyott nyugodni a gondolat. Ha akkor én a megfelelő pedagógiát kapom a megfelelő tankönyvekből, akkor most szinte biztos, hogy vegyészként diplomázom. egy olyan állásra, ahol 150 volt a kezdő fizetés 5 éve. Ehelyett állhatok sorba havi 75-ért. A legutóbbi interjún mondták: 60 jelentkező volt rajtam kívül. Nem a pénz hisz, sosem voltam pénzhajhász. Iskolapéldája vagyok annak, hogy hogyan lehet egy ember életét pár rendelkezéssel, hozzá nem értő iskolaalkalmassági vizsgálattal (nem a pedagógus kötelessége eldönteni, hogy diszgráfiás a gyerek, vagy sem! A gyanú felismerése viszont igen - alsó tagozatban.) kisiklatni. Ebben az a szörnyű, hogy engem a mozgásszervi gondjaim miatt sokkal többen láttak. Senkinek nem szúrt szemet? Hihetetlen. Öröm az ürömben, hogy megkapom a diplomámat. Üröm, hogy nem azt, amit világéletemben szerettem volna. Innentől máshogy tekintek az oklevélre: igenis nagy szó egy diszgráfiás könyvtáros. És soha, de soha nem éltem vissza a hátrányommal, sohasem kovácsoltam belőle előnyt. Ja, és akinek szimpatikus vagyok, drukkoljon nekem csütörtökön, mert a Szentélybe, Magyarország nemzeti könyvtárába, az Országos Széchényi Könyvtárba megyek meghallgatásra.
Szorítunk! Nagyon bízom benne, hogy sikerül! :yes:
Én nagyon reménykedtem az előzőben is. Rajtam kívül 60 körül volt a jelentkezők száma. Nem mindenkit hívtak be, engem igen. Ez pozitívum.
Sajnos ez így van. De ami az érdekesebb, hogy az oktatási intézmények sokkal több pénzt kapnak a fogyatékkal élők után mint az egészségesek után. A munkavállalásnál is sokkal nagyobb hátrányban vannak a fogyatékkal élők, mint az egészségesek. Ezzel kapcsolatban olyanokat hallottam, hogy azok a munkáltatók akik valamilyen fogyatékkal élőt is alkalmaznak akkor a fogyatékkal élők után rengeteg adókedvezmény jár a munkáltatónak. Mindegy, hogy milyen cég. Sajnos az anyanyelvemet (a jelnyelvet) nem fogadják el nyelvvizsgaként. Csak a verbális (angol, német, franica stb) nyelveket fogadják el, pedig a jelnyelvet más országokban sokkal jobban megértik.
Lóri, ez a nyelvvizsga központok lobbyja. Sokan élősködnek ám a nyelvvizsga kötelezettségből! Európában az államilag elismert nyelvvizsga ismeretlen fogalom. Az meg pláne, hogy a diplomához kérjék. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a disz-es mivoltod miatt mentesülsz. Ennek pontos mikéntjét érdeklődd meg a Tanulmányi Osztályban.
Ennek már utánajártam. Az ORSZI-tól meg is kaptam a nyelvvizsgamentességet amit le is adtam mind a tanulmányi osztályon mind a fogyatékosügyi referensnél. Csak az egyetem meg lusta válaszolni.
Én most lesem epedve a postaládát. A Főiskolának már szóltam, hogy kezdhetik izzítani az apparátust, ugyan ne emiatt csússzak le még 2 állásról. Neked mennyi idő volt, amire kiküldték?
Bocsánat, hogy a hsz-t véletlenül segítőnek jelöltem... Az ablakok között váltogattam, a kurzot meg pont ott volt, és véletlenül rányomtam!
Az nem 3 szeg? Nöm köll szögediösön böszélni.
Aigner Szilárd és Rúzsa Sándor beszélget:
A.Sz.: Nézze barátom, milyen érdekes udvara van a Holdnak! Szerintem holnap köd lesz. R.S.: Szörintöm mög szörda! Kép: Hivatkozás
Üdv.
Van nekem egy ilyen időrelém. Mennyit érhet? Vadi új! Azért kérdem mert el szeretném adni. Tudnátok nekem olyan oldalt mutatni ahol lehet venni ilyet újonnan? Esetleg használtan? Amúgy ezt mihez szokták használni?
Az első, hogy el kellett mennem logopédiai vizsgálatra. A második, hogy ha megkaptam a logopédiai szakvéleményt, akkor az eredetit tovább kellett küldenem az ORSZI-nak néhány egyébb szakvéleménnyel és egy kérvénnyel együtt. Majd várnom kellett, hogy az ORSZI elküldje a határozatot amit nekem az egyetemre be kellett adnom. Ez az egész procedúra, ha letudtam a logopédiai vizsgálatot akkor kb 3 hét-1,5 hónap közötti idő mire kiküldik a határozatot. Én január végén tudtam le a vizsgálatot és kb március elejére kaptam meg a határozatot. Én akkor beadtam az ORSZI határozatát és azóta is várom, hogy megküldjék a határozatot. Igaz, hogy amikor ezt beadtam, akkor passzív félévet teljesítettem. De azért elküldhették volna már.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |