Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2706 / 3601
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Gyanítom, ott van energiaevitel is.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Ja: egy üveg sör meg egy tábla szalonna kenyérrel.
(#) simley hozzászólása Feb 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék ilyet építeni.
Sajnos, nem tudom hogyan fogjak neki.
Valami elektromos emelőre (12V) gondoltam, ami ki emeli a földből.
Peltieres hűtéssel.

Bővebben: Link
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 12, 2017 / 2
 
Ez így elég "vékony"; hol maradt a vereshagyma? Valamint magyar ember bort iszik!
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Nem tudod lehet nagyobb kályha főzőlapot (öntvényt) szerezni?
(#) zolika60 válasza simley hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Hűtés nem kell bele, a föld alatt mindig kellemesen hűvös marad. Mint ahogy a pincében is. Egy ablaktörlő motor meg egy megfelelő menetes orsó és könnyen megoldható.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Sparhel platnit keress. Nem muszáj a Vakerán, csak a példa kedvéért tettem be. Faluhelyen sok ház körül kallódik még ilyesmi, örülnek ha elviszed.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Próbáltam szerezni, mert a krumplilángos csak ilyenen jó ízű, de senki nem tudott adni két faluban sem, pedig fizettem is volna érte.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) Stewe válasza szamóca hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Mekkora kell?
Mert ha öntött vastáblát nehéz is szerezni, acélból akármelyik nagyobb lemezfeldolgozó üzemben levágják neked 4-5-6-8 milliméter vastagságban is. kilónként ~fél euró az anyagár, de ha nem kell számla, "okosban" még olcsóbb.
(#) zolika60 válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Ha még kell körbenézek neked. Mondjuk sokat elvittek már a vastelepre, de szerintem még akad a faluban.
(#) Stewe válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Nem nekem kell, én ki tudnám vágni magamnak, de szamóca 300 kilométerről nem tud érte eljönni....
(#) zolika60 válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Bocsánat Szamócának szántam. Van futár ami simán elviszi.
(#) Stewe válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Kb 20 kilós lemezdarabot már nemigen éri meg a futár kezébe adni....
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Most nézem a "Lakáskultúra" lapban, hogy "fatüzelésű kályha főzőlappal, Houzz / La Castellamonte" 1 618 000 Ft.
Ránézésre mintha egy törpe hokedli szexelt volna egy teatűzhellyel
(#) zolika60 válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Körülbelül 6-7000Ft. Persze csak ha van és ennyit megér.
(#) szamóca válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Nem érted. Próbáltam sima 5mm-es lemeztáblából vágottból. Hátul a fásban rozsdál. Megsül rajta, de nem olyan a sütés, íz.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Ilyesmire én is vadászok, de még nem tudtam eljutni a megfelelő MÉH telepre.
(#) ticko válasza granpa hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Ez hátha jó lesz:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) granpa válasza ticko hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Elég könnyű darab , lesz még jobb is (főleg árban).
(#) Stewe válasza szamóca hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Mert be kell avatni.
A helyzet az, hogy az acél, és az öntöttvas között az egyetlen különbség a széntartalom, aminek a kaja ízére semmi ráhatása sincs, az csak városi legenda. A 4,3% (eutektikum) körüli széntartalom pedig a hő hatására úgyis kiég... A használat közben ráégett szennyeződések (fúj?) teszik azzá az ízforrássá amiről sokat beszélnek, nem érdemes sok ezret kiadni érte. Legjobb, ha azt a rozsdásodó darabot előveszed, és használod.
Másik jelenség, amit nagy gourmetként mindig tapasztalok, amikor te csinálod a kaját, eltelsz az ízével illatával, nem esik olyan jól, mint mikor az öreged nyomta a kezedbe... de csak neked csalódás, azt hiszed nem olyan jó, pedig mindenki más pedig el van varázsolva.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) granpa válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Meg ne haragudj, de néhány tévedés van a posztodban. Ezen kívül mifelénk használat után le szokták tisztítani a platnit, még ha lábos vagy fazék volt is rajta, nemhogy hús, stb. után. Én még nem tudtam úgy eltelni ízzel, illattal a készítéskor, hogy ne esett volna ugyanolyan jól, mintha más tette volna elém (dolgozott volna vele).
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Miben tévednék az acéllal kapcsolatban?
(#) szamóca válasza Stewe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Akárhogy tudományos, nem lett olyan, így maradok az öntöttvasas legendánál.
Sőt mondok még valamit. A lepcsánka kerámiabevonatú tepsiben sem olyan, mint sima vasban. Ez is saját tapasztalat. És ha már magamnak sem hiszek, akkor kinek?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) Robin2 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 13, 2017 1 / 2
 
Ez így van, más a szinergiája a kerámiának és a vasnak. Minden anyag rezgésekből áll, másképp harmonizál a kerámia és a vas az étellel.
Különben tényleg lehet benne valami, más a "kipárolgása", hőátadása, hődinamikája a különböző anyagoknak.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Megcsináltam az ereszcsatornát. Hát mit ne mondjak kabaréba illő szint különbségek vannak amit amatőr fejjel elég volt kibackelni.
(#) granpa válasza Stewe hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Pl: A kiégéssel, azon hőfokon.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Kicsit lejjebb van mint kéne. Így szeles időben a cserépről nem kerül bele a víz. Egyébként az építőiparban egy két centi nem számít. Sokszor még tíz sem.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
(#) (Felhasználó 58569) válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Nálam fél méterrel tettek mellé egy oszlopot, ami a felső teraszt tartja. Megkifogásoltam, erre azt mondták, hogy jó az úgy, biztos elmérték. Amikor fizetni kellett, akkor mondtam, hogy csak a kétharmadát fizetem ki a kialkudott munkadíjnak... és kicsit közelebb álltam a kikészített vasvillához... csendben elmentek.

Utána már inkább magam csináltam a házamon mindent. Fárasztó, de legalább minden olyan, aminek megálmodtam.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
A vasak sosem fognak pont jól állni, szinte mindegyiknél hajlítgatni, vagy a tartó fán variálni kell, ez nem egyedi eset. De mint mondták, nagyon messze van a cserép végétől. Mifelénk bádogosok úgy csinálják, hogy legmagasabb végén a cserép vége a csatorna felső peremével kb. egy szinten van. Lejtés miatt másik végén úgyis már távolabb lesz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 58569) hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Amikor beköltöztünk a házunkba, ami egy ötvenes évek elején épült vertfalú épület, még próbálkoztam mesterekkel, de hamar rájöttem jobb az nekem ha én csinálom.
Következő: »»   2706 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem