Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   831 / 3607
(#) Szárnyas válasza hapro hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Kérdés, hogy milyen a két op.rendszer, milyen típusú partíciókra vannak telepítve az op.rendzserek és melyiket akarod törölni, azt amelyiket előbb, vagy at amelyiket utóbb telepítetted.
Egyébként Xp-nél az indítómenüt a rendszertulajdonságok -> Speciális fül -> Inítás és helyreállítás-nál találhatod. Vagy a vinyó primary partíciójának gyökérkönyvtárában a boot.ini-ben is mkegnézheted és szerkesztheted közvetlenül.
(#) hapro válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Nos ez mindkettő Vista. Egy vinyón vannak, de külön partíción. Milyen típusú, hát gondolom elsődleges, de az is lehet, hogy csak az egyik elsődleges.
Ha úgy van ahogy Norberto mondja, akkor nem is akarom eltüntetni, elvagyok így vele addig amíg besz.rik ez a rendszer is.
A másikkal egyébként az a baj csak, hogy a frissítés körül pörög ezerrel, azaz nem tudja fel frissíteni magát, ugyanis, újraindítás után jön az a képeernyő, hogy frissítés 3/3 fázis, szépen végig megy 100%-ig, és ott újraindul, majd ismét ugyanez következik, majd megint, és megint...Csökkentett módban sem hajlandó elindulni az a rendszer, de már annyira nem érdekel, mert lementettem róla mindent ami az asztalon volt, a rendszer meghajtójára meg amúgy sem mentek semmit, csak ami az asztalra "sikerül".

Ha egyik rendszerből sima formatálással nem lehet megoldani ezt akkor nem is foglalkozok vele, mert nem akarok megint egy új rendszert felhúzni fölöslegesen...
(#) Szárnyas válasza hapro hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Bár nem használok Vista-t, de szerintem nem az MBR-ra készít a Vista rendszerindító menüt, hanem mint az Xp esetében is, az elsődleges partíción helyezi azt el a rendszer indításához szükséges állományokkal együtt. Mikor a második rendszert telepítjük, ennek a renszernek az indításához szükséges fájlok is az elsődleges partícióra kerülnek és ide helyezi el a renszerindító menüt is, ha az op.rendszer észleli, hogy van már egy másik rendszer is telepítve. Szóval, ha az utólag telepített Vista-t akarod törölni, akkor azt minden gond nélkül megteheted, mert az először telepített Vista renszerállományai és a renszerindító menü is megmarad a primary partíción.
(#) hapro válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Igen, viszont a második telepített a jó..
De találtam olyat a Vista-n belül, hogy be lehet állítani, hogy rendszerindításnál melyiket tegyel első helyre, és ott átállítottam, hogy a második telepített jó rendszert tegye oda az első rossz helyett, így már nem is akarom letörölni, mert nem kell ott lennem a bekapcsolás után fél percig, hogy megnyomjam a le nyilat és utánna az entert, hogy töltse a rendszert, mert így automatikusan a jót tölti már.
Vezérlőpult-Rendszer-Speciális rendszer beállítások- speciális fül- Rendszerindítási és hibakeresési funkciók- beállítások, és ott lehet mindenfélét állítgatni a rendszerindításon.
(#) Szárnyas válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Azt azért hozzátenném, hogy ez abban az esetben van így, ha a az első op.rendszer az elsődleges a második a kiterjesztett partícióra lett telepítve. Azt nem tudom, hogy ha mind a két op.rendszer elsődleges partícióra lett telepítve, azt hogyan kezeli a Vista.
(#) Norberto hozzászólása Dec 1, 2009 /

Tudja valaki, hogyan lehet megjelenő, előugró kis buborékszövegeket csatolni bizonyos kijelölt szavakhoz, vagy mondatokhoz az Office Word 2007-ben?

Olyat szeretnék, hogy van írva egy hosszabb szöveg, de menet közben (továbbírás vagy olvasás után) kiderül, hogy valami fontos még szükséges lenne valahova, korábbi helyre.

Valami fontos, de megjegyzésként kéne ott állnia. Szóval az nem jó megoldás, hogy csak beszúrom az új szövegrészletet, megjegyzést arra a bizonyos helyre.

Sokkal feltűnőbb lenne, ha sikerülne valami buborékablakot elővarázsolni, és ha mondjuk egy furcsán megjelölt szövegrészlet, szó fölé érnék, vinném a kurzort, akkor megjelenne a buborékablak és benne a megjegyzés.

Létezik ilyen megoldás?

Én próbáltam megkeresni, de eddig sajnos sikertelenül.
(#) Szárnyas válasza Norberto hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Én ezt ismerem : Beszúrás -> Megjegyzés
Nem tudom ilyenre gondoltál-e? Bár lehet, hogy ez nem jó neked, mert ez a megjegyzés állandóan látható lesz, nem csak amikor a kurzort fölé viszed.
(#) Norberto válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Köszi, ez valóban működik!

Sikerült rájönnöm arra is, hogy tüntethető el "ideiglenesen". Egérkurzor kijelölt hely fölött tartására előjön egy buborék, benne a megjegyzéssel.

(#) Szárnyas válasza Norberto hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szívesen!
(#) kobold válasza Frankye hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Német fórumok fele azt írja, XP-n és afölött nem kell neki driver, a másik fele meg azt, hogy itt van. Csakhogy ez utóbbin semmi nincs, valószínűleg nem frissítették az oldalt, de átneveztek / átpakoltak állományokat...
A gyártó nem is adott ki hozzá illesztőt, ez biztosan jelent valamit.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 2, 2009 /

Ezt nézzétek. Bővebben: Link Kb a második percnél lesz a jó.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Hát igen! A szabály az szabály!
(#) Georgee hozzászólása Dec 2, 2009 /

Egy kis szösszenet.
Idézet:
„Nincs weller pákám, nem vagyok elektrotechnikus és nem forrasztok naponta. A világ legkissebb alkatrészeit használom. És rajtam kívül a többi fórumtárs is érti, hogy mire gondolok, amikor aztmondom ellenállat. Az emaileket megelőzi a fórum, és nem örülünk annak, ha a kezdők összekeverik a moderátort a modulátorral. Büszkén gondolok a HEStore-ra, a webáruházra, a moderátorokra és a felhasználókra. Szeretem az elektrót, az ónszippantót,a forrasztót, és az oszcilloszkópot. Itt ülök a gép előtt. Elektronikában Mi vagyunk a császárok, és igen is itt vannak az ország legjobb elektrósai!

Hobbielektronika! Én így szeretlek”
(#) vicsys válasza Georgee hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Kimaradt a sör és a csajok...
(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Gyorsabb voltam, meg nagyon unatkoztam
(#) mark.budai válasza Georgee hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Na, ez tetszett!
(#) hapro válasza Georgee hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

aha... és a cigivel hogy állsz?
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Jaja, azt be kell tartani. Másik klipben meg valami csirkeszerű állatnak van beöltözve.
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Tessék mondani, itt hol vannak csajok, és hol mérnek sört? :hide:
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Hát ez az! Látod? Én is hiányolom!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Istenem! Mindkettő gyönyörű... Kár, hogy számomra egyik sincs fogyasztható állapotban jelen.
(#) Müszi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Nekem itt a kedvesem, aki a legszebb a világon (az én rangsorolásom szerint), sör helyett meg jó a Kaposvári PÍ víz is
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Vigyázat, fagyos a mosolyuk, lévén tél van, és XP alapúak (lásd a kép jobb széle)
@vicsys: neked csak sör jár, mert párod van. :hehe:
(#) Georgee válasza hapro hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Hááááát (-al nem kezdek mondatot, sajnos nem jött össze, de meginnt neki futok, tanulva a hibáimból)
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

A Windows XP nem egy fürdőruha-divatbemutató neve?

Itt nincs sör, csak kocka. Mennyi is? Affene, mindig elrontom a számolást... (Vajon ehhez a videóhoz kell 16-os karika? Vagy elég a 12-es is? )
(#) hapro válasza Georgee hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Úgy legyen.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Lehet kapni. A csajból operálták ki. :hehe:
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Azért van ott tüdő!
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Én inkább attól félek, mi lesz, ha ő szorongat meg.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Áááá
Egyik ismerősöm is egy időben "tüdőzött"
Következő: »»   831 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem