Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Lapozás: OK   7 / 10
(#) gb197 hozzászólása Máj 9, 2011 /

Sziasztok!
Vásároltam egy BLUEGIGA WT12 bluetooth modult, ami szépen működik is a Pc soros portján. Fogadja a parancsokat, lehet programozni, kapcsolódik mindenhez, csak arra nem jöttem rá, hogyan lehet pl. egy karaktert, vagy karakter láncot átküldeni a vevő résznek, mondjuk a Pic-nek? Esetleg hogyan tudna fogadni adatot egy hasonló WT12 + PIC összeállítástól egy PDA vagy teló? Van esetleg valakinek valami ötlete?
(#) kly hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni a következőben.
Van egy ilyen BT modulom de már vagy 1 órája szívok vele, nem bírom életre kelteni nem válaszol soros vonalon. Próbáltam már simán soros portról (szint illesztve) és most már a PICkit2 vel is. táp 3,3 volt. Kínomban már RX -TX csere kipróbálva de semmi életjel.

Esetleg ismerős valakinek ez a modul? lehet nem jól próbálkozom vele?
elvileg a PIO11 alacsony, magas szintje kéne hogy kiválassza az üzemmódot AT parancs és transzparens mód között de nem megy ....

Bővebben: RAJZ
Bővebben: MODUL

Bővebben: ÍGY PRÓBÁLOM

btmodul.JPG

(#) zaik válasza kly hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Szia,

amennyiben a konkrét modul ismeretes, úgy az adatlapján gyakran megtalálhatóak az ajánlott bekötési módok. Ezeken a modulokon indikátor LED-ek számára szoktak kivezetéseket fenntartani (POWER, CONNECTION, Rx, Tx, szívhang...), melyek elég árulkodóak a modul működéséről.
(#) kly válasza zaik hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Szívhang van a PIO8 on (villog egy led ha RESET fel van húzva)
Doksim nincs hozzá ,amit adtak az szerintem nem az övé sajnos ezért szívok.

Ezért gondolom a táp és a föld rendben van

Sajnos elég aluldokumentáltak ezek az eszközök. Nyugalmi magas feszültségszint megvan Tx (vagy Rx, attól függ, honnan nézzük) lábon? Baud rate megfelelően be van állítva? Esetleg a vonali szintre lehetne mérni kommunikáció közben szkóppal vagy a pickit logikai analizátorát erre használva. Egyelőre ezek jutottak eszembe.

RX TX 3.4 volt mérhető, gondoltam valaki látott már ilyen modult és felismeri , talán rossz lábon próbálkozom?

Arra jutottam hogy rossz a modul vagy rossz lábon próbálkozom kommunikálni vele.

Szia,

engem erre a modulra emlékeztet, a képeid alapján. UART CTS-t, RTS-t összekötötted? Ha nem kezeled hardverből az adatfolyamot, akkor kellene.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia! Én BTM112 modult használok Bővebben: Link Egy 5V-os fetes és egyszerű feszültségosztós illesztővel! Ha tápot adok neki kell a lednek villogni és ha csatlakoztatom hozzá kell neki a PIN kód ami a modul adatlapján található! Az nélkül nem csatlakozik! Ha csatlakozva van a led folyamatosan világít PicKit2 -re rádugva az Uart Tool segítségével lehet tesztelni a melyen a portot be kell állítani.. A BT portra én term95 progival léptem rá és amit azon írok azt a másik kezelőprogramban szépen vissza kell tudni olvasni.. A sebességet is be kell állítani az enyémen 19200 az alapbeállítás..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

A kapcsolásokban,hol alkalmazom nálam úgy működik,hogy az RX-TX,TX-RX van összekötve tehát keresztben..
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

A képeidet nézegetve én a kéket és a sárga vezetéket felcserélném a programozónál mert nálam úgy működik..

adapter.GIF

(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia

Kivágtam a modult a kukába, tuti behalt valamiért a UART portja.
Szerzek másikat, azért köszi.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia! Kár volt még egyet meg kellett volna nézni rajt! Adni neki simán 3,3Voltot az rx/tx vonalat összezárni ha rajt a táp majd a Bluetooth programban csatlakozni és Term95 progival teszteli úgy,hogy a portot kiválasztod és mit text módban beírsz és elküldesz annak az adatnak vissza kell jönni.. Ha ez megy jó a modul ha nem akkor nem jó! A PIN kódot azt kérnie kell mert az nélkül nem lehet rácsatlakozni az biztos..
(#) spepe válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Igen, szerintem. Sőt a LED-ek kivezetéseire is köthetnél két LED-et. Jah meg szerintem jobb lett volna ha maratsz egy panelt vagy kikötöd a lábakat próbapanel-re.

A kód vagy 1111 vagy 0000 vagy 1234 vagy az adatlapban le van írva.

Nem melegítetted véletlenül túl amikor forrasztottad? Mivel csináltad? Esetleg statikus kisülés?
(#) patexati válasza spepe hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

SZIA! Ha beleolvastál volna a topicba láthatnád,hogy nem nekem van a modullal a problémám!
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Ez a modul alapból CL módban van így nem lehet rá csatlakozni. Előbb AT parancsokkal be kell állítani de ez nem sikerült......
(#) kly válasza spepe hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szerintem a MAX 232 nyírta ki.
RX lába alapból 5 volton van ha lebeg és ezt kötöttem a modul TX ére ami nem is baj ha van a modulon táp mert lehúzza 3,3 ra de amint kikapcsolom a modul tápját felszalad 5 V ra. (max232 külön tápról ment föld közös)

Szerintem ez nyírhatta ki, nincs más ötletem.
Vagy eleve rossz volt..
(#) zaik válasza kly hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia,

bocsánat, hogy ismétlem magam, de CTS, RTS vonalak le vannak kezelve? A képeid alapján nincsenek.
Ha trivialitást írtam, bocs.
(#) spepe válasza patexati hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Uhh, bocsi!!! Szerintem mellé nyomtam a válasznál vagy valamit elkavartam. Elnézést!
(#) kly válasza zaik hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Szia

Nem volt bekötve az RTS,CTS de ha ennek a nyüves modulnak kötelezően használni kell akkor megette a fene az egészet mert ahova szánom ott csak 3 vezetékes kapcsolat jöhet szóba.
Egyébként ennek a modulnak az 1.0 verziójához nem kell vezérlővezeték bekötés, persze ez nem jelenti azt hogy a 2.0 hoz se kell.....
(#) zaik válasza kly hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Szia,
össze is kötheted őket, akkor is működik rendesen. Biztosra nem lehet állítani, hogy melyik modulnál kell vagy sem, ha már kivezette a gyártó, akkor feltételezhető, hogy nem véletlenül tette.
Vonalon meg se mozdul a jelszint kommunikáció közben?
(#) kly válasza zaik hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Modul RX én ott van a kérésem de modul TX stabil magas szinten marad. Vagyis semmi válasz.....
(#) kiborg hozzászólása Szept 28, 2011 /

Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy két uC-t össze lehet kötni BT-n keresztül PC kihagyásával? (vagy erre milyen más rendszer lenne alkalmas?) Fontos lenne, hogy RF kapcsolat legyen max távolság 100-150m sík terepen. És PC nélkül. Ideális lenne, ha RX/TX-el kommunikálnának.Nem feltétel a kétirányú kommunikáció.
Üdv Kiborg
(#) sanyatuning válasza kiborg hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

ha csak soros kommunikációt akarsz nincs értelme a "bonyolult és drága" bluetooth-t használni
sokkal egyszerűbb technológia kell neked
egy mini Transceiver

pl.: http://www.hestore.hu/prod_10027960.html
(#) kiborg válasza sanyatuning hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Hali!
Aha, akkor ez ok.Viszont tudja ez is a 100-150m-t?
A kékfog tudom, hogy képes arra, hogy másik kékfog nem zavarja össze. Ez itt is így van? ( mert tapasztaltam, hogy egy 433 modult ha üzemeltetek és közben másik 433as modult is bekapcsolok, akkor lehalt mindkettő).
(#) phon hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok!

Beszereztem én is egy BTM-112-es Bluetooth modult, amit az adatlapon ábrázolt módon felszerszámoztam. A modullal sikeresen tudok kommunikálni: tudok nevet, pinkódot, üzemmódot állítani, le tudom kérdezni ezeket és a környező BT készülékeket stb., mindezt összhangban a beállításokkal. Egy valamit nem tudok: kapcsolódni egy másik készülékhez. A dolgok menete általában a következő:

ATO1 ->OK
ATF? ->OK és kiírja a környező készülék 12 jegyű azonosítóját (a telefonom)
ATD=azonosító ->OK
ATA->OK a DataLink LED heves villódzásba kezd, a telefonom kéri a PIN-t, megadom neki, kiírja, hogy párosítva. Közben a LED továbbra is villog, majd egy perc múlva a modul közli, hogy time out, fail to connect.

Most már kínozom egy ideje, de mielőtt dobnám a modult, megkérdezném, hogy van-e esetleg ezzel tapasztalatotok?
(#) Panhard válasza phon hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Hello, nekem is van egy ilyen modulom EBBEN a cuccban. Kapcsolódni nekem sem sikerült a modul felől, ezért PC felől csatlakozok a modulra, úgy működik rendesen. A modul Slave-ként van beállítva, és a pin kód kérés is ki van kapcsolva. Üdv,
(#) phon válasza Panhard hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Értem. Az én modulom Masternek van definiálva. Ezek szerint a telefon nem akar Slave lenni?
(#) pingu998 hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok.
Arra adtuk a fejünket, hogy csinálunk egy PIC vezérelt hőmérőt, amely bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonnal. Tudnátok nekünk valami segítséget adni, hogy hogy is kezdjünk hozzá.
Van egy PICKIT 3 as programozó és egy 18F45K20 as PIC eszközünk. A bluetooth modult pedig külön vennénk meg hozzá. C-ben akarunk programozni, mert azt nagyjából tudjuk Valami útmutatást tudnátok-e nekünk adni?
A válaszokat előre is köszönjük. Lehetőleg minél hamarabb. Köszönjük még egyszer.
(#) gb197 válasza pingu998 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia!
Valami hasonló dolgot készítek én is és sikerült megtalálni a megfelelő példákat hozzá. A pic-hez a minta forrást file-t a Microchip oldaláról ingyen letöltheted, ez kezdésnek ok. A telefont viszont Java-ban kell programozni, ez az egyszerűbb, ill. ehhez lehet találni többféle mintát és kész alkalmazást, ami Android alatt kiválóan fut.
Java minták itt: Link
Következő: »»   7 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem