Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Lapozás: OK   10 / 10
(#) kzozo válasza Beles hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Én akkor tapasztaltam hasonlót, amikor nagy volt a távolság a Bluetooth adaptert és a modul között. BTM-112-t használtam, és a max távolságot teszteltem. Kb 6-7 m-en még működött, de a válaszidő nagyon megnőtt, közel 0.5sec is volt.
(#) Beles válasza kzozo hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Sajnos ez sem az oka, mert fél méterre van a két BT egymástól. Már kezdem feladni, és más megoldást keresni. Gondoltam arra is, hogy megpróbálom HID eszközként használni a bluetooth, mert az elvileg az gyors elérést tesz lehetővé. De a számítógépen sajnos valamiért nem hajlandó a program kapcsolódni, ha HID eszközként van konfigurálva az eszközöm. Egyébként RN-42 bluetoothom van, a chipcadnél vettem.
(#) AMD hozzászólása Márc 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy BTM-222 Bluetooth modulom. AT parancsokra semmit nem reagált. Észrevettem egy elkötést, a TX lába közvetlen a tápfeszültségen volt (3,3V). Nem tudom, hogy milyen a belvilága, ettől belehalhatott-e. Az USB TTL átalakítóval küldöm neki parancsot a Hercules programból, bluetooth-on keresztül elküldi. Fordítva nem. Semmi jel nincs a TX lábán. Úgy látom más is küzd ezekkel a modulokkal.
(#) nlorant hozzászólása Máj 23, 2014 /
 
Tudtok olyan Bluetooth modult amihez külső antenna csatlakoztatható 4.0 ás szabványú és 1 osztályú (100 Méteres hatótávú 20dBm ) ! Egy router soros portját szeretném Bluetooth kapcsolaton összekötni egy PIC32 mikrovezérlővel! Ezek a modulok tárolják a beállításokat vagy nem ? Tehát minden alkalommal el kell mondani neki hogy a neved pl:test vagy elég egyszer és utána mondjuk átkötőm a routerre és a másik eszköz meg automatikusan mikor meglátja a test nevű eszközt csatlakozik hozzá és utána ugyan úgy használható a kapcsolat mint egy hagyományos soros port?
(#) vassen hozzászólása Jún 11, 2014 /
 
sziasztok,
Kitudna segiteni valaki, egy példaprogrammal a kommunikáció megvalositására, aki használt már BTM112-es modult, és ősszekapcsolta Androidos készülékkel.
Mindkét oldal érdekelne(mikrokonroller(PIC) és Android is)
Elöre is köszönöm
(#) Beles válasza vassen hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Szia!
Ebben a cikkben benne van az androidos megvalósítás. PIC oldalon meg nem nagy ördöngőség, csak UART-t modult kell lekezelned. Sajnos az oldalon nincs PIC-re, csak AVR-re cikk. Ha kell, tudok PIC-re példakódot adni.
(#) vappa hozzászólása Nov 30, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy HC-06 Bluetooth modult tesztelek PIC-kel. Minden remekül működik, van kapcsolat a laptoppal, veszi az adatokat, amiket a PIC-kel küldök a Bluetooth modulon keresztül stb.
Szeretném megfordítani az adatforgalom irányát és a laptopról küldeni az adatokat (pl.karaktereket).

Abban kérek segítséget, hogy miként lehet a Hyperterminállal billentyűzetről bevitt adatokat (karakereket) elküldeni a PIC felé?
Erre valahogy nem jöttem rá.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) nedudgi válasza vappa hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Ha a laptop veszi az adatokat, akkor csak illesztésbeli probléma lehet, ha a PIC nem kap semmit. A HC-05/06 modulok mindkét irányban (oda-vissza) működnek.
(#) kisherceg79 válasza vassen hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Szia
Én Bt modul és androidos telefon projectbe vagyok benne, nagyrész működik is az egész már. Annyi csak hogy nem pic-el csinálom hanem arduinoval mert az nekem könnyebb.
Ha érdekel szívesen megmutatom.
(#) kszabi hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Sziastok!
Vettem egy hc-06 modult. PC<->PIC közt szeretnék karaktereket küldeni.
jelenleg ott tart a tesztelés hogy kapott tápot, rx tx lábak összekötve.
Realterm programmal tudok adatokat küldeni és vissza is jön.
Txt file-ba irt karaktereket is kiküld és egy másik file-ba a vett adatot el is lehet tároltatni gombnyomásra.
A kérdésem az lenne hogy az megoldható lenne hogy ha egy szoftver adatokat tesz le egy txt-be akkor az külön beavatkozás nélkül kimenjen a bluetoothon, és ha adat jön a pic felöl akkor azzal
felülirjon egy másik txt-t, valahány db vagy egy záró karakter után?
Köszi Szabolcs
(#) nedudgi válasza kszabi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Legegyszerűbb megoldás, ha az a szoftver a soros porton kiküldi a szöveget, és soronként kiírja a fájlba. A bejövő adatok esetén szintén akkor írja a fájlba a bejött karaktereket, ha a soros vonalon sorvége karakter jött. ( A soros port helyett olvass COMxxx portot, ami társítva van a BT modullal.)
Nem értem a szövegfájlok szerepét ebben a felállásban.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) kszabi hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
A realterm progival COM3-ként látom a bluetooth-t. Így van adatforgalom 9600/8/1/N beállítással.
A txt file szerepe az hogy egy planetárium program fejlesztője kiegészítené a progiját annyival hogy
a kiválasztott objektom kordinátáit kiirja egy txt-be.
Ezt szeretném kiküldeni PIC felé ami egy távcsövet vezérel. Így nem kell a távcső vezérlőjében adatbázis kiépítésével vesződni. Persze az is megoldás lehet ha mindig rányomok a realtermben
a send gombra.
(#) nedudgi válasza kszabi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
A program egyből küldheti a koordinátákat egy soros (COM) portra is.
A PIC meg figyelembe veszi, vagy nem. Így mindenkinek kevesebb munkája lenne.
(#) kszabi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Ez így jó lenne. Holnap felveszem a kapcsolatot a fejlesztővel.
Köszi Szabolcs
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem