Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi Jani!
Hamarosan lesz a lottó sorsolás... Tippelj!
A kérdés jó. Sok a mendemonda a neten. Van aki az UTP-re esküszik, van aki az árnyékolt kábelra. Én az utóbbival a leghosszabb vezetékemmel 22m-re vittem a szenzort. Hosszabb vezetékem nem volt. Az UTP-s pasi 450m-ről írt... Szerintem ez már az "Urban Legend" kategória. 100-120m még el is hiszek zajmentes környezetben, jó minőségű kábel esetén.
A sok furatnak 2 szerepe van: Mivel ez fejlesztés, szükség lehet utólag beépíteni még 1-2 alkatrészt. (Ilyenkor jól jön a szabad hely), másrészt meg szellőzést biztosít. (Nem mintha szükség lenne rá, de jól hangzik... )
[OFF]OFF-ként teszem fel, mert bár elektronikás, de mégsem egy nagy valami... Felragasztottam egy RGB LED-szalagot billentyűzetvilágítás gyanánt. A kapcsolót "megtaknyoltam". :zavart2: Most fehérre van bekötve, de lehet majd elkészítek egy panelt a vezérlő-nek és akkor hangulatvilágításnak is használható...
Jó lett az nekem tetszik átmenet is lesz a színek közt?
Sziasztok Fórumozók.
Tegnap délután egy órakor álltam neki sztereó basszus reflex hangsugárzó építésének amit aztán hajnali kettőig megállás nélkül készítettem, majd a hátlap elkészítésével és befejezésével elkészült a csoda. A hangsugárzók oldalanként 35Kg -ot nyomnak és mindössze 80db csavar gondoskodik az egyben tartásukról. A hangszórók kívül belül tömítve vannak, az álló hullámok kialakulásnak megakadályozásnak érdekében tetőtől talpig kivan bélelve szivaccsal. A hangládában egy 100W -os SAL hangszóró gondoskodik a gazdija kényeztetéséről. Nem ér fújolni! Az erősítő amiről üzemel (még nem végleges verzió) egy 2x11W(!) -os jószág. Egyszerű integrált áramkörös duo blokk végfokozatról van szó (Ami közel 25 éves nem tudom pontosan, persze japán micsubicsi kreálmányról van szó), ami hídba van kötve így adva le azt a szörnyű 11W -ot majd ezt duplázva 22W -os összteljesítményt. Ezt azért írom le, mert rendkívül meglepődtem a hangján, továbbá hogy milyen erősen tud megnyilvánulni a mély tartományban. Ekkor határoztam el, hogy akkor ezt hozzácsapom. Az erősítőről még képet nem rakok fel, mert erősen tesztpados verzió, a bemenetére még hiányol egy impedancia illesztő fokozatot, elektronikus úton működő analóg csatorna választót továbbá egy sztereó hangerő szabályzót ami szintén elektronikus úton vezérelhető (nem digitális).
A programot azóta már módosítottam, hogy átmenetes legyen, az is kétféle sebességgel, csak arról nem készült videó.
A lenti szomszéd (ha van) biztosan díjazni fogja.
A lenti szomszéddal nagyon jóban vagyok, szerintem te is ismered! (A sáNtán)
Nem olyan rég agresszív kis malackodtam az e lehullott cdredméyne: 0 dühös szomszéd 14db lehullott cd 2 lehullott fénykép egy zörgő kilincs. Aki ideállít-nekem egy 2x500W -os hangcuccal, azt messzir elhajtom!
Ügyes munka. Talán a kábbel nem erre a célra való Én is meglepődtem milyet szólhat egy 1554q annó és az is csak hidalt 2x 22W max. Gratula :yes: . u.i.: Melyik csavargyár szponzorált?
A szponzor neve titkos, de nagyon nagy multiról van szó, inkább nem marketingelek, annyit úgy sem keresnének rajtam keresztül.
Hoppá 84db csavarról van szó, hangszóró felfogatást kihagytam. A szivacsok egy építkezésről lettek megnyihaha, ami persze szemét volt, mert ezekbe volt csomagolva a LON buszos klímavezérlő taszter tonnaszám. A bútorlapok meg gondosan válogatottak voltak, már egy ideje vadásztam a masszív darabokat. A ragasztó szalag amit a tömítéshez használtam olyan erős, hogy a bicikli gumim megtudtam vele ragasztani.
Az áramkör teszik amit összeraktál, van is itthon vagy 5db bontva majd kipróbálom mit tudnak.
Amit jelenleg használok az egy AN7166 -os párban, a japán micsubicsi gyártotta régen (25 - 30 éve talán nem tudom) azóta már a Panaszonik "foglalkozik" vele, ami annyiban nyilvánul meg, hogy sokkal zajosabb, kevésbé terhelhetőbb, nem viseli annyira tartósan magas hőmérsékletet köszönhető a hőleadó felület és a tokozás közel felére való vissza szorítása miatt (egyértelműen kommerz piacra szánva ezzel)!
Tökéletes munka érdekes ,hogy másnak nincs hozzáfűznivalója de mindenképp precíz és aprólékos munka !
Jó lett!
Nekem is van egy ilyenem, bár én nem ledszalagot használtam, hanem csak 5db led et, 3 5mm est és 2 SMD t, amit egy sima papírszalagra tettem. Annyi ötletet adnék neked, hogy én egy kis piros nyomógombot használok a felkapcsolására, aminek csináltam egy nagyon egyszerű alumínium tartókonzolt. Egy kis darab van összehajlítva, és annak a közepén egy lyuk. Ebben van a kapcsoló. Ez a konzol egy csavarral van feltekerve, és sokkal kényelmesebb használni. Mennyibe kerül egy ilyen ledszalag? A síma érdekelne, nem az RGB
Hát amiről a kép készült az pár éves darab és nemtudom minek raktam a kimenetbe a kondikat de szól elfogathetóan. nekem is van pár ilyen ic és egyiket sem vettem Egyszer megküldtem 24 V-al is és túlélte ,de ezt nem ajánlom senkinek és a képen látható 16 V -os elkónál is nagyobb feszűt kell berakni. Aztsem tudom már miféle italos álapotban küldtem meg a nyákot annyi ónnal ,építettem dobozba autós erősítőnek is ilyen ic -vel.
Köszönöm! Ma elvittem egy próbára ahol nagyon elégedettek voltak a zenészek. Próbáltam felvételt csinálni hogy szól CD -ről de a fényképező állandóan szabályozgatta a hangot automatikusan így nem lett túl jó. De talán a felvett kép jobb lett. cd vel
Sziasztok ! Elkészült végleg a Minis Stroboszkóp v1.0.
A programot én írtam, hiszen 12F683-al megy. A nyákot is, és a kapcsolást is én találtam ki, csak a kapcsolásban segítettek. Amit tud: 10 fehér led tranzisztorral meghajtva, 40ms-on villognak. A video: Bővebben: Link Köszönet : Vicsys mesternek az önzetlen segítségért amit nyújt már hónapok óta, és segít nekem, valamit trudnai-nak a tranzisztor illesztésének a segítségében. Köszönöm fiúk, pacsi! U.i.: ha valakinek kapcsolás, nyák illetve hex kell, írjon !
Hát, ha be tudom valahogy iktatni.. Csak kell segítség, de jó ötlet lenne. Köszönöm !
Jó lett, grat Amúgy jól látom, hogy 1 LED nem villog?
Jó a szemed. Igaz, de még a video készítés után visszakötöttem.
Jó a strobi gratula
Zenére nem fog menni?
Jani!
Gratula, szépen haladsz! :kalap: Most egy kis kritika: Ha jól látom, a 78L05 kimenetét terhelted meg a 10db. leddel. Az a nagy mákod, hogy még működik. Az egyik: Írtam, hogy az IC összesen 100mA-rel terhelhető. Ha átmegy zárlatba a tranyód, akkor 20mAx10=200mA fölé ugrik a felvett áram. (Szó mi szó, így is, csak csupán néhány ms-ra...) Ráadásul ez nagyon megrángatja a PIC tápfeszét is, amit a PIC-ek nem nagyon tolerálnak. Mondtam, hogy a puffert, tedd a ledekhez a legközelebb, hogy abból vegyék ki a nagy áramcsúcsokat. Erre látom, hogy ott figyel a PIC mellett. A stab IC-t sem illik így használni. A bemenetén és kimenetén is kell puffer és Decoupling kondi is (10...100nF). Arról már nem is beszélve, hogy írtam, hogy kellene rá csatlakozó. Ha jól látom, simán beforrasztottad a kábelt. (Mondjuk azt sem értem minek a 10+1 szál vezeték, mikor összesen elég lett volna 2 szál is...) Végezetül pedig, a nyákod most már very szép, de nagyon pazarlós a kivitel. Hiányoznak róla a felfogatáshoz, rögzítéshez szükséges furatok.
Geri303: még nem. Dehát, minek , így is ok?!
Vic: Azon akkor változtatok, meg az egész nyákon is. Rakok rendes stabkockát. Nem értem a decoupling kondival mi a baj? Az elkós részt sem értem, na meg a drótosat főleg nem, hiszen minden ledre külön megy a +, - tápfesz. Na , majd magyarázd el egy megfelelő topikban, üzenetben.
Csak annyi a gond a ledekkel szerintem, hogy mivel úgyis egyszerre vezérled az összeset, akkor nem kellene minden lednek külön ellenállás és külön vezeték. Párhuzamosan kell kötni az összes ledet és ehhez számolni egy ellenállást.
Aha, értem, pl 1k-ohm, mert 10*100 ohm. Na , majd áttervezem.
Hát nem. Még azt is meg lehet csinálni, hogy magára a ledre forrasztod az ellenállást és ott utána egyesíted is. Így is csak két vezeték megy majd, és az ellenállások közvetlenül a ledek mellett lesznek.
Így gondoltam én is. Mármint mind a két variációt.
Sziasztok!
Elkészült egy igazi hobbiműszer: 1,3 Megás kétsugaras PC oszcilloszkóp. Használata kényelmes, mert USB-n csatlakozik a géphez, tehát könnyen üzembe helyezhető és nem kell külön táp hozzá. A program nagytudásu és pontos, az egész nem került 10e forintba. Ha valakit érdekel, a PPM Oszcilloszkóp topikban szívesen válaszolok.Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |