Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   764 / 1682
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Szia ! Ügyi ! Program is a tied?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Köszi Jani!
Hamarosan lesz a lottó sorsolás... Tippelj!
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Kitippelek egy egész .hex filet.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
A kérdés jó. Sok a mendemonda a neten. Van aki az UTP-re esküszik, van aki az árnyékolt kábelra. Én az utóbbival a leghosszabb vezetékemmel 22m-re vittem a szenzort. Hosszabb vezetékem nem volt. Az UTP-s pasi 450m-ről írt... Szerintem ez már az "Urban Legend" kategória. 100-120m még el is hiszek zajmentes környezetben, jó minőségű kábel esetén.
A sok furatnak 2 szerepe van: Mivel ez fejlesztés, szükség lehet utólag beépíteni még 1-2 alkatrészt. (Ilyenkor jól jön a szabad hely), másrészt meg szellőzést biztosít. (Nem mintha szükség lenne rá, de jól hangzik... )
(#) zolee1209 hozzászólása Júl 2, 2011 /
 
[OFF]OFF-ként teszem fel, mert bár elektronikás, de mégsem egy nagy valami... Felragasztottam egy RGB LED-szalagot billentyűzetvilágítás gyanánt. A kapcsolót "megtaknyoltam". :zavart2: Most fehérre van bekötve, de lehet majd elkészítek egy panelt a vezérlő-nek és akkor hangulatvilágításnak is használható...
(#) Mybuster válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Jó lett az nekem tetszik átmenet is lesz a színek közt?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 2, 2011 / 1
 
Sziasztok Fórumozók.

Tegnap délután egy órakor álltam neki sztereó basszus reflex hangsugárzó építésének amit aztán hajnali kettőig megállás nélkül készítettem, majd a hátlap elkészítésével és befejezésével elkészült a csoda.

A hangsugárzók oldalanként 35Kg -ot nyomnak és mindössze 80db csavar gondoskodik az egyben tartásukról. A hangszórók kívül belül tömítve vannak, az álló hullámok kialakulásnak megakadályozásnak érdekében tetőtől talpig kivan bélelve szivaccsal.
A hangládában egy 100W -os SAL hangszóró gondoskodik a gazdija kényeztetéséről. Nem ér fújolni!
Az erősítő amiről üzemel (még nem végleges verzió) egy 2x11W(!) -os jószág. Egyszerű integrált áramkörös duo blokk végfokozatról van szó (Ami közel 25 éves nem tudom pontosan, persze japán micsubicsi kreálmányról van szó), ami hídba van kötve így adva le azt a szörnyű 11W -ot majd ezt duplázva 22W -os összteljesítményt. Ezt azért írom le, mert rendkívül meglepődtem a hangján, továbbá hogy milyen erősen tud megnyilvánulni a mély tartományban.
Ekkor határoztam el, hogy akkor ezt hozzácsapom.
Az erősítőről még képet nem rakok fel, mert erősen tesztpados verzió, a bemenetére még hiányol egy impedancia illesztő fokozatot, elektronikus úton működő analóg csatorna választót továbbá egy sztereó hangerő szabályzót ami szintén elektronikus úton vezérelhető (nem digitális).
(#) zolee1209 válasza Mybuster hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
A programot azóta már módosítottam, hogy átmenetes legyen, az is kétféle sebességgel, csak arról nem készült videó.
(#) Zsora válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
A lenti szomszéd (ha van) biztosan díjazni fogja.
(#) _ampervadasz_ válasza Zsora hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
A lenti szomszéddal nagyon jóban vagyok, szerintem te is ismered! (A sáNtán)

Nem olyan rég agresszív kis malackodtam az e lehullott cdredméyne: 0 dühös szomszéd 14db lehullott cd 2 lehullott fénykép egy zörgő kilincs.
Aki ideállít-nekem egy 2x500W -os hangcuccal, azt messzir elhajtom!
(#) skero válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Ügyes munka. Talán a kábbel nem erre a célra való Én is meglepődtem milyet szólhat egy 1554q annó és az is csak hidalt 2x 22W max. Gratula :yes: . u.i.: Melyik csavargyár szponzorált?

PICT0010.JPG
    
(#) _ampervadasz_ válasza skero hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
A szponzor neve titkos, de nagyon nagy multiról van szó, inkább nem marketingelek, annyit úgy sem keresnének rajtam keresztül.
Hoppá 84db csavarról van szó, hangszóró felfogatást kihagytam.
A szivacsok egy építkezésről lettek megnyihaha, ami persze szemét volt, mert ezekbe volt csomagolva a LON buszos klímavezérlő taszter tonnaszám.
A bútorlapok meg gondosan válogatottak voltak, már egy ideje vadásztam a masszív darabokat.
A ragasztó szalag amit a tömítéshez használtam olyan erős, hogy a bicikli gumim megtudtam vele ragasztani.
(#) _ampervadasz_ válasza skero hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Az áramkör teszik amit összeraktál, van is itthon vagy 5db bontva majd kipróbálom mit tudnak.

Amit jelenleg használok az egy AN7166 -os párban, a japán micsubicsi gyártotta régen (25 - 30 éve talán nem tudom) azóta már a Panaszonik "foglalkozik" vele, ami annyiban nyilvánul meg, hogy sokkal zajosabb, kevésbé terhelhetőbb, nem viseli annyira tartósan magas hőmérsékletet köszönhető a hőleadó felület és a tokozás közel felére való vissza szorítása miatt (egyértelműen kommerz piacra szánva ezzel)!
(#) DJanosi válasza huba hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Tökéletes munka érdekes ,hogy másnak nincs hozzáfűznivalója de mindenképp precíz és aprólékos munka !
(#) lewi válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jó lett!
Nekem is van egy ilyenem, bár én nem ledszalagot használtam, hanem csak 5db led et, 3 5mm est és 2 SMD t, amit egy sima papírszalagra tettem.
Annyi ötletet adnék neked, hogy én egy kis piros nyomógombot használok a felkapcsolására, aminek csináltam egy nagyon egyszerű alumínium tartókonzolt. Egy kis darab van összehajlítva, és annak a közepén egy lyuk. Ebben van a kapcsoló. Ez a konzol egy csavarral van feltekerve, és sokkal kényelmesebb használni. Mennyibe kerül egy ilyen ledszalag? A síma érdekelne, nem az RGB
(#) skero válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Hát amiről a kép készült az pár éves darab és nemtudom minek raktam a kimenetbe a kondikat de szól elfogathetóan. nekem is van pár ilyen ic és egyiket sem vettem Egyszer megküldtem 24 V-al is és túlélte ,de ezt nem ajánlom senkinek és a képen látható 16 V -os elkónál is nagyobb feszűt kell berakni. Aztsem tudom már miféle italos álapotban küldtem meg a nyákot annyi ónnal ,építettem dobozba autós erősítőnek is ilyen ic -vel.
(#) skero válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Köszönöm! Ma elvittem egy próbára ahol nagyon elégedettek voltak a zenészek. Próbáltam felvételt csinálni hogy szól CD -ről de a fényképező állandóan szabályozgatta a hangot automatikusan így nem lett túl jó. De talán a felvett kép jobb lett. cd vel
(#) janikukac hozzászólása Júl 3, 2011 /
 
Sziasztok ! Elkészült végleg a Minis Stroboszkóp v1.0.
A programot én írtam, hiszen 12F683-al megy. A nyákot is, és a kapcsolást is én találtam ki, csak a kapcsolásban segítettek. Amit tud: 10 fehér led tranzisztorral meghajtva, 40ms-on villognak.

A video: Bővebben: Link

Köszönet : Vicsys mesternek az önzetlen segítségért amit nyújt már hónapok óta, és segít nekem, valamit trudnai-nak a tranzisztor illesztésének a segítségében. Köszönöm fiúk, pacsi!

U.i.: ha valakinek kapcsolás, nyák illetve hex kell, írjon !
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Hát, ha be tudom valahogy iktatni.. Csak kell segítség, de jó ötlet lenne. Köszönöm !
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jó lett, grat Amúgy jól látom, hogy 1 LED nem villog?
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jó a szemed. Igaz, de még a video készítés után visszakötöttem.
(#) geri303 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jó a strobi gratula
Zenére nem fog menni?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jani!
Gratula, szépen haladsz! :kalap:
Most egy kis kritika: Ha jól látom, a 78L05 kimenetét terhelted meg a 10db. leddel. Az a nagy mákod, hogy még működik. Az egyik: Írtam, hogy az IC összesen 100mA-rel terhelhető. Ha átmegy zárlatba a tranyód, akkor 20mAx10=200mA fölé ugrik a felvett áram. (Szó mi szó, így is, csak csupán néhány ms-ra...) Ráadásul ez nagyon megrángatja a PIC tápfeszét is, amit a PIC-ek nem nagyon tolerálnak. Mondtam, hogy a puffert, tedd a ledekhez a legközelebb, hogy abból vegyék ki a nagy áramcsúcsokat. Erre látom, hogy ott figyel a PIC mellett. A stab IC-t sem illik így használni. A bemenetén és kimenetén is kell puffer és Decoupling kondi is (10...100nF). Arról már nem is beszélve, hogy írtam, hogy kellene rá csatlakozó. Ha jól látom, simán beforrasztottad a kábelt. (Mondjuk azt sem értem minek a 10+1 szál vezeték, mikor összesen elég lett volna 2 szál is...) Végezetül pedig, a nyákod most már very szép, de nagyon pazarlós a kivitel. Hiányoznak róla a felfogatáshoz, rögzítéshez szükséges furatok.
(#) janikukac hozzászólása Júl 3, 2011 /
 
Geri303: még nem. Dehát, minek , így is ok?!

Vic: Azon akkor változtatok, meg az egész nyákon is. Rakok rendes stabkockát. Nem értem a decoupling kondival mi a baj? Az elkós részt sem értem, na meg a drótosat főleg nem, hiszen minden ledre külön megy a +, - tápfesz. Na , majd magyarázd el egy megfelelő topikban, üzenetben.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Csak annyi a gond a ledekkel szerintem, hogy mivel úgyis egyszerre vezérled az összeset, akkor nem kellene minden lednek külön ellenállás és külön vezeték. Párhuzamosan kell kötni az összes ledet és ehhez számolni egy ellenállást.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Aha, értem, pl 1k-ohm, mert 10*100 ohm. Na , majd áttervezem.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Hát nem. Még azt is meg lehet csinálni, hogy magára a ledre forrasztod az ellenállást és ott utána egyesíted is. Így is csak két vezeték megy majd, és az ellenállások közvetlenül a ledek mellett lesznek.
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Így gondoltam én is. Mármint mind a két variációt.
(#) t0bi hozzászólása Júl 3, 2011 /
 
Sziasztok!
Elkészült egy igazi hobbiműszer: 1,3 Megás kétsugaras PC oszcilloszkóp. Használata kényelmes, mert USB-n csatlakozik a géphez, tehát könnyen üzembe helyezhető és nem kell külön táp hozzá. A program nagytudásu és pontos, az egész nem került 10e forintba.
Ha valakit érdekel, a PPM Oszcilloszkóp topikban szívesen válaszolok.Bővebben: Link
(#) vicsys válasza t0bi hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Jó kis műszer!
Következő: »»   764 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem