Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés

Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 34
(#) laszlo987 válasza laszlo987 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Elnézést gépelési hibákért.
(#) hangmester73 válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Üdv. Én szoktam fazonhuzallal tekerni főleg mc caulyt, jbl beyma, stb a huzalt élére állítva kell tekerni és csak egy sort , a cséve illesztésnél akkora rést hagyok ki amin a drót vissza fér és igy a megfelelő lesz az ohm is és a súlya is. A gyár is így tekercsel az én tekercselő gépem eddig nem tudta ezt de egy kis áralakítással sikerült megoldani és ami eddig sok idővel telt az most hamar elkészül. Itt van az oldalam menj le az aljára és nézd meg a 4"-os mc caully tekercset azt fazonhuzallal tekertem és még eddig mind hibátlanul működnek.
http://gibbonaudio.hupont.hu/
(#) sound.man hozzászólása Okt 31, 2011 /

A buli folyamán történt egy kis baleset.. Egyik hangszóró totálkáros lett a mélyládába szétszakította a tekercs a membránt meg az egész csévét.. Mielött valaki elkezdene hurrogni nem volt túlhajtva a végfok, clip nem villant és így ment szét. A másik hangszórón meg nem tudom mi lett de az meg súrol mintha a drót alatt felnyomta volna a tekercset a ragasztó? és azért.. Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem tudna nekem ebbe valamilyen masszív tekercset csinálni? 4" a lengő benne és 18" a hangszóró.
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Csak úgy kiváncsiságból:
Mekkora végfokkal hajtottad ? Milyen ládába, a mit?
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Voice acoustic hangszóró, martin wsx koppintásba ment. A végfok papíron 800W 8ohm mérve RMS-be 950, de azt mondta aki mérte h csúcsokba sokkal több jön ki belőle.. Nem tudom elvileg 2ohmig meg le ez a végfok.. Clip-be nem volt a végfok.
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Na akkor miért csodálkozol, hogy szerencsétlen hangszóród igy járt ?
Én 32 ohmosba csináltatnám helyetted. Úgy legalább hosszú életű lenne
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Elvileg 800W RMS-t mondtak.. Amelyiknek nem szakadt szét a membránja annak a tekercse se tört szét sőt semmi baja nincs a tekercsének.. Szerintem bírta volna csak nem volt rendesen összerakva mert már volt javítva mind a két hangszóró.
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Ha tudnék szerezni Bővebben: Link ilyen üvegszálat lengőnek, formát tudok esztergáltatni miniméter pontosan sőt tizedminiméter pontosan.. már csak a huzal átmérője kellene és hogy eporapidom van jelenleg itthon és ha megtekercselném az eporapid nem engedne el? Membránt azt cserélni kell meg a porvédőt, de a pille az egybe van.
(#) pacal76 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Igen látszik is hogy járt benne valaki. Éppen ezért tanácsolom hogy fordulj inkább szakihoz ha még hallgatni szeretnéd valaha ezeket jó kis szórókat!
Jó viszont látni a fényképemet.
(#) pacal76 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Továbbá fazonhuzalt sem tudom honnan fogsz tudni szerezni.
(#) sound.man válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Nem fazonhuzalos. Ezeket nem én javítottam.
(#) hangszoros válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szerintem ne görcsölj a fazonhuzalra, mert van annyi hátránya mint előnye.
Eporapidot nem ajánlom, mert nem szereti a meleget.
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Akkor milyen ragasztót ajánlasz amit be tudok szerezni?
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Nem vagyok képbe, hogy miket lehet kapni. 100 fok felett legyen még szilárdsága. Amit szerettem azt már nem gyártyák. 135 fokon még , húzó, nyiróő lefejtő még speckozva volt. Csak kilósba volt! 20 éve 20-onezerért.

Te mennyiért tudnál nekem csinálni bele két izmos tekercset?

Nem szívesen, mászok bele ilyesmibe. Nem azért mert nem tudnám megcsinálni, hanem a nézeteim ellen van.
Én maradi vagyok: Nem az a jó hangszoró, amibe a paksi erőmüvet bele kell tolni, hogy csináljon valami jó nagy ?lármát. Azt is figyelmen kivül hagyják a felhasználók, hogy a Watton kivül is vannak korlátok -mehanikai-. Ez az élletartamban is megynyilvánul!
20-30éves klaszikus hangszorók tudnak füllhalás ( nem a gyomormozgatássl ) útján örömet okozni a táncolóknak.

Mostani fiataloknak sajnos a gyomormozgató mély kell és nincs mese ott tolni kell bele a ládákba a wattokat keményen, mert amúgy nem lesz meg. Hiába érzékeny a láda akkor is kell bele watt nem is kevés. Sima 4"-os lengő, nekem csak a tekercs kellene, többit már összetudom rakni, többi dolgot be is tudom szerezni rá, csak nem akarok tizen-huszon ezreket kidobni olyan helyekre ahol az se biztos, hogy úgy megcsinálják ami már tényleg jó. Ez se a túl hajtás miatt égett le...

Szerinted mítől? Ufójárás volt?
A mai hangszórókat ha a megadott villannyal nyüstölőd, néhány hónap alatt, jól hallható akusztikus nyengülésbe esnek. Nem biztos, hogy leég, csak lehalkul. -Ilyenkor még meglehet tunningolni. Többnyire jobb lesz mint eredetileg volt.- Erre a felhasználó mégjobban tolja, na ekkor ég le, és vagy megtörik a membrán.
Az az érzékenység is piszokul becsapós. Mert nagyon bejön a kompressálás. Főleg a mélynél.

Ez a hangszóró nem volt rendesen összerakva valamiért.. A másik a párja abba a tekercs nem égett le csak ahogy a képen látszott felnyomta a ragasztó de nem fekete meg semmi.. Ez meg tuti azért égett le mert szétszakadt a membrán és kijött a mágneses térből. Jobb membrán kell rá amit be tudok szerezni csak a tekercsel vagyok gondba. Praktikerbe van patex féle epoxy.. 120° hőálló.. Az szerinted jó lenne a tekercsnek?
(#) sound.man válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Azt amit linkeltem képet amit csináltál tekercset.. Azt az üvegszálat hol lehet kapni és mi a pontos neve?

Nem tudom a patex milyen. Az hogy 120fokot irnak az egy dolog. De ott mit tud? szilárdságba?
A Loctitenek van ragasztója úgytudom erre a célra.

Loctite-nak van vagy 100 féle ragasztója.. Ezt így kicsit nehéz lesz megtalálni.
(#) sound.man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Menjek el akkor a praktikerbe és kérdezzek rá? Vagy milyen üzletbe van ez amúgy? Annak az üvegszálféleségnek nem tudod a pontos nevét amire a srác tekerte a képen amit nemrég linkeltem?
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Van tanácsadásuk kérdezz rá. Én nem használtam, mert drágálottam.
(#) pacal76 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

A srác azt javallja hogy inkább alura tekerd mint üvegszálasra.
Az alu jobban vezeti a hőt ami a te esetedben igen csak fontos lenne.
(#) sound.man válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Mondjuk azt már tudom is, hogy honnan tudnék beszerezni direkt erre a célra. Már csak a ragasztó kérdéses.. Viszont amúgy sok iylen hangszóróba kapton van az nem lenne jobb? Mondjuk az nem vezeti olyan jól a hőt mint az alu, de akkor miért használják sok PA-s hangszórónál azt?
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Birja a meleget, jobban szól mint az alu, - A Watt fanoknak azért jobb az alu örvény árama ellenére-
Visszont macera a ragasztása. A Celesion se tudta igazán jól megoldani.
Jól írta Pacal alut Neked.
Azt, hogy mit miért használnak a gyárak ne firtasd, mert olykor döbbenetes marhaságokat csinálnak! A JBL is!
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Érdeklődtem a ragasztók között és a Loctitet mondták meg az epokit-et, hogy az is bírja a hőt. Az epokit szerinted jó lenne hozzá? A jobban szól az azt jelenti, hogy érzékenyebb lesz tőle a hangszóró mert könnyebb? Észrevehető különbség fülre, hogy alu a lengőhordozója vagy kapton vagy üvegszál? Szóval én fülre megtudom mondani h ez hallkabb mert alu?
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Az epokit nem az a fehér? Az nem pattogna le?
(#) hangmester73 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Üdv ÉN 15 éve javítok hangszórókat és ha valami szét törik vagy szakad az erő hatására alakul ki.Szerintem ez egyértelmű az üvegszálas anyag neve: ÜVEGSZÁLAS EPOXYGYANTALEMEZ 0.20-AS vastagsággal és7-8 ezer körül van egy tábla belőle.
Következő: »»   25 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem