Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hehehe ez valóban nem rossz.
Más: A múlthéten szembesültem azzal a ténnyel, hogy az egész éves anyagból, minden tantárgyból osztályozó vizsgát kell tennem a több mint 250 óra hiányzásom miatt. Ebből a több mint 250 órából már 180-at év elején sikerült összehozni, mivel 1 hónapig kezeltek az igen súlyos gennyes tüdőgyulladásom miatt és az utáni orvosi kezelések napját is ha beleszámítjuk, akkor az már első félévben 210 óra az igazolt hiányzások száma. Mivel 14. évfolyamos vagyok azaz végzős és a szakmai vizsga előtt állok és a jegyeim is gyatrák és kevesek a sok hiányzás miatt így felmerül bennem a kérdés, hogy fel tudok készülni minden tárgyból az egész éves anyagból az áprilisban esedékes osztályozóvizsgára úgy, hogy jópár tantárgyat számítógépen kell megcsinálni? Ilyeneket, mint PLC, Robotino, NI Elvis, NI Labview, Tina NYÁK, Fluidsim, MPLAB. Ezeket bár a Robotino-t, a PLC-t, meg az MPLAB-ot egybe tanuljuk, az NI ELVIS-t valamint az NI Labview és a Tina NYÁK-ot szintén , de a Fluidsim-et külön tanuljuk, így nem lesz könnyű ezekből felkészülni az iskolai programok híján otthon. A többi tantárgyról nem is beszélve. Különösen automatikából.
Hírdetéssel kapcsolatban: vannak bizonyos kérdések amire nem feltétlenül nyilvános a válasz, van aki ezért írja pl. hogy bővebb infó mailban. Konkrét példát is tudnék mondani: mondjuk 5db egyforma dolgot szeretnék eladni, egy ismerősöm alkudni szeretne, és neki (de csak neki) olcsóbban is odaadom amit eladnék. Ha az olcsóbb árat nyilvánosan kiteszem, akkor onnantól minden érdeklődő azon az áron akarná... De további példákat is sorolhatnék, hogy miért kérheti valaki privátban v. mailban az érdeklődést (és bizonyos esetben jó oka lehet annak is ha az ár nincs kiírva). Szóval: aki nem szimpatikus, attól nem kell vásárolni, (én is így szoktam tenni).
Jó estét..
Érdekes történt velem, életemben először nem engedik, hogy tanuljak tovább a szüleim.. Annyit tanulok, hogy suli reggeltől, 3kor hazaérek,és két napja azután 11-ig azaz 7 órát matekoztam.. Ja, és akkor se sikerült a teszt.. :S
Igazuk van. Lehet, hogy a kevesebb több. :yes:
Hát, de ha tudnátok, mekkora baromságot írunk holnap is: szerbből nyelvtant, hogy elmezzem , mi micsoda. Az agyamon jön ki.
Ne bosszankodj. Mindenki megtanul egy csomó felesleges dolgot is.
Igazad van... De... Ajjj.. Úgy csinálnám már a pákát...
Magyarul olvasva kicsit nehéz megértem a mondandód lényegét.
Sokat tanulsz mégesm megy a szülők még gátolnak is? Vagy mi? Mi az ami nem megy matekból? Talán tudunk segíteni!
Naszóval: sokat tanulok, és 90%-ba meg is van az eredménye, ötösöket kapok, de van hogy még többet kell, és pihenni sincs időm, mint pl. ma, és már mondták ne tanuljak, mert biztos tudom..
A matek meg lényegtelen, megyek máshoz órákra, kapok segítséget, de attól még nehéz.
Ezt meg kell osztanom valakivel, mert ha nem teszem, begolyózok, egy kicsit off, mert szakmai, de inkább a hülyeség kategória.
Saját magát rendkívül okosnak tartó munkatársam mesélte, hogy otthon a falujában a haverjai csináltak egy olyan gépet, hogy egy 200 wattot fogyasztó elektromotor meghajt egy 500 wattot termelő generátort (!), ami táplálja az őt hajtó villanymotort, meg még pluszban marad 300 watt, amit bármire fel lehet használni. Én mondtam, hogy ilyen nincs, erre tudatlan, buta s***fejnek titulált, meg hogy szerinte menjek vissza az iskolapadba, és ne beszéljek hülyeségeket. Király. Még megkérdeztem, hogy akkor miért nem használják, sőt, miért nem használja mindenki, sőt, mi szükség erőművekre, ha léteznek ilyen 250% hatásfokú gépek? Erre Ő tök komolyan: mert megbüntet érte az Elmü. (?!?!?!?!) Na ettől a ponttól nem szóltam hozzá, csak az zavar, hogy ilyen, 45 éves, meglett embernek van szavazati joga, családja, gyerekei. Agyam eldobom.
Komolyan? Még a feleségem is röhögött ezen, akinek fogalma sincs arról, hogy mi a watt, meg a volt, és a hasonló dolgok. A legkomolyabb gép, amit kezelt életében, az a tévé távirányítója.
Én feltételezek bizonyos fokú alapvető műveltséget mindenkiről, és sajnos néha csalódnom kell. Mondjuk volt olyan munkatársam is, aki engem azért tartott műveletlennek, mert éppen nem tudtam megmondani, hogy azon a napon éppen ki vezeti az NB1-es labdarúgó bajnokságot.
Nem kell messzire menni. Nezz at az "ingyenergia gep" temaba ezen a forumon es csodalkozz. "Szakemberek" vitaznak errol.
Nem véletlen nem olvassuk... Csak elég magas legyen a kerítés, ki ne szabadulhassanak közibénk - mert akkor jaj nekünk, és az oldal szinvonalának!
Hü..ékkel nem szabad leállni vitatkozni, mert ahhoz le kell menni az ő szintjükre. Ott viszont nekik van rutinjuk...
Idézet: „Nem véletlen nem olvassuk...” Ez biztos?
Az érettségi rendszert legszívesebben eltörölném. Amit ott tanulnak az ugyanaz, mint az általános utolsó osztályaiban. A munkahelyen nem azt fogják kérdezni, hogy ki volt Ady Endre felesége, hanem azt, hogy értesz-e a szakmádhoz.
Én nem eltörölném, hanem megszigorítanám. Én 2 éve érettségiztem, nem rossz eredménnyel, és azt tanították és mondták nekünk hogy azért kel küzdeni hogy jó legyen és jól sikerüljön, hogy továbbtanuljunk és felvegyenek. Na mármost az érettségin 80%-tól megadják az 5-öst. A kettes 20%-tól megvan. 20%!!!. Az ember ezek után bekerül egy egyetemre akkor hihetetlen éles váltás az embernek, hogy hirtelen rettentő sokat várnak el tőle, míg eddig nem volt olyan komoly. Gondolok olyanra hogy egyes tanárok 80! hangsúlyozom nyolcvan %-tól adja meg a KETTEST. Szóval szerintem szigorítani kellene rajta, mert az nevetséges, hogy például a matematika érettségin 20 pontot kell elérni... Az első részben ahol egyszerűbb feladatok vannak és 45 perc áll a rendelkezésre 30 feladat megoldásához, ott már el lehet érni 30 pontot.. Viszont a legszomorúbb, hogy valaki még így is küszködik vele...
Nem eltörölni kéne, csak megváltoztatni. Nade ezt nem várhatjuk el egy olyan embertől, aki igaz hogy ott ül 'fenn' de fogalma sincs, hogy igazából mi is az oktatás. Sőt én már azon se lepődnék meg ha ő is Nyíregyházán vásárolt volna be papírokból Főleg azután, hogy azt mondta, hogy a mai fiatalokat meg kell tanitani pelenkázni. Röhely az egész...
Én biztosan nem olvasom, a többes számot csak megelőlegeztem, bízva abban, hogy az értelmesebbje van többségben. [off]Ha kételkedsz benne, most hozzájárulok, hogy betekinthess a téma figyelőmbe, akár visszamenőleg is...
Ha jól tudom az új rendszerbe ha államilag támogatott képzésre mész, és mondjuk 6 év alatt végzed el az adott sulit, akkor még 12(!) évet kell Magyarországon dolgozni. A baj, hogy nincs hol, és még takarítónak se vesznek fel mert túl sokat tudsz.
Arról nem is beszélve hogy ha így haladunk nem kell csodálkozni Ezeken
Röhej... Mint a másik, hogy az USA egyes államaiban már nem kötelező megtanítani a gyerekeket kézzel ÍRNI... Elképesztő... Más részről, ami a saját véleményem, egy ilyen hazug, beképzelt országtól nem kell sokat várni. Sajnos már a hazugságaikra építenek mindent. [OFF]Többek közt 2001.09.11
Pontosan így van. Most jelentkeztem alapképzésre. Már annak örülnék ha felvennének. Rendelkezni azt tudnak oda vissza visszamenőleg mindenhogy, csak a feltételeket nem teremtik meg.
Ezért nem szabad látatlanba ítélkezni, ha nem olvasod, akkor nem is lehetsz tisztába azzal, hogy nem csak mániákus ingyenenergiakergetők, szemükben az őrület tüzével osztják ott az észt, hanem van pár józan, megfontolt hozzászólás, érvelés is, persze cáfolat formájában. No és nagyon sok semmitmondó, érv nélküli de a fentebb említett fura alakokat lenéző szöveget is lehet olvasni. Az utóbbiak szerzőit viszont én nézem fura alakoknak, mert igazából nem is tudom mi a céljuk a szócsépléssel....
Azért, volt már rá példa, hogy beleolvastam - onnan tudom, hogy mi fán terem. Azt nyilván Te sem tagadod, hogy ott az ilyen 200-ból 500 W-ot előállítók vannak többségben. De aki nem egy követ fúj velük, nem értem, mit keres ott hosszú távon? Erre is igaz lehet a régi mondás: aki korpa közé keveredik...
Idézet: „aki korpa közé keveredik...” Mint már írtam, a Te mércéd alapján is normálisnak mondható tagok is rendszeresen reflektálnak nyilvánvalóan blőd állításokra, és hát nem hinném, hogy kifejezett céljuk a sertésétkeztetés feljavítása... [OFF]De hogy nem maradj megnyugtató válasz nélkül: engem érdekel, néha kifejezetten szórakoztat, és végül tanulságos olvasni a különböző műveltségű, vérmérsékletű emberek írásait.
Elnézésedet kérem, ha megbántottalak, mert nem volt szándékos. Az én mércém jelen esetben az, hogy lehetőség szerint azokat a témákat olvassam ami érdekel és a hozzászólások jelentős többségéből tanulni lehet. Az ingyenenergiás az én szubjektív megítélésem szerint nem felel meg egyik feltételnek sem, legalábbis az akkori állapotok szerint, amikor bele-bele olvasgattam. Ezért nem vagyok hűséges olvasója. Ettől függetlenül jó szórakozást kívánok mindenkinek hozzá!
Optimista vagyok, azért olvasom az említett témát, hátha felbukkan egy gyémánt a homokszemek között. Vitázni persze szélmalom harc, kb. olyan mint hitről és vallásokról vitát nyitni, de a szándékos néphülyítés bosszantó, amikor értelmes embereket is megpróbálnak "meghittéríteni".
Furcsának tünő jelenségeket már én is láttam, de nem kezdtem el "ingyenenergiát kiáltani" , hanem inkább magyarázatot próbáltam keresni.
Nézzetek már rá erre!Bővebben: Link.Szerintetek is lehet ez a cucc életveszélyes?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |