Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   787 / 1387
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

A 200x100-ast el lehet vágni vasfűrésszel, de 215mm nem lesz belőle. Sajna
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Át kell tervezni a nyákot kisebbre.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Köszi az ötleteket !
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Értetlenül állok előtted... Ennyi nyák készítésnél, te sosem daraboltad a nyákjaidat?? Akkor bele gondolni is rossz mennyit pazarolhattál el.. Fogd a fűrészt aztán hadd szóljon, 100% hogy nem lesz egyenes, de arra meg ott a reszelő, és jó lesz!
(#) janikukac válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Dehogynem, csak géppel szoktuk, cirkulával. Az a gond, hogy így is nehéz a vékony nyákkal dolgozni, de így meg keresztbe kéne vágni, az meg problémás lenne cirkulával. A tapétavágót kipróbálom. :yes:
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Értem, akkor jó. Teljesen úgy írtad, mint aki még nem is hallott ilyenről De akkor oké.
Ez a tapéta vágós jó ötletnek tűnik.
Még sokan csinálják, hogy a drillbe kukoricamarót fogatnak be, és rátolják a nyákot, állítólag viszi mint kés a vajat.
(#) janikukac válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Hát nekem nincs olyanom csak nyákfúróm, de csak fúrószárakkal..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Azzal egyenes vágatot fogsz kapni kivéve ha remeg a kezed. És jó vonalvezető kell esetleg fém vonalzó stb, ami mentén szépen lehet végig húzogatni a tapéta vágót.Nem kell teljesen átvágni , mert bizonyos vékonyságnál már törhető , és persze a törés mentén is egyenes lesz.Én már többször csináltam igy.
(#) petei hozzászólása Jún 10, 2012 /

Kérdésem lenne:
Hp Laserjet P2015n nyomtatón szeretném a festégvastagságot erősebbre állitani nyákvasaláshoz.Ha valakinek lenne tapasztalata ötlete szivesen fogadnám. a gyári driverben nem tudom beállítani.köszi
(#) JZoli válasza petei hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Más módot én sem tudok, csak azt, hogy kikapcsolom az "Eco" módot. Nekem minden gond nélkül megy vele a vasalós nyákkészítés így!
(#) eyess válasza petei hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Inkább írd le a problémát talán könnyebben tudunk segíteni . Mert ha már állítani akarsz , akkor biztos nem ok valami jól gondolom?
Nem fed rendesen a Toner por , kihagy , vagy mi a gond?
Ha nem is lehetne külön állítani az intenzitást amit kétlek , de ha mégsem azzal biztosan más nyomtatási eredmény kapsz , ha már csak ezt kipróbálod , hogy a normál nyomtatástól a minőségi nyomtatásra állítod.
(#) petei válasza JZoli hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Az eco mod kivan kapcsolva. Nem hagy ki a patron csak az egészet vékonynak találom.Foto papirra nyomtatok.
Akkor tudnátok ajánlani valami konkrét papir tipust?Amivel nektek működik.lehet ezzel lesz a gond.....köszi előre is!
(#) pjg hozzászólása Jún 12, 2012 /

NYÁK lamináló építésére adtam a fejem. Bontottam egy IBM lézernyomtatóból fixáló egységet. Van egy teflon bevonatú, kemény fémhenger Ebben van egy halogén csőizzó. Ehhez nyomódik egy viszonylag puha szilikongumi henger. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lézernyomtatott műnyomó papírt és a NYÁK lemezt hogyan helyezzem be a két henger közé. A papír a forró teflonos henger félől, vagy a szilikongumi henger felől legyen?
(#) _vl_ válasza pjg hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A papíros oldalát akarod, hogy a fűtött henger felé nézzen. Már ha jól értem, és csak az egyik hengered fűtött.
(#) pjg válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Igen! Csak a fém hengerben van fűtés. A másik tömör gumi.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A nem nagyon lesz úgy jó bár tehetsz egy próbát , de szerintem nem lesz jó.A fém henger nem veszi fel a felület egyenetlenségeit ,így nem biztos , hogy mindenhol
tökéletesen fog érintkezni a két felület.De ha annyira felmelegítené esetleg a másik hengert amire azt írod tömör gumi hát talán . Ki kell próbálni .
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Én két évig használtam egy leselejtezett fénymásoló
"égetőművét" a felső fémhenger fűtött (és a sok használattól ráégett toner durva smirglivel lecsiszolva
Ha a papír a gumihenger felé van akkor nincs ideje annyira átmelegedni hogy rá is tapadjon a toner a nyákra ! Mindíg a fűtött felület legyen a a papír,és a réz felől (tehát a nyák rezes oldala néz az "ég felé"
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Köszi. Én is így gondolta. Végül is a fűtött henger a vasaló, csak fel van tekerve.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Azért írtam , hogy próbálja ki , egyébként nem biztos hogy az ég felé néz
Lehet fordítva van neki .De amúgy ,ha most veszünk egy laminátort ott sem fém hengerek közt megy a nyák , és nem is a henger belseje van fűtve hanem a felülete alulról , és felülről , de ez is laminátor válogatja , de a nagy átlag így működik.Az , hogy ki ki csinál magának ezt azt , és hogy használja az már más tészta , de ne vonjunk le egy dologról tényt úgy , hogy csak úgy lehet .Mivel sok más fajta megoldás létezik ez ügyben is.Ki kell próbálni csak ezt tudom tanácsolni.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Az ég felé néz.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Én nem azt írtam hogy csak és kizárólag így jó a laminálás! Ha elolvasod még egyszer (vagy akár 2*) rájössz hogy a fixálóhengerből készült házi nyáklamináló használatát írtam le (ahogyan jó) ahogy működik !
Ugyanis a kérdező erről érdeklődött . (rikitiki??)
(#) gordonfreemN hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok!
Fotózással szeretnék nyákot(áramkört) készíteni.
A fotózás utáni lakk lemarásához ugye nátrium-hidroxid kell? Ez megfelelne:Bővebben: Link, nyilván hígítva, esetleg valami ötlet, hogy hogyan hígítsam?
Köszönöm a segítséget!
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

A Positiv20 használati utasításában azt írja: 1 liter vízben 7 gramm NaOH feloldása.
Ezekben a háztartási dolgokban is van amelyik több - kevesebb NaOH-t tartalmaz. Olyant válassz amiben több van és arányítsd a 7 grammhoz.
(#) braner hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy a nyákon rajt maradhat a fotolakk ahol nincs forrasztás?Esetleg ha netán melegedne a panel az nem árt neki?

köszi
(#) pjg válasza braner hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Kérdés, hogy a fotólakk mennyire bírja a meleget. A forrasztás során kiderül. Bár ha akkor megemelkedik már igen ronda lesz.
(#) braner válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Gyári fotonyákot használok.És mondjuk ha erősítőt építenék.Vagy inkább oldjam le róla és lakkozzam újra?De akkor viszont milyen lakkot vegyek?
köszi
(#) pjg válasza braner hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Ha forrasztás előtt lakkozod akkor SK10 Lötlack. Ez segíti a forrasztást. Ha akarod lemosod denszesszel, de maradhat is. Vagy forrasztás után Akrillán lakkal fújd le. Ez jó szigetelő, de nem bírja a meleget. Pákával megolvasztható.
(#) Petjaa válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Sziasztok!

Az SK10 tényleg jó. Csak nekem annyi bajom van vele, hogy ragad. Én PLASTIC 70- el szoktam vékonyan lefújni. Így forrasztható is és a panel sem fog később oxidálódni.

Petjaa
(#) kpbendi válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Természetesen amint kész lesz rakok fel fotót. Ez még csak nyomtatás-laminálás teszt volt, nem marattam le.
Az lesz a következő fázis, csak előbb áttervezem a nyákot, mert eddig filctollal rajzolásos módszerhez voltak optimalizálva az útvonalak.
(#) pjg válasza Petjaa hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Ezért mondtam, hogy forrasztás után denszesszel lemosható. Bár idővel megyszárad úgy, hogy nem ragad.
A PLASTIC 70 ugyanaz, mint az Akrillán csak 2 és félszer drágább.
Következő: »»   787 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem