Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A 200x100-ast el lehet vágni vasfűrésszel, de 215mm nem lesz belőle. Sajna
Értetlenül állok előtted... Ennyi nyák készítésnél, te sosem daraboltad a nyákjaidat?? Akkor bele gondolni is rossz mennyit pazarolhattál el.. Fogd a fűrészt aztán hadd szóljon, 100% hogy nem lesz egyenes, de arra meg ott a reszelő, és jó lesz!
Dehogynem, csak géppel szoktuk, cirkulával. Az a gond, hogy így is nehéz a vékony nyákkal dolgozni, de így meg keresztbe kéne vágni, az meg problémás lenne cirkulával. A tapétavágót kipróbálom. :yes:
Értem, akkor jó. Teljesen úgy írtad, mint aki még nem is hallott ilyenről De akkor oké.
Ez a tapéta vágós jó ötletnek tűnik. Még sokan csinálják, hogy a drillbe kukoricamarót fogatnak be, és rátolják a nyákot, állítólag viszi mint kés a vajat.
Hát nekem nincs olyanom csak nyákfúróm, de csak fúrószárakkal..
Azzal egyenes vágatot fogsz kapni kivéve ha remeg a kezed. És jó vonalvezető kell esetleg fém vonalzó stb, ami mentén szépen lehet végig húzogatni a tapéta vágót.Nem kell teljesen átvágni , mert bizonyos vékonyságnál már törhető , és persze a törés mentén is egyenes lesz.Én már többször csináltam igy.
Kérdésem lenne:
Hp Laserjet P2015n nyomtatón szeretném a festégvastagságot erősebbre állitani nyákvasaláshoz.Ha valakinek lenne tapasztalata ötlete szivesen fogadnám. a gyári driverben nem tudom beállítani.köszi
Más módot én sem tudok, csak azt, hogy kikapcsolom az "Eco" módot. Nekem minden gond nélkül megy vele a vasalós nyákkészítés így!
Inkább írd le a problémát talán könnyebben tudunk segíteni . Mert ha már állítani akarsz , akkor biztos nem ok valami jól gondolom?
Nem fed rendesen a Toner por , kihagy , vagy mi a gond? Ha nem is lehetne külön állítani az intenzitást amit kétlek , de ha mégsem azzal biztosan más nyomtatási eredmény kapsz , ha már csak ezt kipróbálod , hogy a normál nyomtatástól a minőségi nyomtatásra állítod.
Az eco mod kivan kapcsolva. Nem hagy ki a patron csak az egészet vékonynak találom.Foto papirra nyomtatok.
Akkor tudnátok ajánlani valami konkrét papir tipust?Amivel nektek működik.lehet ezzel lesz a gond.....köszi előre is!
NYÁK lamináló építésére adtam a fejem. Bontottam egy IBM lézernyomtatóból fixáló egységet. Van egy teflon bevonatú, kemény fémhenger Ebben van egy halogén csőizzó. Ehhez nyomódik egy viszonylag puha szilikongumi henger. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lézernyomtatott műnyomó papírt és a NYÁK lemezt hogyan helyezzem be a két henger közé. A papír a forró teflonos henger félől, vagy a szilikongumi henger felől legyen?
A papíros oldalát akarod, hogy a fűtött henger felé nézzen. Már ha jól értem, és csak az egyik hengered fűtött.
Igen! Csak a fém hengerben van fűtés. A másik tömör gumi.
A nem nagyon lesz úgy jó bár tehetsz egy próbát , de szerintem nem lesz jó.A fém henger nem veszi fel a felület egyenetlenségeit ,így nem biztos , hogy mindenhol
tökéletesen fog érintkezni a két felület.De ha annyira felmelegítené esetleg a másik hengert amire azt írod tömör gumi hát talán . Ki kell próbálni .
Én két évig használtam egy leselejtezett fénymásoló
"égetőművét" a felső fémhenger fűtött (és a sok használattól ráégett toner durva smirglivel lecsiszolva Ha a papír a gumihenger felé van akkor nincs ideje annyira átmelegedni hogy rá is tapadjon a toner a nyákra ! Mindíg a fűtött felület legyen a a papír,és a réz felől (tehát a nyák rezes oldala néz az "ég felé"
Köszi. Én is így gondolta. Végül is a fűtött henger a vasaló, csak fel van tekerve.
Azért írtam , hogy próbálja ki , egyébként nem biztos hogy az ég felé néz
Lehet fordítva van neki .De amúgy ,ha most veszünk egy laminátort ott sem fém hengerek közt megy a nyák , és nem is a henger belseje van fűtve hanem a felülete alulról , és felülről , de ez is laminátor válogatja , de a nagy átlag így működik.Az , hogy ki ki csinál magának ezt azt , és hogy használja az már más tészta , de ne vonjunk le egy dologról tényt úgy , hogy csak úgy lehet .Mivel sok más fajta megoldás létezik ez ügyben is.Ki kell próbálni csak ezt tudom tanácsolni.
Én nem azt írtam hogy csak és kizárólag így jó a laminálás! Ha elolvasod még egyszer (vagy akár 2*) rájössz hogy a fixálóhengerből készült házi nyáklamináló használatát írtam le (ahogyan jó) ahogy működik !
Ugyanis a kérdező erről érdeklődött . (rikitiki??)
Sziasztok!
Fotózással szeretnék nyákot(áramkört) készíteni. A fotózás utáni lakk lemarásához ugye nátrium-hidroxid kell? Ez megfelelne:Bővebben: Link, nyilván hígítva, esetleg valami ötlet, hogy hogyan hígítsam? Köszönöm a segítséget!
A Positiv20 használati utasításában azt írja: 1 liter vízben 7 gramm NaOH feloldása.
Ezekben a háztartási dolgokban is van amelyik több - kevesebb NaOH-t tartalmaz. Olyant válassz amiben több van és arányítsd a 7 grammhoz.
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy a nyákon rajt maradhat a fotolakk ahol nincs forrasztás?Esetleg ha netán melegedne a panel az nem árt neki? köszi
Kérdés, hogy a fotólakk mennyire bírja a meleget. A forrasztás során kiderül. Bár ha akkor megemelkedik már igen ronda lesz.
Gyári fotonyákot használok.És mondjuk ha erősítőt építenék.Vagy inkább oldjam le róla és lakkozzam újra?De akkor viszont milyen lakkot vegyek?
köszi
Ha forrasztás előtt lakkozod akkor SK10 Lötlack. Ez segíti a forrasztást. Ha akarod lemosod denszesszel, de maradhat is. Vagy forrasztás után Akrillán lakkal fújd le. Ez jó szigetelő, de nem bírja a meleget. Pákával megolvasztható.
Sziasztok!
Az SK10 tényleg jó. Csak nekem annyi bajom van vele, hogy ragad. Én PLASTIC 70- el szoktam vékonyan lefújni. Így forrasztható is és a panel sem fog később oxidálódni. Petjaa
Természetesen amint kész lesz rakok fel fotót. Ez még csak nyomtatás-laminálás teszt volt, nem marattam le.
Az lesz a következő fázis, csak előbb áttervezem a nyákot, mert eddig filctollal rajzolásos módszerhez voltak optimalizálva az útvonalak.
Ezért mondtam, hogy forrasztás után denszesszel lemosható. Bár idővel megyszárad úgy, hogy nem ragad.
A PLASTIC 70 ugyanaz, mint az Akrillán csak 2 és félszer drágább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |