Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   119 / 360
(#) Georgee válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

8Mega volt az eredeti. Amiket eddig néztem kapcsrajzokat, azok mind 2 interrupttal voltak megoldva.
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Jan 18, 2013 / 1

Igen, most nézem, hogy ennek a PIC-nek már 8MHz-es belső oszcija van.

Idézet:
„mind 2 interrupttal voltak megoldva”

Lehet, de ez csak annyit jelent, hogy nem a legjobb megoldást választották.
Igaz, a Flowcode nem támogatja a CCP capture módot, de ezt megoldottam a példában.
Sajnos a programod felépítése miatt nem lehetünk biztosak, hogy a kellő mennyiséggel számol le a megszakításban a számláló. Itt ha nem tud belépni, mert nem ér vissza, akkor elvész érték, ami a végén nagyobb számot eredményez a sebességre.

És előfordulhat az, hogy a 12MHz-n nem tud már korrektül számolni? Mert 8 megán elég korrekt értéket dobott ki, csak a hajtógáz csere után nagyobb lett a sebesség és már azt nem látta. De még most az optikát megpiszkálom lehet az a baja.
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szükséged lenne egy impuzusadóra, amivel modellezni tudod az optók jelét. Ismert időkkel könnyen tudod ellenőrizni, hogy pontos-e a mérés. Ezt egy másik PIC-el gyorsan össze lehet dobni, vagy egy funkció generátorral is lehet próbálkozni, ha van, csak akkor az egyik INT bemenetet fordított megszakításra kell állítani, összekötni a kettőt és a félperiódus idejét venni figyelembe a mérésnél. Így egy kimenetű impulzusadó is elég lehet. Ha be akarod mérni pontosan, erre mindenképpen szükséged lesz!

Az optikai kapu is ludas volt a dologban, amiért nem látta a nagyobb sebességű lőszert. Kapott a felhúzó ellenállások elé egy trimmert, így már finoman tudom állítani az érzékenységét és így már látja a nagyobb sebességű lőszert is. Most kb 70FPS-t mér pluszba, már csak a számításon kell alakítanom.

A két opto távolsága nagyon sokat számít, de a számítással is lehet korrigálni.

Ezt vettem alapul, nekem is 4" (1/3 láb) az opto távolság. Még próbálkozok a számítással korrigálni.

A probléma az, hogy a legkisebb méretbeli pontatlanság, vagy a két opto billenési küszöbének eltérése mérési hibát okoz. Ez ha állandó, akkor könnyű a programban módosítani, ha tudod, hogy mennyinek kéne lennie(kalibráció). Ehhez kéne egy pontos ütemadó...

Idézet:
„Ez ha állandó, akkor könnyű a programban módosítani,”
Mármint a sebesség? Mert az sajnos erősen változó lesz.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Beletettem egy 10MHz-s kvarcot a konfigba HS + PLL és beállítottam neki a 40MHz-t. De akkor el se indult, visszaállítottam HS-re fut a program. Még szerencsétlenkedek vele egy keveset. Hátha sikerült.

Nem a sebességeről írtam, hanem a hibáról, ha az állandó, vagy arányos, esetleg valamilyen függvénnyel leírható, akkor korrigálható. Egyébként nem fog jól mérni.

Jah elnézést félre értelmeztem. Újdonság viszont hogy most 312 és 330 ezt a két értéket dobja ki a 330 már elég reális.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

40MHz-ra állítottam át.

Ez eddig rendben is van, de mennyi? Eddig is meg tudtad volna mondani akkor ezek szerint, hogy 330 az reális! Műszert építesz, vagy saccolómétert?
Lehet, hogy abba kéne hagyjuk, mert elkanyarodtunk!

Ezt eddig is megtudtam volna mondani, ez egy utolsó mérés alapján történt (nem saját eszközön). Most jelenleg próbálom viszonyítani valamihez ennek a mérését.
(#) HERC hozzászólása Jan 18, 2013 /

Szóval akkor egy deka AVR-es szaki nincs itt a flowcode-ban ( brühühü
(megint tök egyedül vagyok a problémámmal)

(#) HERC válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Amit még írtam jóval elöbb itt nem akarja elfogadni a FUSE dolgokat a __configban.
Egyszerűen nem jegyzi meg, Timer nem áll órajelre, mega8-ban 1 Timert ír pedig tudtommal 2 is van. stb stb...A v5 ben meg csak demo van és abban nincs mega8.
Gondoltam ha már ilyen remek a progi a szoligépem programját átírom flowcodeban mivel
kicsit gagyira sikerült a dolog bascomban, de igy nem fog menni.
(#) HERC válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Lehet csak nem bírtam 155 oldalt végigolvasni kb csak a 40.-nél járok.
Érdekes nekem mega8nál csak TMR0 van TMR1 nincs TMR2-ről már nem is álmodom.

A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
(#) Kovabe hozzászólása Jan 19, 2013 /

Sziasztok
Biztos én vagyok a pancser de ez a ds nem akar müködni. Odáig eljutottam, hogy Watt féle progit beégettem de semmitnemcsinált. Most odáig eljutottam, hogy a scanbus, elöt még müködik de utánna már semmit nem csinál (lefagy). Mindezt ugy probáltam, hogy az elejátöl be-be illesztettem egy lcd szövegkiirást és az elején még kiirja de utánna már semmi.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) Kovabe hozzászólása Jan 19, 2013 /

Bocsánat nem busreset hanem scanbus. Most viszont az elsöt kitöröltem és tovább is futott a program de még mindig nem olvas semmit.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Szia
Egyszerüen nem tudom mit csinálok rosszul de már a hajam hullik ettöl a cucctol hogy nem akar menni. Probáltam a flow gyári mintaprogramját is de az is csak ha ki van egészitve sok mással akkor müködik, de nem tudom mivel kell kiegésziteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Nincs beállíva a konfiguráció, ki sincs pipálva, hogy befrodítódjon! 20MHz van beállítva oszcinak, ilyen kristállyal próbálod?
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Az oké, bocsi ezt most Watt álltal feltett cucc volt. Belsö orajellel megy a cucc ki van pipálva a konfig, be van állitva hogy belsö orajel, a watchdog ki van kapcsolva. Ha az LCD-t használom a programban az müködik de csak akkor ha a scanbus parancsot kiveszem, ha bentvan akkor ott olyat csinál mitha resetelödne a program. Mint visszább irtam, egy LCD szövegkiiro parancsot végig rakosgattam hogy meddig megy és mindig a scanbus akasztotta meg. Viszont nem látok benne késleltetést ami elvileg viszont kellene de nem tudom hogy hova mert azt tudom, hogy 750ms kell a DS-nek de nem tudom a programban elhejezni.

Bocsi csak idönként önállo a flow és nem oda ment ahova akar de most jó. Viszont azt nem értem hogy az LCD meg megy, szoval a DS-el van valami b....meg.

Na megint valami ujjat modtál, mert ezt idáig nem irta senki illetve nem is olvastam sehol. Ha kijutok a mühelybe akkor kiprobálom és harakirit végzeg ha megy. Gubics a nyakba azt irány a duna . Köszönöm segitséged ha jutok valamire mindenképp jelzek.
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Azt tudod hogy állítsd át 8MHz-re?
(#) Kovabe hozzászólása Jan 20, 2013 /

Mind a kettötöktöl bocsánat de ez kifutott a fejemböl. Ez a 8MHz még nem teljesen tiszta hogy ha tudja alapbol a PIC akkor miért is nincs benne a flow-ba.
Nem sajna nem tudom a beállitást, csak annyit tudok hog c parancs és osscon 0x...... ha jól emlékszem.
(#) Kovabe hozzászólása Jan 20, 2013 /

Egyszer már valaki rakott fel egy linket ahol ez megvolt hogy mit kell beirni de közben volt egy reinstall a win....-omon és ment sajna elég sok minden.
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

simpi belinkelte, de segítek:
C blokkba ezt írd a legelején:
osccon=224;
vagy ezt:
osccon=0x70;
vagy ezt(én ezt ajánlom, mert mutatja az osccon bitjeit):
osccon=0b11100000;

Hogy miért nem támogatja a Flowcode? Jó kérdés, de csak egy a sok jó kérdés közül. Viszont az tény, hogy a PIC ismerete nélkül Flowcode-ban sem lehet boldogulni...
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Teljesen igazad van és köszönöm a mintákat. Sajnos egyszerübnek gondoltam én ezt a dolgot mint valojában. Ez számora csak egy a sok hobbi közül de mindig vonzott és azért kezdtem el foglakozni illetve a felhasználási lehetöségek kimerithetettlen kutja ami nagyban vonzott. Viszont a másik dolog hogy ha nem kezdek el foglalkozni a DS-el akkor lehet hogy soha nem is kellet volna ez a fene "osccon" bejegyzés, mert idáig ami kellett az csak kapcsolások funkcio használata illetve az ADC ami meg is oldodott. Értem ezt a bit dolgot csak pl azt nem tudom feldolgozni hogy a fenébe lehet az ADC-t kiszámolni mert ugyebár 500 lépésben tud olvasni viszont byte-ban csak 255-ig tudok számolni. De ezt is meg fogom oldani valahogy mert már müködik naggyábol a cucc. Érdemes foglakoznom a flowcode-al vagy inkább kezdjem el a C-t tanulni mert ott alapbol több utalás van az adatlap használására, illetve többet lehet tanulni belölle?
Következő: »»   119 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem