Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   120 / 360
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Az ADC 0-1023-ig "számol", ha 10bites. A kapott érték arányos a mért feszültséggel, azaz osztani, szorozni kell csak, hogy a megfelelő értéket jeleztesd ki.

A többi kérdésedre annyit, hogy az idő megold mindent! Most egyelőre maradj a flow-nál, ha már itt kezdted, aztán ha megismered a PIC-et a Flow C kódja és az adatlap összehasonlításával, akkor válthatsz C-re, de nem könnyű! Ha a hobbi szinten akarsz maradni a Flow is megfelelő lehet egyszerű feladatokra, legfeljebb kicsit tovább tart, mint ha jól értenél a C-hez...
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Köszönöm föleg ezt az ADC mizéria értelmezését. Nektek különben ez a flowcode csak mellékzönge mert ahogy elnéztem sok minden benne van a kisujjatokban és nem hiszem hogy a flowcode segitett benne.
(#) Kovabe hozzászólása Jan 20, 2013 /

A beállitásoknál milyen ferkit kell beállitani a C-böl osccon-al 8MHz-re állitom?
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Kézzel beírod 8000000 .

Az lehetséges hogy nem akarja lefordittani hex-re mert beraktam a C kodot?

Annyit ir hogy ha a program tartalmaz C kodot, vizsgálja át alaposan
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Igen kimaradt a ;-ö de most jöttem rá épp viszont ugyan az van mint idáig, a scanbus utasitáss után ujjraindul.
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Volt róla szó!

Igen fel van huzva, 4.7k , 5.6k , 10k, mert olvastam hogy valakinek nem volt jó a 4.7k.
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Mire is gondolsz?
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

A 8MHz-re, de már látom ki lett vesézve a téma.

A programozom utánépitett pickit 2 de nem én csináltam hanem vettem, idáig nem vot semmi probléma vele mindent csinált ahogy kell. 2 DS is van itthon és külön figyelmet szentelek rá hogy hogy is van a polaritás. Mindjárt behozom a programozot és kiporbálom.

Milyen lábkiosztás van?

Akkor itt nálam lesz valami porbléma mert ez sem megy. A panelemmel mert semmi extra nincs csak egy LCD (16x2), rgy 18f690, 10k MCLR, egy DS 4.7K-val felhuzva És pickit 2 programozo tápellátás.

Kukk sötét csak a felsö sor kontrasztosabb de semmit nem látok.

Az lehet mert amit küldtél rajz az közelében sincs az én bekötésemhez. Ez Watt féle cucc de én már mikor elkezdtm ezzel foglalkozni akkor már össze volt rakva. Midjárt átkábelezem.

Igen és utánna irtam hogy nem is az a program mert flowcode idönként önálló 10 06kor küldtem amit használok.

Hát köszönöm de valami nem jo ezen a probapanelon. Este nekilátok és ujjrakábelezem mert UTP-vel van vezetékelve és most maradt a kezembe az egyik pedig idáig müködött de most elhagyta magát. Köszönöm a mintát, ha megvagyok akkor kiporbálom a te verziodat. Különben ha nincs benne DS akkor is ki kell irjon valamit az LCD?

Nem szeretnélek feltartani ugyhogy hadjuk, már szétszedtem illetve valamit összekuttyultam mert már nekem se akar menni. Most mennem kell befütteni de este nekilátok addig is köszönöm.

No device a kijelzön gondolom az nem jelent jót.

Már müködik csak a DS nem. Lehet hogy megint kidobtam 1200Ft (tanulopénz). Most a te programod fut és No Device!. A pickit 2 uart-jával olvasom a ds komunikációs lábát de csak FC-t küld semmi más pedig régen még müködött és több adatot is látttam de mostmár majdhogynem biztos vagyok abban hogy füstmentes égés ami a baj.
Bocsi de most mennem kell.

Bocsánatért esedezem mindenki elött. Elnéztem a lábkiosztást, mondja valaki hogy járt már igy. Müködik a ds igaz hogy nem mér mert össze vissza mutat de gondolom ez betudhato a tápomnak. De már müködik, igaz ez 3darab ds-be került de megvan. Simpi esetleg át tudnád küldeni a progit amit beégettem?

Nem tudom mit kéne csinálnom mert most stabilan 127,90-et ir
(#) Johnny0004 hozzászólása Jan 21, 2013 1 /

Üdv! Valaki tudna segíteni hogyan kell rotary encodert megírni flowcode-dal? (pic16f88)
Köszönöm!!!!
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Igen kicseréltem. De valoszinü hogy a figyelmetlenségem sulytott le mindenkire és ezért ismét elnézést kérek. Közben a fiam diotöröt játszott és kalapáccsal lesujtott a tesztpanelre, a végeredmény : - tesztpanel, - 16f690, - ds18b20 (2db). Szoval most megint összeomlott a projekt de azért köszi. Ja akkor át tudnád küldeni a te programodat fcf-ben mert tegnap még éjszaka küzdöttem és a tied müködött de Watt-é nem csak 4095-öt irt ki.
(#) _JANI_ hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok! Most ismerkedem az FC 5-ös demó ( angol nyelvű ) verziójával.
( Egyenlőre a tudásomhoz bőven elég ez is... S olvastam, hogy az 5. verzió már kinőtt pár gyerek betegséget. Tényleg nagyon jó program. )
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom visszahozni a nagy konfigurációs panelt?
Bárhogy próbálkozok csak a kicsi config panel jön elő. ( Sajnos ott még nem tartok, hogy a hexa konfigurációs értékeket beazonosítsam s megfelelően paraméterezzem az adatlap alapján. )
Ha erre van megoldás kérlek ne szóljatok meg érte. Jó lámaként a fél totyikon már át rágtam magam, s van még pár oldal hátra.
( Nem volt haszontalan olvasmány, mert a példa programokból elég sokat tanultam. De még bőven van mit tanulnom tőletek! )
Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.: _jani_
(#) kokozo válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Szia!
Build menünél a legalsó (nálam magyarul van fordító opciók)
ott programer nél középtájra lehet tenni egy pipát azt pipáld ki ekkor alatta engedi átírni a dolgokat ha onnan kitörölted a beállításokat akkor ird vissza nálam( C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\PPP\PPPv3.exe) paraméterbe pedig : -cs 2 -chip PIC%p -config
leokézod és elvileg visszajön ami neked kell.
(#) _JANI_ válasza kokozo hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Igen! Visszakaptam a beállítópanelt! THX!
Valóban próbálkoztam a PICkit2-t ráhangolni az FC-re. Nem gondoltam, hogy egy elérési út módosításának ez a hatása. A PICkit2 még nem sikerült ráhangolni az FC-re, de ez még nem nagy gond... Idővel erre is találok megoldást. De most az FC-re kell koncentrálnom.
Köszönöm a segítséget! [off]( Kár, hogy nincs egy default gomb a gyári paraméterek visszaállítására. )
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) kokozo válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Pedig a pickit2 beállítása benne van a helpjében is paraméterekkel mindennel csak ki kell másolni.
Programmer parameters:
To use the PICkit2 programmer change the parameters to

-BC:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode V4\Tools\PICkit2\ -PPIC%p -F%f.hex -M -A5 -R

(#) _JANI_ válasza kokozo hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Feltétlen utána fogok nézni és olvasni. Köszönöm!
Következő: »»   120 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem