Fórum témák
» Több friss téma |
Rájöttem! (hogy mekkora hülyeséget kérdeztem)
Szerintetek, melyik ingyenes C környezet a legjobban használható MSP-re?
A Texas CCS-ét milyennek tartjátok? Ha jól tudom 16K a limit, de egy darabig biztos megfelelő.
Bár most az energiával alkotok, a CCS-t is használtam jópárszor, nekem nem volt vele problémám. Az elején kicsit bonyolultnak tűnik, de egy egyszerű bemutatót kell keresni hozzá, utána minden érthető lesz és menni fog. Szerintem kényelmes, elsőre hamarabb sikerült használni mint az IAR-t.
Pontosan erre a kérdésre, szerintem nem lehet válaszolni. "Ízlések és pofonok"....
De egy mondatban, a gyártó által ajánlott fordítók, "talán" megfelelőek. (IAR, CCS) Az én tapasztalataim: CCS: A "nagy" gépigénye miatt nem sokat használtam/lom, de a kezelése nem túl bonyolult. Amiért nem vagyok vele kibékülve, az a driver kezelés/nem kezelés. IAR: A régebbi verziók (>5.40.7) editora elég alapszintű, nagyobb projektekben a kezdők (mint én) könnyen elvesznek benne. Amiért én ezt használom, az az, amit a CCS-ben nem találok, és fentebb említettem, vagyis a TI driver kezelés. Pontosabban, ha az IAR-ban megnyitok pl 3 projektet, akkor mind a 3 projektnek meg tudom mondani, hogy melyik COM portot használja a debug. Így fejlesztésnél, egy kattintással átléphetek másik projektbe, és nem kell az USB-n cserélgetni a LP-kat. Sajnos a CCS-ben ezt a lehetőséget még nem találtam meg, igaz csak a 4.2-es verzióban kerestem. Emellett még amit én ismerek (Windows-os), az ENERGIA, nincs debug, és az Eclipse, a driver miatt nem kezeli a soros porti kommunikációt.
Köszi az infót, előbb arra gondoltam megpróbálom a CCS-t, az mégis csak a gyártói szoftver.
Hátha megkedvelem.
Megpróbáltam feltenni a CCS 5.3.00009 de az alábbi hibával leáll. Járt már így valaki?
A problémám a következő even paritás bittel szeretnék adatot küldeni. Mivel nem ismerem az Assembley-t ezért nem tudom, hogy a stop bit elé hogyan tudnám betenni a pritást. Esetleg valaki tudja a megoldást? A teljes program itt található
Egyszerre több eszközt vezérlek mindegyiknek más az adatsebessége amit menet közben változtatok. Az egyik eszköz (kamera) nem működik csak páros paritással.
Szia!
Ha még nem sikerült! Ha az "offline" verziót töltötted le, akkor két lehetőséged van: 1: vagy uninstallálod a már fenn lévő CCSv5-ös verziókat, és törlöd a "C:\ti\CCSv5" könyvtárat 2: vagy a telepítés elején választasz másik könyvtárat. pl "c:\CCSv5_3".......... Továbbá, nálam további hibákat írt ki a telepítő, mindaddig, míg a netet ki nem kapcsoltam! Miután letiltottam a netet, mindent szépen feltelepített. (Most van a gépemen 3 verziójú CCS. CCSv4.2, CCSv5.2, CCSv5.3 MSP430ware, Stellaris, lehet válogatni.)
Még egy apróság!
Ha nem távolítod el az előző verziót, akkor az új verzió, a régi beállításait "akarja (ha engeded neki)" használni! Az 5.3, a GRACE 2.0-ás verzióját telepíti, és a XDCtools 3.24....-es verzióját! De ezeket be tudod állítani utólag is. (mármint, hogy melyiket használja) /Window -> Preferences -> Code Composer Studio/ RTSC..../ Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy a beállításoknál megtalálod.
Köszi sikerült, a java-t is le kellett szednem a gépről mert nem akart felmenni.
Ezért lett volna egyszerűbb, másik könyvtárba telepíteni.
Most egy kicsit el "szórakoztam" vele, és egészen megtetszett, de sajna a gépigénye miatt maradok az IAR-nál. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Helló.Az lenne a problémám hogy ezt a programot szeretném átteni az msp430g2211-es ic-re és hibát ír ki rá.Mivel még kissé kezdő vagyok ezért nem nagyon tudtam leellenőrizni hogy hogy lehet a hiba.(a programot mellékeltem)
Azt írták a weboldalon ahonnét a kódot letöltöttem hogy a g2211-es ic-vel is működik.Esetleg csak hibásak lennének a beállításaim?( IAR Embended Workbench-et használok)
Szia!
Az MCU header fájla miatt kapod a hibaüzenetet. Helyett ezt írd be:
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Mégtöbb hibát hoz.....Nemtudok rájönni hol a hiba ha így rakom össze a programot ahogy írtad akkor egy rakás file-t nem talál...ha marad az eredeti akkor meg csak ez az egy mondat hibázik:
A projektbe beállítottad az MCU típusát?
Az IAR-ban máshogy kell kezelni a megszakítást!
Az MCU típusa be van állítva,és a debugger funkció is kész,de erre a programsorra azt írja hogy "undefined" (meghatározatlan).De már most nem hoz elő szintaxis-ütközési hibát.
Ezt a programot is az msp430G2211-es ic-re találták ki,ez át is megy de viszont a potméter forgatására nem mennek a ledek,csak az eggyik világít nagyon halványan.Kód róla:
Nálam lefordítja!
Kipróbáltam mindenféle headre fájlal.
Nekem erre most csak összesen ennyi hibát hozott:
Idézet: „Changed settings forces a full rebuild... Building configuration: zikha - Debug Updating build tree... 2 file(s) deleted. Updating build tree... main.c Error[Pe079]: expected a type specifier E:\Program Files\IAR Systems\Embedded Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h 60 Error[Pe260]: explicit type is missing ("int" assumed) E:\Program Files\IAR Systems\Embedded Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h 60 Error[Pe141]: unnamed prototyped parameters not allowed when body is present E:\Program Files\IAR Systems\Embedded Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h 60 Error[Pe130]: expected a "{" E:\Program Files\IAR Systems\Embedded Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h 60 Error[Pe148]: variable "clicks" has already been initialized (at line 27 of "E:\Program Files\IAR Systems\Embedded E:\egyéb\msp 430 projectek\Új\main.c 31 Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h") Error[Pe148]: variable "ticks" has already been initialized (at line 28 of "E:\Program Files\IAR Systems\Embedded E:\egyéb\msp 430 projectek\Új\main.c 32 Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h") Error[Pe148]: variable "outp" has already been initialized (at line 29 of "E:\Program Files\IAR Systems\Embedded E:\egyéb\msp 430 projectek\Új\main.c 33 Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h") Error[Pe247]: function "main" has already been defined (at line 31 of "E:\Program Files\IAR Systems\Embedded E:\egyéb\msp 430 projectek\Új\main.c 35 Workbench 6.0 Kickstart\430\inc\io430G2211.h") Error while running C/C++ compiler Total number of errors: 8 Total number of warnings: 0 ” Összesen ennyi,pedig a beállítások jók.
Idézet: „pedig a beállítások jók.” Ezek szerint valami mégsem jó. Nézd át a kapcsos zárójeleket!
Na megoldottam a problémát...megkerestem a program által hiányolt file-t és a nevét átírtam egy létező
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Nekem még korán van.
Még egy jó tanács! Idézet: „E:\egyéb\msp ? 430 ? projectek\Új\” Ne használj ékezetes karaktereket, szóközt, és egyéb speciális karaktert, a projekt nevében és könyvtárneveiben!
Szép estét!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy MSP430 tipusú mikrovezérlőt lehet e SharpDevelop nevű programmal programozni? A válsazokat előre is köszönöm.
Nem lehet. Amennyire én tudom, a SharpDevelop (vagy #develop) PC-n futó programok fejlesztésére való.
Próbálok megbarátkozni a Fritzing programmal, de belefutottam abba a problémába, hogy a Launchpad kártya Breadboarding és Schematic nézete között nem teljes a megfelelés. Ha a kártya jobb alsó sarkában levő tápfesz csatlakozót használom, az a Schematic és a PCB nézetben nem lesz figyelembe véve. Mi erre a megoldás?
Jobb klikk a LaunchPad-en, és"EDIT" menü. Ott hozzá tudsz adni plusz csatlakozókat.
Beleszaladtam a következő problémába egy ilyen mágneskapcsolót kapcsolok a következőképpen. Egy 2553 -al egy relét kapcsolok és a relé kapcsolja a mágneskapcsolót. Mikor a mágneskapcsoló behúz a kijelzőn a kijelzés összezavarodik és értelmetlen karakterek jelennek meg a vezérlés úgyanúgy működik tovább, a proci nem fagy le nem indul újra.Már próbáltam úgy is, hogy a mágneskapcsoló és proci közé SSR relét tettem lecseréltem a mechanikus relét, leválasztottam teljesen, de akkor is összeszedi a zajt valahogy. A tápot is megszűrtem egy halom kondi és LC variációval de a hiba akkor is jelentkezik. A kijelző HD44780. Ha a 230VAC hálózatról üzemeltetem akkor összeszedi a zajt amikor a mágneskapcsoló behúz, függetlenül attól, hogy egy adapterről vagy labortápról járatom. Ha akkumulátorról járatom akkor nem zavarja bármennyiszer kapcsol a mágneskapcsoló. Van valakinek ötlete?
Dioda van a behuzotekercsel páthuzamosan?
Idézet: A kontaktusokkal párhuzamosan kötve van kondenzátor, vagy valami zavarszűrés? „Mikor a mágneskapcsoló behúz ...” |
Bejelentkezés
Hirdetés |