Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Nem egyszerűbb egy műszerrel egy perc alatt megnézni? De ez sem sokkal komplikáltabb.. Nem? üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Van egy mozgásérzékelő radarom deszkán, üvegen keresztül is érzékel.
Szeretnék készíteni belőle több darabot de van egy alkatrész benne amit nem ismerek. Nagy frekvenciás tranzisztorra hasonlít. Van két villanymotorom de nem találok adatokat róla. A tápfeszültség és a fordulat száma kellene. Ebben kérem a segítségeteket.
Valami Motorola alkatrész, hasonlít erre, de kevés a lába Motorola MRF901
Jól látom, hogy ez egy univerzális motor? Ha igen, egy trafó segítségével próbálgasd egy re nagyobb feszültséggel. A fordulata feszültség függő és terheletlenül akár szét és foroghat.
Akkor miért van benne kommutátor? Itt például jól látszik.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Olyan motort még nem láttam, ami háromfázisú és kommutátoros. Miben használnak ilyet?
Pl. Bővebben: Link
Nem láttam itt olyat, a mi háromfázisú kommutátoros. Szerinted melyik az?
Köszönöm a válaszokat. A motor két középső kivezetése a két szénkefe, a másik négy a két állórész
kivezetései.
Mondom én, hogy univerzális motor. Az állórész tekercseket kösd sorba a forgórésszel és úgy próbáld. Ha nem kielégítő a fordulata párhuzamosan is megpróbálhatod.
Egy izzón keresztül rákötöm a 230 voltot. Hatvan volttal meg sem mozdult.
Hello!
Az állórészt jó sorrendben kötötted sorba? De szerintem kisebb egyenárammal próbálva hamarabb célba érsz. Ott lehet az állórész/armatúra gerjesztését külön-külön nézni, párhuzamosan sorosan stb. üdv!
Ez az Eversed & Vignoles nem műszereket gyártott? Szigetelésvizsgáló stb. akkor nem inkább valami generátor lehet?Szigetelésvizsgáló
Hello!
Ránézésre, felfogatásra ez inkább egy egyenáramú szervomotorra hajaz, mint induktorra. A keféken is látszik, hogy ment ez már pár órát.. üdv!
Közben én is néztem a kommutátorát tényleg sokat mehetett, sajnos semmi épkézláb dolgot nem hoz a net, csak ezeket az ezeréves műszereket ezalatt a név alatt.
Azt nem mondtam, hogy fél napig kerestem a neten, de mintha motort nem is gyártanának.
Pedig gyártottak, amikor a british american tobacco megvette őket , ezt a számot FP29*/k10/B mint repülőgép alkatrészt találtam meg FP29*D és egy régi iratot, hogy gyártottak szervókat Evershed servo
Halott fejsze nyele, marad a kísérletezés.
Ha repülőn volt, akkor ha jól emlékszem 180-200V egyenárammal is mehet.
Tisztelt TUDÓSOK!
Van egy MEV-s nagyfesz diódám Mekkora lehet a paramétere? Tip:1JK 130 Fesz:.Áramra:, Tisztelettel: István e-mial:istvan688@citromail.hu
12kV, és 20mA szerintem.
Köszönöm van egy rakattal, akkor használható végbe is?
Minden bizonnyal, bár inkább kapcsoló tranzisztor. a linearitására nem tennék esküt, de ki kell próbálni.
Kitűnő hangfrekis végfok építhető belőle!
Igy van. Végfoknak is kitűnő de kapcsoló tranyóként is kasználható! Kapcs. üzemű pl. inverter tápegységekben az alacsony DS miatt előnyös lehet..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |