Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   168 / 360
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 4, 2013 / 1

Ok.
Akkor a példából kiindulva amit feltettél.

bin 01001100 = dec 76
bin 10010011 = dec 147
dec 76+147 = 223 = bin 11011111
Ez akkor működik csak ha a két adat egyik bitje sem fedi egymást.
----
11001010
00110110
Ebben az esetben ez nem használható mert az 1.bit mind a két adatban 1 érték.

Flowcode küldés shift-be

decimal = x érték

ciklus 8x
---
számítás blokk
---
binaris = decimal AND 0x01
decimal = decimal >> 1
----
ciklus vége
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Idézet:
„Ebben az esetben ez nem használható mert az 1.bit mind a két adatban 1 érték.”
Baszus ebbe beles se gondoltam, akkor megint futok egy kört mert nekem egy vagy feltéttel kéne mindezt intézni. De mostmár kezdem átlátni a dolgokat, csak még a lelkivilággal van bajom. Azért köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 5, 2013 1 /

Javaslom, változtass a tanulási módszereden, mert elvész a türelmünk...
Mindjárt kezd az alapoknál: bináris logikai műveletek!
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 5, 2013 / 2

Lehet ezt a kis programot kellene alapul venni a megoldás során

pelda.fcf

(#) Gagyicom válasza niedziela hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Bocsi, mobilon rákattintottam a dislike-ra. Ha valaki tudja törölni akkor kérem tegye meg.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Igen én is hasonlora gondoltam.
Mindenkitöl elnézést kérek tudatlanságom és tanulási lustaságom miatt. Nagyon köszönöm türelmességeteket a fáraszto kérdéseimmel szemben. A logika hiányzott illetve ezek az átváltások nem férnek a fejembe, a logikai műveletek még nem annyira fájó pont csak nem mindig ugy müködik ahogy én azt elképzelem.
Sokszor beszéltek hasonlo dolgokról de mindig csak a kész programok kerülnek fel és abból nem mindig tudom kibogarászni a lényeget illetve a logikát.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Köszönöm, igazán lényegretörő kis program.
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Pont az a lényeg, hogy ismerni kell az eszköztárat, és azzal megoldani a feladatot, mert másképpen nem lehet, hiába képzeled el azt másképp.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Ha kérdezel, szerintem aki tud válaszol, de csak akkor fogsz előbbre jutni ha azokat az "alap" dolgokat kérdezed, ami nem világos. Ha rögtön belekérdezel a közepébe, arra is fogsz választ kapni (ahogy kaptál is) csak a választ nem fogod érteni, és nem haladsz előre.
Nem szégyen megkérdezni semmit, senki sem úgy jött a világra, hogy tudott gyök alatt integrálni
(#) frekivalto hozzászólása Nov 6, 2013 /

Szép napot!

Elakadtam a hibakeresésbe. A flowcode-ba jól működik, igaz még nem teljes. viszont a proteusba nem akar működni. Akinek van egy kis ideje, kérem, hogy ézzen rá, hátha rájön, mi a hiba.

ha sikerülne "megjavítani" akkor tudnék továbblpéni, és ahhoz viszont megint szükségem lenne Tőletek egy kis segítségre.

Azt kellene tudni a programnak, hogy ha az analóg bemeneten, egy referencia értéknél nagyobb jön be, akkor a LED világít. Ha lecsökken a jel, akkor időzítve kikapcsol. A kis kapcsolókkal szeretném majd módosítani a referencia értékét, motorvédelemre szeretném használni. Ha eléri a motor árama (persze söntön keresztül), akkor bekapcsol a LED és addig világít, míg túl-áram van. A kis kapcsolókkal szeretném azt beállítani, hogy hány százalékkal később kapcsoljon a kimenet.

Köszönöm a segítséget.
(#) kokozo válasza frekivalto hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Hello!
Watchdogot kikapcsoltam, programban az összes változónak kezdőértéket adtam(0), proteusban a generátor feszültségét levettem 1V-ra és így működik. Bár szerintm célszerűbb lett volna oda is potit tenni mert azzal egyszerűbb lenne tesztelni mint így..
(#) frekivalto válasza kokozo hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Köszönöm.

Azt szerettem volna, de nem találtam olyan potit, melyet szimulációs folyamat közben tudnék változtatni. Melyik az?
(#) kokozo válasza frekivalto hozzászólására (») Nov 6, 2013 1 /

Módosítva!
Mellesleg ez a program igen drága és simpi megvette, nem kellene visszaélni a nevével, mielőtt felteszel egy programot légy szíves töröld legalább azt a sort belőle. (poti feletti 2 szöveget a panelen)
(#) frekivalto válasza kokozo hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Ezt a példaprogramot még 2007-8-9 ben tette fel Simpi. Most tartok az 50 valahányadik oldalon. Az elejétől elkezdtem olvasni, és az oda felrakot példaprogramokat tanulmányozom.
nem élnék vissza senki munkájával sem. Most kezdtem el tanulni, és Simpi nagyon sokat segít és segített eddig is, csak nem szeretném leterhelni, ezért fordultam ide hozzátok.

Köszönöm.

Saját magam szeretném megoldani a feladatokat, és ehhez kértem segítséget, mert elakadtam.

Próba verziót használok jelenleg, még van 20 napom...
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) SzT3 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Szép estét mindenkinek!
Segítséget kérnék.. helyesebben egy kis oktatást PIC-re Flowcode-ba led villogtatására szolgáló progiban szeretném a PWM-et megvalósítani azaz hogy fokozatosan világosodjon halványodjon a led.
Az elvét értem de a megvalósítást nem...
Esetleg vállalna valaki egy kis távsegítséget?
Hogy tudom a 100 % fényerő elérésének vagy a megszabott fényerő elérésének idejét megszabni illetve a fényerőt.. stb... stb....
Előre is nagyon köszönöm
(#) niedziela válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Szia !

Fogsz egy PWM-t és egy timert.
A PWM frekvenciát (period) beállítod a kivánt frekvenciára.(1 kép)
Timerben számolsz ez lesz a kitöltési tényező(duty)
Azt, hogy mekkora kitöltés legyen a maximum a timerben határozod meg.
Azt, hogy milyen gyorsan változzon a kitöltés, pedig a timer órajele határozza meg.(2 kép)
magasabb órajel, gyorsabb PWM változást eredményez.
(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Sajnos nekem "4"-es Flow-om van így nem tudom betölteni, Megtennéd hogy "lebutítod"?!
Amúgy próbálkozok.. de nem akar életre kelni!
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

30 napos?
(#) niedziela válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Szia !

Annyit tudok tenni, hogy kép formában teszem fel.
1 kép a főprogram
2 kép a megszakítás
Már mindenki 5-ös verziót használ, Flow 4 -hez segítséget nem nagyon fogsz találni.

Üdv!

1.jpg

2.jpg

(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Szia!
Sikerült "frissítenem" 5-ösre!
Köszi! remélem valamit ki tudok belőle hámozni!
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Szia
Nemazért de megéri? Szerintem te már jobbat érdemelsz mint egy floecode. Éehet használni ezt a kiegészitöt cagy csak csilli villi?
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Bocsi csak már késö és sötét volt. Az a kérdés hogy megéri megvenni a 6-os vagy sem, mert ahogy elnézem a te tudásod, már nem feltétlen van szükséged ilyenre illetve az 5-ös flowhoz képest nem sok változást látok csak ez a 3D rajz ami nem feltétlen kihasználható.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

30000-ért megéri ha tényleg annyi lesz és nem csak egy limitált semmire nem elég demószerű verzió.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Köszi! Tehát még mindig ott tartunk, hogy 110k egy használható verzió..
(#) lenart.j hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok! Flowcode V5-öt használok (5.2.0.0) és fura hibára akadtam. PIC 18F46K22-re készül a program és nagy méretű tömböt akarok használni (2560 byte, ebben a PICben elfér). Ha 255-nél nagyobb tömböt definiálok, akkor szól a fordító, hogy túl nagy a tömb index, használjam az "-idx 2" fordító paramétert (azt nem mondja, hogy a linkerhez is kell, de kell), ekkor viszont egy csomó fordítási hibát kapok, mint pl.
Error: Unresolved external function:'__div_16_16(unsigned short,unsigned short)'

és még vagy 40, hasonló symbol-okra és függvényekre.
Valaki találkozott már ezzel a problémával ? Van megoldás ?
(#) lenart.j válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Természetesen nem a "large/" hiányzott. Áttúrtam az egész netet keresztbe-hosszába de ez sehol nincs leírva. Köszönöm !
(#) SzT3 hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok! Volna gy kérdésem!
Hogy tudom megoldani a mellékelt programnál azt hogy ha a gomb figyelése miatt a feltételes elág igenre vált és lefutott az az ága a makróba akkor amikkor visszavált az eredeti futásra akkor ne onnan folytassa a ahol ugrott a gombfigyelés makróra hanem a ciklust elölről kezdje?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) kaqkk válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Ezt sehogy , az egész programot megszakítással csináld , felejtsd el az időzítéseket.
(#) SzT3 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Köszi!
Tehát akkor minden esetben onnan fogja folytatni a futást!..
NA mindegy, az még elmegy!
Akkor "késleltetés" ki és "int" be ha jól látom akkor a TMR2 kell belőle!?!?
Akkor jön a google megint mert ilyet eddig nem használtam!
Ott mi alapján számolok mert az előosztót meg a másik aránypárt nem teljesen értem!
a végeredmény az ugy ahogy megvan hogy adott frekijü órajellel dolgozik és abból a megkapott frekivel szaggatja meg.
Amúgy a késleltetés miért nem használatos? mert gondolom akkor a megszakítás jobb valami miatt
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) kaqkk válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Szerintem így az egész nem jó , a ledeknek a gombkezelésnek és a megszakításnak is csinálj külön makrót , minden kimenetnek bemenetnek csinálj egy egy változót , és amikor az egyik programról a másikra váltasz (gombnyomással) akkor nullázod az előző változót így mindig elölről indul a számolás és a ledek futása, ha még véletlenül később pwm et is szeretnél belekombinálni akkor főleg nem maradhat az időzítés
Következő: »»   168 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem