Fórum témák
» Több friss téma |
Na már vagyok is.
Ez egy alap csak ez már müködik és szeretném tovább fejleszteni illeteve alkalmazni.
Nem látom a két, vagy három változót, amit össze kéne "fűzni".
A data1 és 2-t te töltöd fel a látott módon? Mi okból használsz szringet?
Az volna a kérdésem hogy az eepromba mekkora az az érték amit egy címre elmenthetek ? Eddig csak bites változók mentésére volt szükségem de most egy programban 1000 körüli értéket kellene mentenem. Egy lépésben ez megoldható vagy fel kéne bontani az értéket és több címen elmenteni ?
Most ez egy hirtelen mintaprogram felturbositott változata, csak az az igazság hogy ezt valakitöl kaptam és gondoltam ha igy tudom kezelni a shiftet akkor nem megyek bele ebbe az SPI-be.
Az EEPROM 8bites, tehát címenként a legnagyobb érték 255. Két bájton 65535 lesz a legnagyobb, amit letárokhatsz.
A kérdésem továbbra is az, hogy a kiviendő értékek, azaz a data1 és data2 (data3 stb) a k1 és k2 hatására ilyen módon kerülnek feltöltésre (feltételes elágazásokban)?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
Akkor ha jól értem egy lépésben nem tárolhatok le egy ezres értéket ,minimum 2 címre kell mentenem ?
Igen. De hogy a flowcode tud-e olyat, hogy ezt megteszi helyetted, azt most nem tudom. Ha lehet EEPROM területre integer típust deklarálni, és van olyan blokk, ami ezt be tudja írni az EEPROM-ba, akkor neked egy lépésnek fog tűnni.
Köszönöm (Azért az érdekes hogy a szimuláció tökéletesen fut és a fordításnál sem dob hibát ) , de akkor átvariálom egy kissé azt a rész .
Meg kéne nézni, hogy valójában hány bájtra rögzít! Lehet, hogy kezeli...
Hát konkrétan igy tudtam egyszerüen tesztelni a dolgot de gondolkoztam már azon is hogy minden kapcsolonak más értéket adok és az alapján számolom az biteket de mindez kudarcba fuladt. Mert ugyebár ez a nyolc bit=255-el ha teljes kitöltés azaz 11111111. És mint azLCD kijelzöre is tudunk ugymond karaktereket rajzolni , így gondoltam ezt is meg lehet oldani.
Akkor nincs más hátra, mint előre kipróbáljuk "élőben" (a teszt áramkör a haveromnál van), ha nem lesz jó akkor legalább tudom mit kell változtatni
Még mindig nem értem mit szeretnél. K1-re honnan jön az adat? Egy kapcsolóról? Ha k1 nagyobb mint 0, akkor a data1-be "00010010" kell kerüljön?
Ha már az alapoktol indulok string-el (tudom fenébe a stringel) akkor igen de ha tudok számokkal tovább menni mint pl k1=129 , k2=68 és íigy tovább akkor szivesebben használnám söt ha még stringelek is akkor is csak az összeget kéne bitekre bontanom.
A sztringnek nincsen összege, legfeljebb a fejedben. Az nem szám, hanem karaktersor, amit csak te értelmezel egy számként a PIC nem.
Csak számok között lehet VAGY kapcoslatot hozni.
Értem csak a progarm ami vége müködteti ezt a fene IC-t azstringet néz és ugyebár a karaktereket olvasgatja sorban. Most láttam a PIC kezdöknek topikban hogy valaki váltja a byte értékét bitre, ezt meg lehet vlahogy valostani?
Köszönöm hogy idáig probáltál segiteni de most mennem kell mert a fiam leszedi a fejem.
Jó pihenést
Az a baj, hogy fordítva gondolkodsz ebben az ügyben. Számolj számokkal, mint normál esetben és csak a kijelzésnél, tehát kb. az utolsó előtti lépésnél váltsd át a számjegyeket szöveggé. Ezt pl. egy tíz ágú elágazásban is megteheted.
Szia!
Valami ilyen kellene? Lehet hogy nem szép de müxik.
A gond az, hogy eleve rossz a megközelítés. Régebben egy halom megoldást tettünk fel kijelzésre, még nulla kioltás is volt benne. Ezt nem szringekkel kell megoldani, csak kínlódás az egész.
Köszi ez nem rosz de igy kezdem érteni miröl is van szo ha a fene stringet használom továbbra is. De valoszinü hogy nekilátok a mateknak és akkor akár egy 8-as elágazás illetve egy átváétással meg tudom oldani.
Miért nem használsz decimális számokat, azokat egyszerű összeadni ?
Azokat meg küldés közben binárisnak alakítod ? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Ezen már én is gondolkoztam de ezek az átváltások még nem tiszták. Söt az elsö elképzeléesm is ez volt csak a váltással volt bajom. A program amit feltettem az se az én agyamból jött hanem én csak egy végfelhasználó vagyok.
Akkor te a "csapjunk a közepébe" módszerrel próbálsz tanulni ?
Igen konkréta mindig igy csinálom, tudom hogy nem feltétlen célravezető a dolog de a tudásom íigy sikerült fejleszteni. Én személyszerint jobban fel tudom dolgozni a ksi agyacskámban ha egy komoly programot látok (csak flowcode), illetve sokmindent ki tudok belölle harapni.
Ha idáig nem tünt volna fel, mindig valami kész programot kapok tölletek és utánna már maximum csak a finomitások miatt kérdezösködöm kivéve pl most. |
Bejelentkezés
Hirdetés |