Fórum témák
» Több friss téma |
Ez tök jó. tetszik.
Mi lesz a cél, vagy az titkos?
Szerettnék építeni egy " Propeller Clock" elven működő kijelzőt,amin szöveget és órát is szeretnék megjeleníteni!(főnököm jövőheti születés napjára)
Ezt már elkészítettem ora , de ez sajna nem tud szöveget,meg csak hex van hozzá. Szóval ,esetleg nincs e valakinek hasonló meg flow-ban amiben a szöveget is lehetne változtatni?
Sziasztok!
Próbálok 2 pic között kommunikálni rs232-vel. Az egyik egy 46k22 a másik pedig egy 18f2480. A 46k22-n van egy gsm modul az uart1-en. Azt vettem észre, hogyha engedélyezem az rxint2-t akkor túl sokat van a megszakításban, mivel akkor is belép, ha küldök, nem csak akkor, ha érkezik valami. Találkozott már valaki ilyennel? A másik pic-en tökéletesen megy az rxint. És esetleg egy leírást a program/vagy config ról valaki??
Csak megosztom veletek. Ha kézzel definiáltam C kódban a megszakítást, úgy, hogy a tx2ie-t 0-ba állítottam, akkor sem működött. A megoldás az lett, hogy felváltva küldök és fogadok, küldéskor kikapcsolom az rxint2-őt, Majd fogadáskor vissza.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Üdvözletek!
Hogyan tudom megoldani Flowcode- ban (már ha lehet) : 6 gombot kellene kezelnem, de mivel elemről menne a kütyü, sleep -ből kellene ébresztenem (mind a hat gombra). A pic típusa még választható...
Halihó!
Programmal tönkre lehet tenni egy PIC-et? A projektről kimentettem a HEX-fájlt, és a 'PICkit 2 Programmer' szerint sikeresen feltöltöttem a programot a '44-PIN DEMO BOARD'ra, de semmi reakció! Viszont a szimulációnál semmi gond. Köszönöm!
Van kvarc a panelon? Ha igen akkor milyen értékű? A projekt opciókban mekkora frekvencia van beállítva??
Szia!
A pic típusa sincs kiválasztva jól szerintem..
Nincs. Rossz oszcillátort választottam ki a projektben. Már működik az első (villogós) program. Köszi a gyors reakciókat!!
Nekem nem nyerte el a tetszésemet , sokkal több felesleges csicsa került bele mint amit vártam
Én nemrég kezdtem el foglalkozni a programozással és le is töltöttem a 6-ost de nem feltétlen használható a dolog, szerintem az 5-ös verzió a tökéletes, csak azt mutatja és csinálja amit szeretnék semmi felesleges rajzolgatás, ugyis tervezel panelt illetve ha nem akkor probapanel illetve proteus.
Ingyenes szeminárium. Persze angolul.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
Köszönöm, már csak egy problémám van az angol. Még az olvsgatással elvagyok mert gugli barát jól forditt de én egy mukkot se értek abból ha valaki beszél
Ettől szenvedek én is. Ha elölről kezdhetném....
Apám szegény mondta. Tanuld fiam, mert a technika nyelve. Mekkorát tévedett. Ő gazdasági vonalon dolgozott.
Ez bennem is felmerült, hogy ha tanultam volna de akkor most hol tartanék illetve mit csinálnék?
Még mindig shift regiszter kérdés, hogy a fenében tudok összeadni két byte-ot? Már a shift topikban is feltettem a kérdést de csak azt a választ kaptam hogy VAGY kapcsolat, de ez nem müködik nekem. Most vagy én értem félre a dolgot vagy csak a szerencsétlenkedésem cseszi el a dolgot de nem megy. Tud valaki egy kis mitát hogy hogy tudom összeaddni a stringet?
Szerintem sehogy nem enged stringet összeadni. Át kell váltani más típusra, amivel enged matekozni (floatra). De ha tévednék, javítsatok ki.
Ok már kezdek rájönni de akkor másik kérdés, hogy lehet egy számbol byte-ot csinálni?
Alapvető ismereti hiányosságaid vannak, még a kérdés is bántó egy hozzáértő olvasatában.
A byte az egy érték, elektronikusan tárolva. Egy karakter (betű), az is egy bájt, van mikor két bájt. Típustól függően egy, vagy több bájton is lehet számokat tárolni. A string az több bájt egymás után való értelmezése, kvázi tömb, vagy vektor, ízlés szerint. Attól lesz szám, vagy betű a képernyőn egy bájt, hogy hogyan értelmezzük, jelenítjük meg. A 65dec a nagy A betű ASCII kódja, ha viszont a 65-öt kell kijeleztetni, ahogy itt látod, pl. egy LCD-n, akkor az LCD-re az 54, 53 dec számokat kell átküldeni két egymást követő bájtban. Akkor most mit is akarsz valójában? Tegyél fel egy rövid kódot, ahol a két bájtot össze, vissza akarod fűzni, vagy micsoda!
Inkább leirom mert szerintem ez igy egyszerübb, van pl három bemenetem ami 8 kimenetböl össze vissza jelez ki. Arra gondoltam hogy lábhiány miatt shiftregiszter használok.
Az elképzelésem port A 0=00010100, port A 1=00110101 és port A 2=10100000, ugyebár ez mind string és ezt kellene összefésülni 74HC595-re. A VAGY feltétel tök jó lenne de nem müködik ahogy én elképzeltem.
Nem értem a feladatot.
Hogy van ez összekötve, hogy a HC595 ön jelenjen meg a 3 bájt? Ott csak egy bájt jelenik meg, ha kilépteted a 8 bitet, nem? Még a PIC-ben akarod a 3 bájtot "összefésülni", majd kiléptetni az eredményt? A 3 bájttól milyen eredményt vársz az összefésülés után?
Igen még a PIC-ben kéne fésülni és az elöbbi példábol a kimenetre 10110101 érték menne. Na ez megoldható vagy mondjuk csak az A0 és A2 menne ki 10110100.
Ez egy sima VAGY kapcsolat. Olyan nincs hogy nem működik. Kód?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
de hogy tudok összeadni két stringet? Bocsi egy fél ora mert be kell gyujtanom. Már töbször nekifutottam de mindjárt felteszek egy progit.
Szakadj már le a stringről! Itt nincsenek stringek, itt 3 bájtot látok, amiket VAGY kapcsolatba kell hozni, hogy az általad leírt érték megszülessen, kivihető legyen a léptetőregiszterre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |